ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Uitbraak met Braziliaanse variant in woonzorgcentrum in het Antwerpse Deurne

Toch was bijna iedereen gevaccineerd…
door Tsenne Kikke - woensdag 12 mei 2021 17:52

In het Antwerpse district Deurne hebben de voorbije tien dagen 22 van de 103 bewoners van woonzorgcentrum Boterlaarhof positief getest op het coronavirus. Het werd tot nader order gesloten voor bezoek en de besmette bewoners werden op een afdeling ondergebracht die strikt gescheiden wordt van de rest van het woonzorgcentrum. Bij al zeker vier gevallen gaat het om de Braziliaanse variant.

Volgens de directie zijn alle bewoners en 95 procent van het personeel gevaccineerd. “Wij zijn dus verbaasd, zo’n uitbraak hadden we niet meer verwacht”, zei directrice Sigrid Schram. “Na dertien maanden coronavrij te blijven, is het virus hier dus toch nog binnengeraakt. Omdat alle bewoners volledig gevaccineerd zijn, leven zij hier weer vrij en dus zonder mondmasker wanneer ze bij elkaar zijn. Wij volgen uiteraard wel alle adviezen van het Agentschap Zorg en Gezondheid.”

Naar de oorsprong van de uitbraak is het voorlopig gissen. De medische impact blijft voorlopig ook al bij al beperkt. “De meeste besmette bewoners vertonen lichte verkoudheidsymptomen”, stelde Schram. “Drie waren er erger aan toe en zijn opgenomen in het ziekenhuis. Twee van hen mogen al bijna weer naar huis, de derde is er nog maar sinds maandag, maar verkeert ook niet in levensgevaar. Bij alle drie is er sprake van onderliggende aandoeningen.”

Schram benadrukte dat het vaccin dus wel zijn werk heeft gedaan. “Een half jaar geleden was zo’n uitbraak hier een regelrecht drama geweest. Nu is het vooral heel veel werk om in cohorten te werken en testrondes te organiseren. Het personeel doet er alles aan om dat vlot te laten verlopen.”

Voorlopig testte er nog niemand van het personeel positief. Vrijdag worden daarover volledige resultaten verwacht en komt er ook nog een volgende testronde bij de bewoners. “Hopelijk is de piek nu voorbij”, zei Schram.

Kortom: de pandemie is nog altijd niet voorbij, en nieuwe varianten doen hun intrede. Moeten we panikeren? Zeker niet! Wel alert blijven, afstand behouden, mondmasker dragen, grote bijeenkomsten en anti-vaxxers mijden, niet naar de Gazastrook of Israël reizen, en zo meer. :-)

Och, doe wat je wil, maar blijf gezond, hé!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht