ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Webwinkel Bol.com voor 750.000 euro opgelicht via mail vol taalfouten

Een bijna ongeloofwaardig verhaal…
door Tsenne Kikke - zondag 2 mei 2021 18:35

Wat volgt, is bijna niet te geloven... Eén grove, domme fout van een medewerker van de Dienst Boekhouding kost het bedrijf maar liefst 750.000 euro.

Eind 2019 kreeg webwinkel Bol.com een mail, zogezegd van een medewerker van het bedrijf 'Brabantia'. Daarin stond dat betalingen voortaan op een ander rekeningnummer moesten gebeuren. Toen zou er een rood lichtje moeten zijn opgegaan - want, die mail stond nochtans vol taalfouten.

"Houd he rekening mee dat we vanaf vandaag een wijziging in onze bankrekeninggegevens hebben voor incaende betalingen. Voortaan moten all incoming betalingen have been overgemaakt naar onze filiaalrekening in Spanje. We het op prijs as u uw gegevens kunt bijwerken", stond er letterlijk in.

Zonder te controleren of het wel om een echte mail ging, werkte een medewerker van Bol.com de betaalgegevens bij, en werden betalingen uitgevoerd op dat nieuwe bankrekeningnummer.

In januari 2020 vroeg het échte Brabantia aan Bol.com waarom de rekeningen niet betaald werden. Toen werd duidelijk dat de webwinkel het slachtoffer geworden was van fraude. In totaal had Bol.com ruim 750.000 euro aan de oplichters betaald.

Ondertussen zijn we 1 1/2 jaar verder...

Het kwam tot een rechtszaak tussen Bol.com en Brabantia, dat alsnog zijn achterstallige rekeningen betaald wilde zien. Volgens Bol.com valt de webwinkel niks te verwijten, omdat de mails van een bekend Brabantia-mailadres kwamen en "dat de brief er goed uit zag (qua lay-out en opmaak)". Ook zou Brabantia zijn mailaccounts onvoldoende beveiligd hebben, waardoor ze makkelijker te hacken waren.

(Tussen haakjes: een mail-adres spoofen is niet hacken!)

Maar de rechter heeft nu geoordeeld dat Bol.com had kunnen weten dat de mail frauduleus was, en dat het dus niet voorzichtig genoeg is geweest. Er had "gezonde argwaan" moeten ontstaan omdat het in Nederland gevestigde Brabantia voortaan een Spaans rekeningnummer zou hebben. "Ook het taalgebruik in de vervalste brief moest opvallen."

Bol.com moet nu alsnog 745.000 euro betalen aan Brabantia. De webwinkel beraadt zich nog over hoger beroep... Beide bedrijven zeggen wel een goede werkrelatie te hebben en die ook te blijven houden.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht