ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: Joepie, de cijfers blijven dalen!

Maar, er is ook écht goed nieuws…
door Tsenne Kikke - dinsdag 11 mei 2021 17:12

"De ziekenhuisopnames blijven dalen en dat is goed nieuws, de besmettingscijfers slabakken intussen wat," klonk het. Geruststellend, nietwaar?

Ik zelf ben geen doemdenker, verre van, maar ga wel voort op de gepubliceerde cijfers. Zo 'daalde' het aantal nieuwe coronagevallen tot gemiddeld 2.936 per dag - oftewel 20.552 gevallen in de voorbije week.

Het aantal ziekenhuisopnames nam de jongste zeven dagen af met 17 procent tot gemiddeld 160 per dag, zijnde: 1.120.

Er lagen maandag nog 2.255 patiënten in het ziekenhuis en 711 op intensieve zorg. Er worden nog 438 patiënten beademd. Hoeveel ervan zullen het overleven?...

... want, elke dag sterven er nog iets van een 36 patiënten, ofwel: 252 de voorbije week.

“Het percentage opgenomen 80-plussers neemt opvallend af, terwijl dat bij 40- en 50-plussers net toeneemt. Die groep vertegenwoordigt nu 34 procent van alle opnames. Er treedt dus een verjonging op bij de besmettingen, de ziekenhuisopnames en de overlijdens”, zei viroloog Steven Van Gucht.

Vaccinatiecampagne

In totaal hebben 3,6 miljoen inwoners al minstens één vaccindosis ontvangen. Ikzelf ben er eentje van. Bijna 1,1 miljoen Belgen kregen ook al een tweede dosis, goed voor 9,5 procent van de volledige bevolking.

Indiase variant

De Indiase variant wordt inmiddels meer en meer opgemerkt in Europa en ook in België. “Net als de Britse, de Zuid-Afrikaanse en de Braziliaanse is deze variant zorgwekkend omdat hij minstens even besmettelijk zou zijn als de Britse”, aldus Van Gucht. “Er zijn echter geen bewijzen dat hij mensen zieker maakt.”

Volgens hem lijken de vaccins goed te werken tegen de Indiase variant. Of hij verder zal doorbreken, valt nog af te wachten. “Dat zal afhangen van de ruimte die we het virus zullen geven. Het is dus een kwestie van niet te snel te veel te versoepelen.”

Wat versoepelingen betreft: die werden vandaag aangekondigd.

Maar het écht goed nieuws kwam uit Engeland, Schotland en Noord-Ierland...

De hoopgevende impact van vaccinaties: nul coronadoden aldaar!

Voor het eerst sinds 30 juli vorig jaar noteerde Engeland maandag geen enkele coronadode in een dag tijd. Ook in Schotland en Noord-Ierland overleed in diezelfde periode geen enkele Covid-19-patiënt. In het Verenigd Koninkrijk tekende enkel Wales nog vier sterfgevallen op te wijten aan corona. Experts schrijven de hoopgevende cijfers toe aan de lockdown en de geslaagde vaccinatiecampagne.

Experts vinden dit erg hoopgevend, ook al heeft het Verenigd Koninkrijk gekozen voor een bepaalde manier van tellen van coronadoden en zijn de cijfers beïnvloed door vertragingen in de rapportering. De dag van rapportering komt vaak niet overeen met de dag waarop een persoon is overleden aan Covid-19, maar de dagcijfers van de coronadoden zijn, volgens Michael Head van de universiteit van Southampton, toch “veel lager dan drie maanden geleden”. Eind januari betreurde Engeland nog meer dan duizend coronadoden per dag en waren de bedden op intensieve verzorging allemaal bezet. Head spreekt dan ook van “goed nieuws en een fantastische vooruitgang”. En dat op het moment dat premier Boris Johnson nieuwe versoepelingen heeft aangekondigd vanaf volgende week in Engeland.

In het Verenigd Koninkrijk is nu ongeveer een derde van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd. Twee derde heeft al één van de twee doses gehad.

Michael Head waarschuwde wel dat nul coronadoden niet elke dag zal worden gehaald de komende weken, maar hij gaat er wel van uit dat de cijfers laag zullen blijven. Ook volgens Head is dat dankzij het terugdringen van het aantal nieuwe besmettingen door de recente lockdown én dankzij het beschermen van de oudere en meer kwetsbare bevolking door de vaccinatiecampagne.

Head maakt zich wel zorgen om de Indiase variant. Die zal volgens hem ook impact hebben in het Verenigd Koninkrijk via mogelijk geïmporteerde gevallen, die tot lokale uitbraken kunnen leiden.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht