ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Jeff Bezos verkocht kaartje voor reis met zijn ruimteschip voor 23 miljoen euro

Wie is eerst? Bezos of Branson?…
door Tsenne Kikke - dinsdag 22 juni 2021 1:46

Amazon-oprichter Jeff Bezos wil met 'Blue Origin', zijn ruimtevaartbedrijf, op 20 juli voor het eerst toeristen naar de ruimte brengen. Zijn broer Mark gaat ook mee en daarnaast nog een extra persoon.

Rijke belangstellenden konden de afgelopen maand een bod doen en vorige zaterdag volgde een live veiling. Een nog onbekend iemand mag voor 28 miljoen dollar met Bezos mee de ruimte in. Hij won op die veiling een plekje door er ruim 23 miljoen euro voor neer te tellen.

Bijna 7.600 mensen uit 159 landen deden aan de veiling mee. Donderdag was de prijs van het ticket reeds opgelopen tot 4,8 miljoen dollar. Dan volgde de live veiling. Na vier minuten was het bedrag al opgeklommen tot 20 miljoen en na zeven minuten werd de veiling afgesloten op 28 miljoen dollar.  

Ten bate van de Aarde

'Blue Origin' werd opgericht met de visie om een toekomst mogelijk te maken waarin miljoenen mensen in de ruimte leven en werken; dit in het voordeel van de Aarde. Het is de mening toegedaan dat om de Aarde te behouden de mensheid de ruimte zal moeten verkennen, nieuwe energie- en materiaalbronnen vinden, en industrieën die de Aarde belasten naar die ruimte verplaatsen. Blue werkt hier vandaag aan door gedeeltelijk en volledig herbruikbare lanceervoertuigen te ontwikkelen die veilig en goedkoop zijn en in de behoeften voorzien van alle civiele en commerciële klanten. Vooral miljardairs zien nu al een groeimarkt in ruimtereizen voor toeristen, die ervoor kunnen betalen.

Kortstondig, en met concurrentie

De raket 'New Shepard' moet na  de lancering in Texas een hoogte van ruim 100 kilometer bereiken. De inzittenden zijn daar dan een paar minuten gewichtloos en zien de kromming van de aarde. Daarna zakt het vaartuig terug de dampkring in om weer op aarde te landen. In wezen kan je het vergelijken met een soort van kermisattractie, maar dan wel veel echter.

Nochtans is het nog niet helemaal zeker dat Bezos en zijn medereizigers de eerste ruimtetoeristen worden. Hij ligt namelijk in concurrentie met de andere miljardairs Elon Musk en Richard Branson. Deze laatste, bekend van 'Virgin', zou in het weekend van 4 juli - twee weken vóór Bezos - een proefreisje plannen aan boord van zijn eigen 'Virgin VSS Unity' ruimtetuig.

Nabericht 2/7/2021: de 82-jarige Wally Funk mag meegaan...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht