ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vanaf vandaag staat Mercurius opnieuw retrograde

Welke gevolgen kan dit voor jou hebben?…
door Tsenne Kikke - zaterdag 29 mei 2021 15:38

Wat zelfs de meeste astrologen soms niet snappen is het feit dat Astrologie geen betrekking heeft op de diverse persoonlijkheden van de mens, noch op de honderdtallen kleine ikjes, maar wel op de persoonlijkheid die met de essentie verbonden is. Indien er in die essentie nog leven te vinden is, natuurlijk.

Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het vanuit ons perspectief op Aarde lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan. Alle planeten gaan op een gegeven moment retrograde, maar Mercurius gaat vaker retrograde dan de andere. En daarnaast hebben planeten die dichter bij de zon staan - zoals Mercurius - een sterkere invloed op ons dagelijks leven dan de planeten die veel verder staan.

De planeet Mercurius gaat over communicatie (inclusief de technologie die we hiervoor gebruiken), reizen en ‘timing’. Tijdens een retrograde kun je op deze gebieden tegenslag en conflicten ervaren. Externe schijven gaan kapot, back-ups zijn verdwenen en telefoons vallen soms stuk. Maar ook de in deze periode blijken ondergetekende contracten vaak niet te kloppen, exen komen tevoorschijn, en treinen rijden ineens niet meer - of, je mist ze gewoon...

De ene mens ondervindt er meer last van dan anderen, dit, afhankelijk van de stand van Mercurius op het moment van de geboorte. De geboortehoroscoop is daarvan een momentopname, waarin te zien is hoe alle planeten de essentie van de mens als het ware negen maanden lang hebben 'gekleurd'.

De eerstvolgende retrograde Mercurius start vandaag en loopt tot en met woensdag 23 juni in het luchtteken Tweelingen.

Wat kan er nog van worden gezegd?

Retrograde planeten vertonen een grillige beweging die samenhangt met vertragingen, herhalingen, terugkeer naar eerdere omstandigheden, omkeringen van gebeurtenissen, en onverwachte gebeurtenissen die plotseling optreden of dramatischer en intenser worden.

Een Mercurius retrograde periode is een moeilijke tijd om nieuwe projecten te beginnen die te maken hebben met communicatie, netwerken, informatiestroom en reizen. Extra voorzichtigheid is nodig om ervoor te zorgen dat berichten zowel duidelijk worden begrepen evenals afgeleverd. Dit betekent vaak dat dingen vertragen en ervoor wordt gezorgd dat compromissen niet snel worden gemaakt.

Mercurius retrograde herinnert ons eraan dat efficiëntie is gebouwd op stabiliteit. Zie het als een tijdelijke onderhoudsperiode: ideaal dus voor het herzien van oude problemen die om actie vragen en een tijdlang werden verwaarloosd of genegeerd. Als er bestaande communicatieproblemen zijn, zal Mercurius retrograde ze weer onder jouw aandacht  brengen. Door de tijd te nemen om ze nu op te lossen, zul je beter uitgerust zijn om in de nabije toekomst op een soepelere manier vooruitgang te boeken.

Mercurius ondergaat een keer ongeveer om de 4 maanden een retrograde cyclus, en blijft retrograde voor zoiets van een 3-tal weken. En ja: het is niet de enige planeet die retrograde periodes heeft. Dat doen ze allemaal met natuurlijk heel verschillende gevolgen.

En, indien je wel of niet aan al het bovenstaande enig geloof hecht, doet er niet toe: zijn invloed op jou en anderen verandert er niets aan.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht