ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Boekvoorstelling: 'Zelfherstel van binnenuit' van Pascale Bruinen

Activeer jouw zelfhelend vermogen met behulp van je geestkracht, gedachten, gevoelens en overtuigingen.
door Tsenne Kikke - donderdag 10 juni 2021 18:25

Elke mens heeft het recht - of noem het 'plicht' - om de eigen gezondheid in handen te nemen. Pascale Bruinen legt in dit boek van een 400-tal pagina's op een begrijpelijke wijze van naaldje tot draadje uit hoe zaken, zoals meditatie, positief denken, visualiseren, betekenisvolle relaties met anderen aangaan, een gezonde levensstijl, en zo meer, invloed kunnen uitoefenen. Invloed, zowel op het zelfherstellend vermogen van ons lichaam evenals op het beloop van een ziekte of ongemak.

Ook komen, onder meer, de biologische effecten van gedachten, gevoelens en overtuigingen aan bod, evenals spraakmakende voorbeelden van de innige verbondenheid van geest en lichaam, het thema 'affirmaties', en het placebo- en het nocebo-effect.

'Zelfherstel van binnenuit' is een bron van inspiratie! Niet enkel en alleen voor mensen die moeten geopereerd worden, of momenteel in behandeling zijn, maar ook voor mensen die gezond zijn en dat graag zo willen houden.

Na lezing weet je:

- waarom en op welke manieren jouw gedachten, gevoelens en overtuigingen biologische effecten sorteren op je lichaam;

- wat chronische stress voor schadelijke gevolgen heeft en hoe je deze het beste kunt managen;

- hoe je met behulp van jouw mindset je geestelijke en lichamelijke gezondheid alsmede je levensverwachting aanzienlijk kunt verbeteren;

- hoe je zelf je pijn(beleving) kunt verminderen;

- op welke wijze je succesvol kunt mediteren, affirmeren en visualiseren;

- hoe je je optimaal voorbereid op een operatie zodat je fit, ontspannen en vol vertrouwen erop ingaat;

- hoe je je eigen placebo kunt worden. Aan de hand van twintig aanbevelingen leer je hoe je in jezelf een diep geloof in de best mogelijke uitkomst, genezing en snel herstel kunt ‘installeren’. Dankzij dit positieve verwachtingspatroon ontstaan gunstige biologische effecten.

Belangrijk om te weten

Pascale Bruinen: "Dit boek leert je dus hoe je jouw geest kunt inzetten om jouw gezondheid te optimaliseren. Hiervoor gebruik ik wetenschappelijk onderzoek, mijn eigen ervaring met zelfherstel alsmede de succesvolle ervaringen van andere gewone mensen zoals jij en ik.

Ik ben geen medicus, zorgverlener of wetenschapper, noch pretendeer ik dit te zijn. Indien je bepaalde in dit boek beschreven  ctiviteiten wilt uitproberen, overleg dan altijd eerst met je arts. Als auteur ben ik niet verantwoordelijk voor enige letsels en/of enige gezondheidsbenadeling  ten  gevolge van het uitvoeren van activiteiten zoals in dit boek omschreven.

Ten slotte zijn alle omschreven activiteiten nadrukkelijk bedoeld om te doen naast jouw eventuele reguliere medische behandeling en/of medicatie."

Boek aankopen? Of, wil je haar 'Woord vooraf' lezen? Klik dan op deze link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht