ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Pfizer en Moderna niet bereid Johnson & Johnson te helpen bij onderzoek naar bloedklonters

Johnson & Johnson verkreeg geen hulp…
door Tsenne Kikke - zaterdag 17 april 2021 18:54

Johnson & Johnson besliste deze week om leveringen van het vaccin aan Europa tijdelijk te stoppen en vroeg om de geleverde vaccins even 'in quarantaine' te plaatsen; dit, nadat in de VS zes vrouwen tussen 18 en 48 die met het vaccin waren ingeënt bloedklonters kregen.

Johnson & Johnson (J&J) vroeg drie andere vaccinmakers om die gevallen van bloedklonters te helpen onderzoeken, maar kreeg zowel bij Pfizer als Moderna nul op het rekest. Enkel AstraZeneca ging ermee akkoord.

J&J wilde ook een informele alliantie vormen met zijn concurrenten, in de hoop dat de farmaceutische industrie dan gezamenlijk zou communiceren over de voordelen en risico’s van de vaccins, en bezorgdheden van het publiek over de gevallen van bloedklonters aankaarten.

Pfizer en Moderna gingen niet in op de vraag van J&J, omdat hun vaccins veilig lijken te zijn, meldden de bronnen. Beide bedrijven zouden ook de voordelen niet inzien van een eigen onderzoek naar de bloedklonters, aangezien andere bedrijven en toezichthouders zich daar al over buigen. Een van beide farmareuzen zou ook vrezen dat de vaccins van Pfizer en Moderna minder veilig geacht zouden kunnen worden door een associatie met dat van Johnson en Johnson. Enkel AstraZeneca, dat zelf te maken heeft met gevallen van bloedklonters bij mensen die hun vaccin kregen, ging in op het voorstel.

Pfizer weigerde vrijdag te reageren op de details in het bericht van de 'Wall Street Journal' en deelde in een verklaring aan CNN mee dat het bedrijf “opportuniteiten voor wetenschappelijke uitwisseling verwelkomt wanneer we een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren die niet vertegenwoordigd wordt door andere groepen of toezichthouders”, aldus een woordvoerder, die verder ook zei dat Pfizer zal blijven samenwerken met andere vaccinproducenten waar gepast, aangezien ze allemaal de strijd aangaan tegen de pandemie. Moderna en AstraZeneca weigerden alle commentaar.

Johnson & Johnson liet aan CNN eveneens weten dat het bedrijf nauw samenwerkt met de Amerikaanse en Europese autoriteiten en dat “de veiligheid van de patiënten die onze producten gebruiken onze topprioriteit is”. De pandemie heeft volgens J&J ook geleid tot een “ongeziene samenwerking en deling van openbaar beschikbare data en informatie”, en voegde eraan toe dat ze “geloven dat wetenschappelijke samenwerking en uitwisseling kan leiden tot meer robuuste antwoorden op vragen”.

Bron: De Morgen

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht