ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vermijd Ter Kamerenbos op zaterdag 1 mei…

Hopelijk wordt er zaterdag niet gefeest!
door Tsenne Kikke - donderdag 29 april 2021 16:20

'La Boum', staat bekend als de aprilgrap die helemaal uit de hand liep. De beelden van de feestende mensen en nadien het kat-en-muisspel met de politie zinderen nog steeds na. De politie maakt zich dan ook zorgen over 'La Boum 2'...

De spanning stijgt zienderogen. Wordt het Ter Kamerenbos deze zaterdag opnieuw het toneel van een wild feestje? De politie vroeg zelfs, tevergeefs, aan Facebook om het evenement te laten verwijderen.

Dave Monfort, de beheerder van de Facebookpagina L’Abîme Team en de persoon achter het evenement La Boum 2, werd dinsdag opgepakt voor verhoor en nadien opnieuw vrijgelaten. “Alleen zo voorkomen we dat het uit de hand loopt.”

Wel zijn de organisatoren van La Boum 2 zijn niet dezelfde als die van La Boum op 1 april. Gezien de naam, de locatie en het type evenement, leek La Boum 2 simpelweg een tweede editie van La Boum. Maar op de Facebookpagina van La Boum werd dus vermeld dat de organisatie van het eerste evenement niets te maken heeft met La Boum 2.

"Het is niet het moment om te feesten, als de ziekenhuizen vol zijn”, zei Philippe Close. De burgemeester van Brussel is categoriek: hij wil niet dat er zaterdag gefeest wordt in het Ter Kamerenbos. Toch zal er waarschijnlijk veel volk aanwezig zijn. Op sociale media worden ‘afvalbrigades’ en ‘propagandagroepen’ aangekondigd. Straatmuzikanten, fanfares en koren hebben hun aanwezigheid bevestigd. Er worden carpool-groepen gevormd om betogers ter plaatse te krijgen. Onder hen boeren, artiesten, ‘gele hesjes’, zelfverklaarde “vrijheidsstrijders”, antimaskers, antivaxxers. Volgens het Franstalige tijdschrift ‘Moustique’ proberen ook extreemrechtse figuren de betoging te kapen.

Drones en paarden

De Brusselse autoriteiten bereiden zich intussen voor. De politie wil geen details kwijt over het aantal politieagenten en welke middelen er ingezet zullen worden. Wel is zeker dat het evenement op 1 mei door een gecentraliseerde coördinatie van lokale én federale politie beheerd zal worden, en dat het regionale crisiscentrum geopend wordt. Er zullen ook drones ingezet worden, en de Brusselse politie sluit het gebruik van paarden, drones en pompen niet uit.

Ervan wegblijven, is de boodschap. Maar, indien je tóch gaat, en er jou iets overkomt, ben jij - niemand anders - daarvoor de enige verantwoordelijke. Zo heb je mensen die er oren naar hebben, en anderen die liever wensen te voelen...

Nabericht: Facebook heeft de evenementenpagina van 'La Boum2'. Dat gebeurde in overleg met het Brusselse parket.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht