ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bart De Wever over drugsmaffia: Wie de ziekte laat woekeren, begaat een dramatische vergissing

Bart De Wever hield een symbolische persconferentie…
door Tsenne Kikke - woensdag 7 juli 2021 23:35

De wereld bestaat grotendeels uit menstypen-1. Natuurlijk is een menstype 1.3.2 niet te vergelijken met een 1.1.1, noch met een 1.2.3, enzovoorts. Menstypen-2 vind je waarschijnlijk in kloosters, en menstypen-3 in Oosterse Yogascholen.

Daarmee bedoel ik dat wij ons bewust moeten worden van het menstype dat ons omringd. Bovendien maakte ik reeds meermaals gewag van het feit dat intelligentie niet mag worden verward met bewustzijnsniveau. Zo kan een meest 'geleerde' professor best met een niveau rondlopen gelijk aan dat van een schaap, worm of koe.

Anderzijds zijn het bijvoorbeeld mensen, die amper kunnen lezen of schrijven, die met hun beperkte woordenschat de wereld om hen heen automatisch op een tamelijk rudimentaire wijze interpreteren en beleven. Natuurlijk kunnen we het hen niet kwalijk nemen: hun zijnstoestand laat geen anderen vertalingen toe.

Maar, mensen als de Antwerpse burgemeester Bart De Wever nemen zware opdrachten op de schouders. Zo las ik vandaag dat hij op een persconferentie zei: "De aanslag tegen Peter R. de Vries moet een wake-upcall zijn voor ons."

De schokgolf die de aanslag op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries teweegbracht, rimpelde na in Antwerpen. Bart De Wever hield een persconferentie in het Antwerpse Crowne Plaza Hotel. De keuze voor die plek is niet toevallig. Op de parking van dat hotel vond tien jaar geleden een executie plaats, die aanleiding was voor een golf van liquidaties in het Nederlandse drugsmilieu. In die context groeide Ridouan Taghi uit tot koning van de Nederlandse onderwereld. "Je mag de plek van deze persconferentie gerust symbolisch noemen," zei De Wever.

Voor alle duidelijkheid: de link tussen de moordpoging op Peter R. de Vries en Ridouan Taghi berust op dit moment enkel op sterke vermoedens en moet nog officieel bevestigd worden. Dat weerhield Bart De Wever niet om nu al op te roepen tot extra middelen in de 'War on drugs'.

Banaal gebruik niet onschuldig

Volgens de N-VA-voorzitter is de maatschappelijke schade die de drugsmaffia berokkent groter dan algemeen wordt aangenomen. "De schade neemt toe en vergiftigt onze samenleving. Wie de ziekte laat woekeren, begaat een dramatische vergissing."

De Wever liet het ook niet na om daarbij een sneer onder water te geven richting de groenen. "Ik heb de indruk dat sommigen onder ons de legalisering van drugs afwachten, maar die houding is ontzettend naïef en bovendien immoreel, gezien de afschuwelijke gevolgen van drugsgebruik. Een gezond leefmilieu en drugsgebruik toelaten? Hoe je dat zou doen, is mij een raadsel."

De Antwerpse burgemeester riep ook de gebruikers van drugs tot de orde en veroordeelde de banalisering van illegale middelen. "Ik ben niet naïef over de inbedding van drugs in onze samenleving. Welke ouder van opgroeiende tieners kan daar naïef in zijn? Ik alleszins niet." De gebruiker mag daarom gerust aangesproken worden op zijn verantwoordelijkheid, vond hij. "De link met de kogels die worden afgevuurd mag niet worden weggemoffeld."

N-VA roept de federale regering op om van de drugsproblematiek opnieuw een prioriteit te maken. "Politie en justitie vechten momenteel met ongelijke middelen," klonk het meermaals. De N-VA stelde daarom een tienpuntenplan voor om de strijd tegen de drugsmaffia op te voeren.

Bron: De Standaard

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht