ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: Zo loopt elke -oloog met eigen opinies rond

Lockdowns afschaffen?
door Tsenne Kikke - maandag 3 mei 2021 17:00

Tussen de tientallen e-mails en berichten die ik elke dag te verwerken krijg, is er soms eentje bij dat de moeite waard is te lezen, en te herlezen.

Vandaag kreeg ik zo eentje van een lezer, beginnende met de woorden "Gevangenisstraffen voor mensen die uit India komen??? Dat is toch gewoon totaal geschift en misdadig!"

"Misschien," is mijn antwoord, maar Australië is nu eenmaal een land dat begrijpt wat 'voorkomen beter dan genezen' daadwerkelijk betekent. "En, als mensen wordt gevraagd, of verboden, om niet naar rode zones te reizen, opdat ze het virus niet importeren, anderen ermee besmetten en ons land op extra kosten jaagt, moeten we het dan maar laten gebeuren?...", denken ze aldaar.

Daarna vervolgde de lezer met: "Denken er nu nog altijd mensen dat dat virus ook maar ergens te stoppen valt? Luister eens naar onafhankelijke epidemiologen: het virus MOET zich kunnen verspreiden, zo snel mogelijk, zodat ieders immuunsysteem getraind wordt! Anders verergeren we de boel alleen maar! Bv.: https://youtu.be/J4wIsshE4Q4."

Daarmee introduceerde hij de epidemioloog dr. Knut Wittkowski, die er - net als de vele anderen - een eigen opinie op nahoudt. Maar, vooraleer hem aan het woord te laten, is het wel interessant te beseffen waarom al die -ologen elkaar kunnen tegenspreken. Want, indien de uitgangspunten totaal verschillend zijn, is het soms logisch dat de eindconclusies eveneens sterk van elkaar verschillen, nietwaar?

Ik heb heb dus over 'specialisaties', met het risico dat elke specialist niets afweet - of niets wenst af te weten - van wat de anderen erover 'denken te weten'.

- Een microbioloog onderzoekt micro-organismen, ook wel microben genoemd. Daaronder vallen bacteriën en gisten (een soort schimmel). Hoewel een virus geen levend micro-organisme is, valt dat ook onder de microbiologie.

- Virologen bestuderen virussen en hun eigenschappen. Een virus is geen levend organisme, maar genetisch materiaal met een eiwitmantel.

- Een epidemioloog bestudeert het vóórkomen en de verspreiding van ziekten. Een epidemioloog kijkt naar de populatie en is dus eerder verwant met volksgezondheid. De focus ligt niet op diagnose en behandeling, maar wel op factoren die de infectie beïnvloeden en op de verspreiding van ziektes.

- Een infectioloog is gespecialiseerd in infectieziekten. Dat omvat virussen, maar evengoed parasieten, bacteriën of schimmels. Een infectioloog is een internist en dus deskundige van de inwendige organen.

- Een immunoloog is in de praktijk vaak een longarts die zich heeft toegelegd op de immunologie. Immunologen bestuderen en behandelen het immuunsysteem en ziekten die daarmee te maken hebben, zoals aids. Vaak bekijken ze ook allergieën.

De kunst bestaat er dus uit om - terwijl je ieder van hen aanhoort - raakpunten te vinden, indien ze te vinden zijn, natuurlijk.

Als je de epidemioloog Knut Wittkowski bezig hoort, is het van het prille begin duidelijk dat raakpunten onmogelijk zijn. Hij begint al met te zeggen dat lockdowns contraproductief zijn en om die reden moeten worden afgeschaft. Volgens hem - epidemioloog zijnde - moet een virus zich op een natuurlijke manier kunnen verspreiden. Lockdowns stellen die verspreiding uit. Lockdowns creëren meer problemen en bieden dan ook geen oplossingen aan.

Op YouTube en andere kanalen werden de filmpjes waarin Knut Wittkowski te horen viel meermaals verwijderd. Hopelijk blijft de onderstaande een tijdlang online... Zijn boodschap is duidelijk: lockdowns kweken alleen maar nieuwe varianten van het virus.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht