ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: de cijfers zijn opnieuw ietwat aan het stijgen

Maar voor de rest hangt er geen vuiltje in de lucht…
door Tsenne Kikke - zaterdag 31 juli 2021 17:30

- In de week van 21 tot en met 27 juli werden er in België dagelijks gemiddeld 1.418 nieuwe besmettingen geregistreerd, zijnde 9.926 in die korte periode.

- Tussen 24 en 30 juli werden per dag gemiddeld 33 covid-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Daarin liggen er momenteel 317 patiënten, van wie 96 op de afdelingen intensieve zorg, waarvan 45 aan een beademingsmachine liggen. 'k Zou wel graag willen weten hoeveel antivaxxers en corona-ontkenners er tussen liggen...

- Het gemiddeld aantal overlijdens in diezelfde periode is licht toegenomen tot 3 per dag

- Er is sinds de start van de pandemie al sprake van 1.124.715 besmettingen in België.

- Intussen hebben 7.993.557 Belgen zeker een eerste dosis van het vaccin gekregen, wat overeenkomt met 69,38 procent van de totale bevolking, en 6.630.964 zijn volledig gevaccineerd: goed voor 57,55 procent.

- Ondanks de waarschuwingen en de potentiële besmettingsgevaren kunnen sommige mensen het niet nalaten om dan toch maar naar het buitenland te reizen om er hun welverdiende vakantie door te brengen, meestal met de wagen. In september zullen de meesten ervan terug thuis zijn en kunnen we misschien vaststellen in welke mate de geïmporteerde virussen de cijfers onderwijl hadden beïnvloed.

Ter vergelijking

In Brisbane, de op twee na grootste stad van Australië, en delen van de staat Queensland is sinds vandaag een strikte lockdown van drie dagen ingegaan, in een poging om de opmars van de deltavariant van het coronavirus in te dijken.

Tot dusver zijn er in Queensland zeven coronagevallen vastgesteld die in verband worden gebracht met de zeer besmettelijke deltavariant. Het gaat om een studente, haar familie en een leraar, maar de autoriteiten proberen nog steeds de bron van de uitbraak te traceren.

De miljoenen mensen die worden getroffen door de uiterst strenge lockdown mogen hun huizen alleen verlaten voor essentiële doeleinden, zoals boodschappen doen, lichaamsbeweging of een medische afspraak.

Het besluit kwam er eerder ook in Sydney, de grootste stad van Australië met een bevolking van vijf miljoen, die in de greep is van een corona-uitbraak, en nu een vijfde week van de lockdown ingaat. Met 'corona-uitbraak' wordt bedoeld: 241 gevallen, waarvan 2 uit het buitenland afkomstig zijn.

De militairen krijgen dit weekend training en zullen vanaf volgende week onder meer langsgaan bij mensen die vanwege een besmetting in thuisisolatie zitten, om te controleren of ze wel echt binnen blijven. Het leger blijft er zeker zes weken aanwezig, ongewapend. Wel is er veel kritiek op de inzet van het leger, omdat door de huidige coronamaatregelen vooral de lagere sociale klasse getroffen zou worden. Met strenge controles door militairen zouden zij zich daarnaast ook nog eens gecriminaliseerd voelen.

Nieuws uit de VS

Gevaccineerden verspreiden het coronavirus even gemakkelijk als wie niet gevaccineerd is. Dat meldde het 'Center for Disease Control and Prevention', zeg maar het Amerikaanse 'Sciensano', in een nieuw rapport. Wie gevaccineerd is, draagt namelijk evenveel virusdeeltjes als wie geen vaccin kreeg.

Iedereen kan dus nog besmet geraken en het aan anderen doorgeven: gevaccineerd of niet. Wel werd er ons verteld dat de gevaccineerden minder ziek zouden worden en niet zo snel zouden moeten worden gehospitaliseerd. Hopelijk zit er veel waarheid in...

Frankrijk

Mensen die niet gevaccineerd zijn tegen covid-19 vormen er 84 procent van de coronapatiënten in de ziekenhuizen. De volledig gevaccineerde patiënten vormen 6 procent van de opnames, en 78 procent van de overlijdens aan de gevolgen van het coronavirus waren niet-gevaccineerd.

Nochtans zijn er in het derde weekend op rij in meer dan 150 Franse steden tienduizenden mensen op straat op gekomen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Ze verzetten zich onder meer tegen de gezondheidspas en de verplichte vaccinatie van zorgpersoneel.

China

China's ergste uitbraak van coronabesmettingen in maanden heeft zich naar twee andere delen van het land verspreid. Het gaat om 55 nieuwe besmettingen in de provincie Fujian en de regio Chongqing, waar 31 miljoen mensen wonen. Eerder werden in vier andere provincies en in hoofdstad Peking al uitbraken van de Deltavariant gemeld.

Het land neemt geen halve maatregelen om de uitbraken in de kiem te smoren. In Nanjing, waar sinds 20 juli meer dan 200 besmettingen zijn vastgesteld, werden alle toeristische attracties en culturele locaties vandaag gesloten. Bovendien heeft de stad in de afgelopen week alle 9,2 miljoen inwoners twee keer getest.

In de provincie Jiangsu zitten honderdduizenden mensen in lockdown. De 1,5 miljoen inwoners van toeristenstad Zhangjiajie, in de provincie Hunan, zijn sinds vrijdag in lockdown nadat duidelijk was geworden dat enkele besmette personen een theatervoorstelling hadden bijgewoond. In het Changping-district van Peking, waar twee lokaal overgedragen besmettingen zijn vastgesteld, gingen donderdag 41.000 mensen in lockdown.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht