ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Deze escalatie gaat in de richting van een oorlog op grote schaal…

"Stop deze raketaanvallen meteen!", riep Wennesland uit.
door Tsenne Kikke - woensdag 12 mei 2021 7:16

Al vijf dagen lang duurt het geweld. Aan de basis ervan lag het protest tegen de uithuiszetting van Palestijnse gezinnen uit de Arabische wijk Sheikh Jarrah in Oost-Jeruzalem. Een Israëlische rechter besliste dat er in hun plaats joodse kolonisten komen. De Palestijnen zagen het als de start van hun uitdrijving uit dat stadsdeel.

De escalatie van dat geweld tussen Hamas en Israël volgde op de verschillende dagen van rellen in Oost-Jeruzalem, het Palestijnse gedeelte van de stad dat volgens het internationaal recht illegaal geannexeerd werd door Israël. Bij die confrontaties vielen al honderden gewonden.

Na de eerste luchtaanvallen tegen Tel Aviv, kwam het in de Israëlische stad Lod, waar Joden en Arabieren samenleven, tot zware rellen. Volgens mediaberichten staken Arabieren een synagoge in brand. Er werden ook tientallen auto's in brand gestoken en ruiten van winkels ingegooid.

De burgemeester van Lod, een stad op 15 kilometer van de hoofdstad Tel Aviv, sprak van een 'burgeroorlog' en vroeg om een onmiddellijk uitgaansverbod. Kort daarna riep premier Benjamin Netanyahu aldaar de noodtoestand uit.

Een 25-jarige Arabische man werd er doodgeschoten, een 34-jarige man werd opgepakt. Volgens de media was de verdachte van de dodelijke schietpartij een Joodse inwoner van de stad.

De Joodse inwoners beschuldigden de politie ervan dat ze de controle volledig verloren hadden en vroegen dat het leger bijstand bood. De overheid stuurde de grenswacht naar de stad.

Lod ligt in in de buurt van de internationale luchthaven Ben Gurion en geldt als een stad met veel problemen en veel criminaliteit. Ook in de steden Akko, in het noorden van Israël, en Jaffa, in de buurt van Tel Aviv, waren er zware rellen. In die twee steden wonen voornamelijk moslims.

Bij raketaanvallen vanuit Gaza zijn gisteren in Israël vijf mensen om het leven gekomen. Israël reageerde door zelf doelwitten in de Gazastrook te bombarderen.

De islamistische organisatie Hamas, die de Palestijnse enclave Gaza bestuurt, liet op dat moment weten 130 raketten op groter Tel Aviv te hebben afgevuurd. De meeste van de raketten werden onderschept door de Israëlische luchtafweer, maar enkele troffen de stad.

De militaire tak van Hamas gaf deze ochtend in een mededeling aan dat ze bezig was om nog eens ruim 300 raketten af te vuren, waaronder 110 raketten naar de metropool Tel Aviv en 100 raketten naar de stad Beersheva, als vergelding voor de hervatting van bombardementen op gebouwen waar burgers wonen.

Volgens het Israëlische leger vuurden de Palestijnen sinds maandag al meer dan 800 raketten af vanop de Gazastrook. De Israëlische luchtmacht heeft dan weer ongeveer 500 doelwitten gebombardeerd in de Gazastrook.

Wel werden de meeste afgevuurde raketten door Israël's 'IJzeren Koepel' raketafweersysteem onderschept.

Bij een raketaanval vanuit de Gazastrook is in het zuiden van Israël ook een oliepijpleiding getroffen. Op televisiebeelden is te zien hoe een grote tank in vlammen opging. Die leiding voert tussen de steden Ashkelon en Eilat.

De raketaanvallen tegen Israël volgden op een luchtaanval van het Israëlische leger in de Gazastrook, die een gebouw van dertien verdiepingen met kantoren voor leden van Hamas volledig had vernietigd. De autoriteiten meldden 32 dodelijke slachtoffers, onder wie 10 kinderen, en 220 gewonden.

Dinsdag kostten de raketaanvallen op groter Tel Aviv aan drie mensen het leven. In de stad Cholon werd een bus getroffen, die uitbrandde. Een vrouw liet daarbij het leven terwijl zes mensen gewond geraakten. In de stad Rischon Lezien verloor een andere vrouw het leven bij een directe raketinslag. De krant Haaretz maakte melding van een derde dodelijk slachtoffer.

Tot dusver werden er vanochtend twee dodelijke slachtoffers geteld, in de voorstad Lod. Een meisje was op slag dood en een man van in de veertig overleed in het ziekenhuis nadat een raket hun auto had getroffen.

'Slechts het begin'

Israël en Hamas zijn klaar om een lang conflict uit te vechten, als we hun officiële verklaringen mogen geloven.

De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz waarschuwde gisterenavond dat de luchtaanvallen op de Gazastrook 'slechts het begin' waren en dat er 'nog veel doelwitten in het vizier liggen'.

Hamas, dat de Gazastrook bestuurt, gaf dan weer aan 'klaar te zijn' om nog meer luchtaanvallen van Israël het hoofd te bieden. 'Als Israël een escalatie wil, staat het verzet klaar, als Israël wil stoppen, dan zijn we daar ook klaar voor', aldus het hoofd van Hamas Ismail Haniyeh in een televisietoespraak. Hij riep de Israëlische ordediensten ook op om zich terug te trekken van de Tempelberg in Oost-Jeruzalem, waar al enkele dagen gewelddadige confrontaties plaatsvinden tussen Israëliërs en Palestijnen.

'Stop deze raketaanvallen meteen', aldus Wennesland, de gezant van de Verenigde Naties voor het Midden-Oosten, op Twitter. 'Deze escalatie gaat in de richting van een oorlog op grote schaal. De verantwoordelijken van alle kampen moeten zich inzetten om tot een de-escalatie te komen. Een oorlog in Gaza zou verwoestend zijn en de gewone mensen zouden de prijs betalen.'

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht