ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Queen niet te spreken over tv-programma van prins Harry

De Queen dacht dat het over veteranen zou gaan, niet over zijn eigen vuile was…
door Tsenne Kikke - vrijdag 28 mei 2021 18:29

Het verleden is geschiedenis. Het behoort tot datgene wat geschied is. Om die reden ben ik nooit een voorstander geweest om het verleden terug op te rakelen, omdat er dan onnodig opnieuw leven wordt ingeblazen en monsters en draken naar boven kunnen worden gehaald. Maar, als ik prins Harry aanhoor, kan het ook een heilzame, therapeutische uitwerking hebben.

Heel toevallig werd ik deze week verplicht om met een deel van mijn verleden te worden geconfronteerd. Achteraf bezien was het geen helingsproces, maar - vreemd genoeg - een diep besef van hoe mijn leven in enkele dagen tijd een totaal andere wending had kunnen nemen.

Wat ik daaruit vooral heb geleerd, is dat je tijdens zo'n verwerkingsproces vooral geen gesprek mag aanknopen met iemand waarin inleving ontbreekt en dus alles rationaliseert. Zo van: "Ja, jouw leven had een andere wending kunnen aannemen, maar de wending heeft zich niet voorgedaan, en is het dus een hypothetisch situatie..., niets met de werkelijkheid te maken, ... en zo meer". Het kwam als een koude douche over. Akelig was dat - ik hou niet zo van ijskoud water.

Op prins Harry toegepast...

"Indien Meghan en ikzelf die omgeving niet zou hebben verlaten, dan..."

Met "Dan wat?..." zou een formatorisch ingestelde rationalist hem kunnen onderbreken. "Alles wat je ons nu gaat vertellen, heeft zich niet voorgedaan. Met andere woorden: hypothetisch, pure verbeelding, gebaseerd op een onbestaande toekomst."

Maar, in mijn geval was die mogelijke toekomst wel degelijk reëel. Het was slechts in het allerlaatste moment dat het verhaal - totaal onverwacht - een nieuwe wending kreeg en ik de touwtjes terug in handen had.

Prins Harry

De 'The Me You Can’t See' documentaire serie, samengesteld door Oprah Winfrey en Prins Harry, bracht vandaag eveneens enige verademing. Daarin worden de thema's 'geestelijke gezondheid' en 'emotioneel welzijn' onderzocht, aangevuld met verhalen van mensen van over de hele wereld. Met persoonlijke vertelsels als kernboodschap geeft deze actuele serie een stem aan verhalen die gericht zijn op waarheid, begrip en medeleven. Het gaat over mensen, onze ervaringen, en waarom we ons voelen zoals we ons voelen.

Volgens prins Harry doet een mens er goed aan om het verleden terug op te roepen, om terug met de oncomfortabele situaties om te gaan, teneinde het helingsproces in gang te steken. Zo zei hij, onder andere: "Wat ik over de jaren heb geleerd, is dat zovelen onder ons, misschien 99,99%; met de een of andere vorm van onverwerkte rouw- of verliestrauma rondlopen..."

In mijn geval ging het vooral over een reëel mogelijk verlies van het contact met mijn 2 zonen, toen: 4 en 7 jaar oud. Gelukkiglijk heb ik er nooit een trauma van overgehouden, enkel in de laatste 30 jaar zo nu en dan eens een opflakkering van onuitwisbare beelden.

De verbolgen Queen

De 95-jarige koningin Elizabeth was helemaal niet blij met deze ‘The Me You Can't See’, waarin prins Harry vertelde over zijn mentale problemen en ‘problematische opvoeding’, waarbij hij vooral zijn vader Charles viseerde. “Ik stortte me op sterke drank om mijn problemen te vergeten. En die problemen waren te wijten aan mijn jeugd. Mijn vader heeft ons geleerd om nooit emoties te tonen. Hij heeft me in de steek gelaten, net op het moment dat ik hem het meest nodig had.”

“De Queen had het programma goedgekeurd, maar enkel omdat ze dacht dat het over de mentale gezondheid van veteranen zou gaan. Dit is een onaangename verrassing,” klonk het.

Feit is dat Elizabeth Harry haar zege had gegeven om van start te gaan met zijn programma voor Apple+, maar ze had er geen idee van dat haar kleinzoon de gelegenheid zou aangrijpen om nog meer commentaar te leveren over de familie.

“De Queen en prins Charles vielen uit de lucht toen ze de eerste berichtgeving over de show lazen”, aldus een insider. “Elizabeth had Harry in 2018 al toestemming gegeven om mee te werken aan het programma, toen de relaties tussen de royals nog beter waren. Ze had echter nooit verwacht dat hij zoiets zou doen. Ze voelt zich nu bedrogen. Het was vertrouwenskwestie, die nu wel degelijk geschonden is...”

Och..., prins Harry beweerde van zichzelf dat hij nog immer dezelfde persoon is als die van vroeger, maar dan wel een betere versie, en daar gaat het tenslotte om, nietwaar?

Bekijk de onderstaande videoclips, één voor één...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht