ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

La Boum 2: de spanning steeg in Ter Kamerenbos

… maar, uiteindelijk viel het grotendeels mee.
door Tsenne Kikke - zaterdag 1 mei 2021 22:06

Zoals het te verwachten was, liep de spanning opnieuw op in het Brusselse Ter Kamerenbos. Vandaag ging daar om 16 uur de tweede editie van ‘La Boum’ van start. Daartoe werd de afgelopen weken opgeroepen op sociale media, door jongeren die de lockdown beu zijn, 'hun vrijheid verloren hadden', en andere tegenstanders van de coronamaatregelen. Dat, ondanks meerdere waarschuwingen van de Brusselse overheid dat de manifestatie niet toegelaten was. Politie en stewards waren dan ook in groten getale aanwezig.

Rond 16.30 uur waren er een paar duizend mensen aanwezig. Aanvankelijk verliep alles rustig en hield de politie gewoon een oogje in het zeil, al lapten de deelnemers de afstandsmaatregelen aan hun laars en droegen ze geen mondmaskers. Hoewel het de bedoeling was dat het om een feest zou gaan, was er van een feestelijke sfeer weinig te merken. Slechts een kleine groep mensen had zich verzameld rond een muziekinstallatie en danste wat, maar vele anderen hielden zich voornamelijk op in groepjes. De sociale afstand en de mondmaskerplicht werden daarbij veelal niet nageleefd. Af en toe werden er voetzoekers of rookbommetjes afgevuurd.

Omdat de voorzorgsmaatregelen niet nageleefd werden - en, omdat de vraag om de plaats te verlaten niets opleverde, besloot de politie rond 18 uur om het park te ontruimen. Tientallen agenten trokken het park binnen en er kwam traangas en vier waterkanonnen aan te pas. Een man werd door de straal van zo'n waterkanon omver gespoten en moest worden verzorgd.

Onvermijdelijk nam spanning dan ook toe. Een fiets werd afgebroken... Met de onderdelen werd naar de politie gegooid. Ook verkeerslichten moesten er nu aan geloven. Verschillende politieagenten werden met eieren en stenen bekogeld en kregen rake klappen. Zij reageerden met pepperspray. Tevens  werden de waterkanonnen nogmaals verschillende malen ingezet en er werd tevens veel traangas gebruikt.

Omstreeks 18u30 waarschuwde de politie, na de zoveelste inzet van het waterkanon, nogmaals de menigte en vroeg hen het park te verlaten. Een grote stapel hout en afval stond in brand. Enkele relschoppers, volledig in het zwart gehuld met een zwarte kap over het hoofd, wilden niet wijken. Zij bleven de politie uitdagen. Daaronder bevonden zich, bijvoorbeeld, mensen uit Duitsland die speciaal kwamen om er een beetje herrie te komen schoppen. Die groep situeerde zich vooral op de Bosvoordelaan.

"We zijn aangevallen door 80 man. We hebben chance gehad", vertelde een agent aan een reporter ter plaatse. Daarbij werden ook de ruiten van een politiecombi ingeslagen.

Rond 21 uur was de rust nochtans hersteld en gingen de laatste mensen naar huis.

Bij de deelnemers aan het evenement waren er vijftien personen bij die verzorging nodig hadden. Aan de kant van de politie vielen dertien gewonden. De politie heeft ook een zestigtal arrestaties uitgevoerd en verschillende voorwerpen, waaronder messen, werden in beslag genomen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht