ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ziekenhuisopnames en overlijdens dalen verder, stond er te lezen…

… alsof we positief nieuws mochten lezen.
door Tsenne Kikke - dinsdag 20 april 2021 23:41

De krantvermelding "Ziekenhuisopnames en overlijdens dalen verder" gaven jou misschien een blij gevoel; ... totdat je de cijfers bekijkt.

Van 13 tot 19 april werden er in België elke dag gemiddeld 233 personen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19. Op weekbasis waren dat er 1.631.

In totaal liggen er nu 3.114 mensen in het ziekenhuis: 938 covidpatiënten op intensieve zorg, 557 ervan hebben beademing nodig.

Tussen 10 en 16 april lieten elke dag gemiddeld 39 mensen het leven - dus iets van een 173 overleden de voorbije week. De dodentol komt in België inmiddels uit op 23.782 Covid-19-overlijdens.

Tussen 10 en 16 april werden voorts dagelijks gemiddeld 3.448 nieuwe besmettingen vastgesteld. Met andere woorden: 24.136 in één week tijd.

In totaal werden er sinds de start van de pandemie nu al 951.626 besmettingen geregistreerd. Dit is enorm veel voor een landje met amper 11,5 miljoen inwoners.

Bovendien zitten de ziekenhuizen tegen hun maximumcapaciteit aan. Vooral op intensieve zorgen is de toestand penibel, zo bewees de zware brand in Anderlecht. Slechts met de allergrootste moeite konden bedden worden gevonden voor de slachtoffers.

Het betere nieuws is dat op maandag 19 april al 2.341.297 mensen een prik hadden gekregen. Dat is 25,5 procent van de volwassen bevolking. 718.187 van hen hebben een tweede prik gekregen en zijn dus volledig gevaccineerd.

Versoepelingen in Nederland  

In Nederland eindigt op woensdag 28 april om 04.30 uur de avondklok. Die dag mogen ook buitenterrassen opnieuw open van 12 tot 18 uur. Per terras zijn maximaal vijftig gasten toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal twee mensen zitten, tenzij iedereen tot hetzelfde huishouden behoort. De tafels moeten op 1,5 meter afstand van elkaar staan, tenzij er schermen tussen worden gezet. Gasten krijgen vooraf een "checkgesprek", worden geregistreerd en moeten reserveren.

Ook de winkels gaan weer open zonder afspraak. Kleine zaken mogen vanaf 28 april spontaan maximaal twee mensen per verdieping toelaten. Voor grote winkels geldt een maximum van één klant per 25 vierkante meter. Mondmaskers blijven binnen verplicht, en klanten moeten zo veel mogelijk alleen naar de winkel komen, benadrukte de premier.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht