ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Roddel: Ieder huisje heeft zijn kruisje

Aan Zelfkennis doen, begin je best op jongere leeftijd.
door Tsenne Kikke - zondag 23 mei 2021 22:58

Vader Matt LeBlanc heeft al negen jaar geen contact met zoon: “Hij zette mijn toelage stop, waardoor ik mijn huis verloor...”

De 79-jarige Paul LeBlanc heeft och arme al negen jaar geen contact meer met zijn beroemde zoon, zijnde: de 53-jarige ‘Friends’-ster Matt LeBlanc. Dat vertelde de razend kwade man in een interview met 'The Sun'. “Hij negeert me compleet. Dat is vernederend."

Een goede band hebben Paul en Matt nooit met elkaar echt gehad. Toen de acteur nog klein was, liet Paul alles achter en verhuisde naar Australië, waar hij nog een zoon kreeg. Bij zijn terugkeer zag hij Matt slechts af en toe in het weekend. Niet echt een goede basis dus, maar de verhoudingen tussen vader en zoon zijn nu écht verzuurd, zei Paul in 'The Sun'.

“Ik heb al negen jaar geen contact meer met Matt gehad. Het is nog steeds moeilijk voor te stellen hoe dat kon gebeuren", zuchtte hij. “Ik hoor nooit iets van Matt en hij heeft me in m’n hele leven nog maar één keer een verjaardagkaartje gestuurd. Ik stuur hem sms’jes. Dit jaar nog, met de vraag of we weer contact kunnen krijgen, maar hij negeert me compleet. Het is vernederend. Maar de waarheid is dat Matt altijd al een moederskindje is geweest. We hebben al zo vaak ruzie gehad." Toch hoopt de man dat er nu eindelijk iets kan veranderen: “We worden allemaal ouder. Mijn boodschap aan Matt is: ‘Je moet alles op een rijtje krijgen voor het te laat is. Je gaat me missen wanneer ik er niet meer ben.’”

Matt werd wereldberoemd en schatrijk met z'n rol als Joey in ‘Friends’. Zijn vermogen wordt geschat op zo’n 67 miljoen euro. "Het geld heeft mijn zoon veranderd," zei Paul. “Matt ging wild toen hij jonger was. Zoals jongeren die een beetje geld hebben wel vaker doen. Maar ondanks alles bleven we close. Ik verhuisde zelfs naar Malibu zodat ik hem vaker kon zien. Maar het probleem is dat wanneer iemand geld heeft, je geen deel uitmaakt van hun leven, tenzij ze dat echt willen. Ze kunnen je dus gemakkelijk buitensluiten. Matt is nogal wispelturig en heeft een kort lontje. Het ene moment is hij vriendelijk, het volgende grijpt hij je naar de keel - niet letterlijk uiteraard."

Toelage

Toch deed Matt z'n best om zijn vader te helpen. In 1998 zorgde hij ervoor dat Paul z'n droomhuis in Colorado kon kopen. De man kreeg ook een toelage van zijn zoon. “Hij kwam op bezoek, en dan dronken we samen bier en maakten we plezier op onze motors. Dat was leuk, maar Matt is geobsedeerd door acteren. De laatste keer dat hij op bezoek kwam was in 2011."

Een jaar later liep het echter definitief mis tussen vader en zoon, toen Paul een motor weggaf aan z'n neefje. “Ik had een zwaar ongeval gehad - het was een mirakel dat ik het overleefde - dus gaf ik al mijn motors weg. Dat zijn zijn zaken niet, maar Matt wilde het niet horen. Hij was zo kwaad, dat hij me vertelde dat hij mijn toelage zou stopzetten. Hij dacht waarschijnlijk dat ik hem erom zou smeken, maar dat zal nooit gebeuren. Je gaat hem moeten vragen waarom hij zo kwaad werd, ik begrijp het alvast niet.”

Door het stopzetten van de toelage kon Paul de onkosten niet langer betalen, en dus werden de sloten vervangen door de plaatselijke sheriff. Onterecht, vond hij. “Alle meubelen waren van mij. Ik verloor alles: mijn safe, mijn juwelen, mijn kleren, mijn spullen.” Nu worstelt Paul om rond te komen met zijn pensioentje van 450 US$. “Als ik mijn spaargeld niet had, zou ik het niet kunnen overleven." Toch wil hij nog steeds contact met zijn zoon. “Matt antwoordt niet op mijn berichtjes, maar ik blijf proberen. Ik wil toch een soort van relatie met hem hebben voor ik sterf."

Reünie

Al zal hij in ieder geval niet naar de langverwachte ‘Friends’-reünie kijken: Paul heeft namelijk geen kabel-tv. “Ik heb slechts één tv-kanaal, dus ik ga niet kijken naar de reünie. Ik snap trouwens niet goed waar al de heisa om is. Ik vond ‘Friends’ altijd een onnozele show voor jonge mensen.”

Een woordvoerder van Matt heeft ondertussen ook op het interview van Paul gereageerd.

“Om dit alles wat in perspectief te plaatsen: Matt’s vader heeft hem en zijn moeder verlaten toen hij nog een zuigeling was."

Het is goed in eigen hart te kijken...

Jazeker, zoals Matt's vader lopen er hoogstwaarschijnlijk talrijke ouderlingen rond; ouderlingen, die maar niet kunnen beseffen dat zijzelf de oorzaak zijn van hun eigen gevolgen - of, het gevolg van oorzaken die zijzelf ooit hebben gecreëerd.

Och, mensen als Paul LeBlanc kan je maar beter laten klagen en zagen. Wat anders hebben ze tenslotte in hun oude dag te doen?... Aan Zelfkennis beginnen? Ken je een betere mop? :-)

Bron: HLN

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht