ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Florence Given moedigt in ‘Women Don't Owe You Pretty’ lezers aan…

'Women don’t owe you pretty' van Florence Given verschijnt op 29 juni!
door Tsenne Kikke - zaterdag 1 mei 2021 21:09

... om de verhalen in twijfel te trekken die hen weerhouden van zelfacceptatie, eigenliefde en kracht.

Deze internationale bestseller 'Women don’t owe you pretty' van Florence Given verschijnt in het Nederlands op 29 juni!

Dit boek is een internationale hit en een levendig geïllustreerde inleiding tot het moderne feminisme. Florence Given legt de narratieven bloot die ons weerhouden van acceptatie, zelfliefde en kracht en moedigt aan om ze van tafel te vegen. Het is een levendig geïllustreerde inleiding tot het moderne feminisme. Met dit boek leert iedere vrouw haar energie te beschermen. De Nederlandse editie van het boek is vanaf 29 juni overal verkrijgbaar.

Florence Given onderzoekt alle progressieve hoeken van het feministische discours. De bekende, maar nog steeds actuele onderwerpen als seksisme, seksuele intimidatie en de male gaze worden op een toegankelijke manier uitgediept en verrijkt met inzichten over consent, relaties en privilege. Op deze manier biedt ze de lezer een nieuwe bril om naar de wereld te kijken. Eén die niet altijd even rooskleurig is, maar wel de weg laat zien naar helemaal jezelf zijn en je daar niet schuldig over voelen.

'Women don’t owe you pretty' is er om ons eraan te herinneren dat iedereen waardevol is en dat je als vrouw of als queer niemand iets verschuldigd bent – least of all men. Je bent immers de liefde van je eigen leven!

Waarschuwing: bevat expliciete inhoud (en veel oncomfortabele waarheden).

Florence Given is een 21-jarige artieste en schrijfster, woonachtig in Londen. In 2019 werd ze Cosmopolitan’s Influencer van het jaar genoemd. Ze heeft bijna 600.000 volgers op Instagram en ze is in BBC Breakfast geïnterviewd over het stigma rond single zijn, en door NBC News over de campagne die ze voert tegen de show Insatiable, een show over vetfobie. Ze heeft samen met Always aan de #EndPeriodPoverty-campagne gewerkt en haar artikel ontving 200.000 likes, waarbij elke like gratis maandverband of tampons opleverde voor mensen die daar behoefte aan hadden.

Women don't owe you pretty | Florence Given | 9789021582207 | € 17,50 | Verschijndatum: 29 juni 2021 | Kosmos Uitgevers.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht