ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws om misschien niet wijs uit te geraken

Ook Pfizer en Moderna hebben bijwerkingen…
door Tsenne Kikke - zondag 27 juni 2021 15:35

- Sedert gisteren werden in Nederland vele coronamaatregelen versoepeld. Zolang mensen niet te dicht bij elkaar komen, zijn er nauwelijks nog regels van kracht.

- Vanaf vandaag zijn in België de coronamaatregelen eveneens versoepeld. Vooral voor de horeca is dat goed nieuws: het maximumaantal mensen aan een tafeltje gaat van vier naar acht en het sluitingsuur schuift op naar 1 uur 's nachts. Daarnaast mogen horeca-uitbaters voortaan ook plexiglas gebruiken op hun terrassen. Zo kunnen de tafels iets dichter bij elkaar worden gezet. Tot slot zijn cafésporten en kansspelen opnieuw toegelaten, al moeten klanten daarbij wel een mondmasker dragen, en zo meer.

Op dit moment zijn er in België nog 380 ziekenhuisbedden bezet door een COVID-patiënt, het laagste aantal sinds 17 september 2020. En, tussen 16 en 22 juni werden er dagelijks gemiddeld 358 nieuwe besmettingen vastgesteld, oftewel 2.506 in die periode, waarvan er 182 werden opgenomen. In totaal raakten al 1.082.476 mensen besmet met het virus sinds de start van de pandemie en 25.160 stierven eraan.

- In de Russische hoofdstad Moskou zijn de voorbije 24 uur 144 mensen bezweken aan de gevolgen van COVID-19. Dat is een record op dagbasis.

- In Groot-Brittannië is op dagbasis het hoogste aantal besmettingen met het coronavirus vastgesteld sinds 5 februari. De autoriteiten meldden zaterdag 18.270 nieuwe gevallen, ongeveer 2.400 meer dan vrijdag. In vergelijking met vorige zaterdag gaat het om bijna een verdubbeling. Reden is de fel om zich heen grijpende deltavariant van het coronavirus, die voor het eerst opdook in India.

- Australië slaagde erin de pandemie met strenge maatregelen grotendeels onder controle te krijgen. Er zijn iets meer dan 30.000 coronagevallen en iets van een 900-tal overlijdens geweest. Maar het aantal nieuwe coronagevallen in Sydney blijft momenteel toenemen; dit, een dag nadat de Australische miljoenenstad voor twee weken in lockdown is gegaan. Het huidige aantal besmettingen als gevolg van een uitbraak met de zeer besmettelijke deltavariant bedraagt 110.

Geraak jij er nog wijs uit? In onze gewesten wordt alles versoepeld, en aldaar gaan ze in lockdown. Mensen mogen er hun woning alleen verlaten voor essentieel werk, onderwijs, boodschappen, of buiten sporten.

- Nieuw-Zeeland heeft de 'reisbubbel' met Australië voor een periode van drie dagen opschort. De in april ingestelde reisbubbel tussen Australië en Nieuw-Zeeland houdt in dat er tussen beide landen kan worden gereisd zonder in quarantaine te hoeven gaan. Maar wegens de slechter wordende coronatoestand in Australië, heeft Nieuw-Zeeland nu beslist die maatregel zeker drie dagen stop te zetten.

- Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA heeft vrijdag een waarschuwing voor het risico op zeldzame hartontstekingen toegevoegd aan de bijsluiter van de coronavaccins van Pfizer en Moderna.

In de waarschuwing wordt erop gewezen dat er meldingen zijn van bijwerkingen na het toedienen van de tweede dosis van de vaccins. Het gaat concreet om een verhoogd risico op ontstekingen van de hartspier (myocarditis) en het hartzakje (pericarditis).

De wijzigingen aan de bijsluiter komen er na een overleg dat woensdag plaatsvond tussen FDA en de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC, nadat aan het aan het eind van de tweede week van juni meer dan 1.200 gevallen van myocarditis of pericarditis waren opgetekend. Het aantal gevallen ligt opmerkelijk hoger bij mannen, en in de week na de toediening van de tweede dosis.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht