ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nieuwe bijwerking AstraZeneca - in zeldzame gevallen: lekkende adertjes en haarvaten

Geen reden om te gaan panikeren…
door Tsenne Kikke - zondag 13 juni 2021 18:48

Lees wat er staat. Niet wat je denkt dat er staat...

Het coronavaccin van AstraZeneca kan in een enkel geval leiden tot lekkages in haarvaten, kleine adertjes. Mensen, die daar al eerder last van hebben gehad, mogen dit vaccin dus niet krijgen. Dat stelde de Europese toezichthouder EMA vast.

Het EMA deed al onderzoek naar de mogelijke bijwerking en concludeerde nu dat er waarschijnlijk een verband is. De bijwerking moet daarom op de bijsluiter komen te staan.

Meer dan 78 miljoen mensen in Europa hebben het vaccin van AstraZeneca gekregen. Zes van hen hebben last gekregen van het zogeheten systemisch capillair leksyndroom. Het gebeurde vooral bij vrouwen en binnen vier dagen na vaccinatie. Drie van de zes mensen hadden al eerder last gehad van dezelfde klachten. Eén van die drie is overleden.

In Nederland is één geval van dit leksyndroom bekend. Het ging om iemand die het coronavaccin van Janssen had gekregen. Dit was een man van tussen de 50 en 60 jaar oud en hij is eraan overleden. In Nederland is deze bijwerking niet gemeld bij mensen die het vaccin van AstraZeneca hebben gekregen. Over het coronavaccin van Janssen zegt het EMA niets.

Wat zijn de gevolgen van lekkende aders?

Als mensen lekkages hebben in de kleine aderen, sijpelt bloedplasma weg uit de aderen. Het komt dan terecht in spieren, organen of holtes. Mensen kunnen dan last krijgen van zwellingen in met name armen en benen. Hun bloeddruk kan dalen, het bloed kan wat dikker worden en ze hebben soms minder van het eiwit albumine in het bloed. Dat stofje regelt de druk in de bloedvaten.

Onderzoek naar andere potentiële bijwerkingen

Het EMA doet ook onderzoek naar een andere potentiële bijwerking van de vier coronavaccins die nu beschikbaar zijn. Het gaat om ontstekingen van de hartspier (myocarditis) of het hartzakje (pericarditis). Maar het is nog niet zeker of de coronavaccins daar ook de oorzaak van waren. Dat het na vaccinatie gebeurde, wil niet automatisch zeggen dat het door de vaccinatie gebeurde.

In Nederland zijn nu 24 gevallen bekend waarin mensen die ontsteking bij het hart kregen na vaccinatie, meldde het bijwerkingencentrum Lareb. In iets meer dan de helft van de gevallen gebeurde dat na een prik met het vaccin van Pfizer/BioNTech.

Bronnen: ANP & Metro

Stoppen met AstraZeneca?

Marco Cavaleri, de topman van het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA), heeft in een interview met de Italiaanse krant 'La Stampa' aangegeven dat er kan gestopt worden met het inenten van AstraZeneca als er voldoende alternatieven zijn.

Volgens het EMA mag AstraZeneca voor alle leeftijdsgroepen gebruikt worden, maar toch kozen verschillende Europese landen er voor om een leeftijdsgrens in te bouwen. Dat vanwege zeldzame gevallen van bloedstolling. “In de context van een pandemie is en blijft het ons standpunt dat afweging tussen risico en voordeel gunstig blijft voor alle leeftijdsgroepen”, zei hij.

In België worden enkel mensen ouder dan 40 ingeënt met AstraZeneca. Op de vraag of het niet beter zou zijn AstraZeneca ook niet meer aan 60-plussers te geven, antwoordde Cavaleri: “Ja, en het is een optie die veel landen, zoals Frankrijk en Duitsland, overwegen in het licht van de toegenomen beschikbaarheid van mRNA-vaccins.” Dat zijn de vaccins van Moderna en Pfizer/BioNTech.

Bron: Nieuwsblad

Nota:

BioNTech (Biopharmaceutical New Technologies) is een biotechnologiebedrijf dat is gevestigd in Mainz. Het richt zich op onderzoek naar geneesmiddelen op basis van mRNA, gebruikt als geïndividualiseerde immunotherapie voor kanker, als vaccins tegen infectieziekten en als eiwitvervangende therapieën voor zeldzame ziekten.

In 2020 heeft BioNTech het COVID-19-RNA-vaccin BNT162b2, Tozinameran, ontwikkeld. Pfizer produceert en distribueert het vaccin. De handelsnaam is 'Comirnaty'.

Bron: Wikipedia

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht