ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

La Boum, de aprilgrap die helemaal uit de hand liep

Duizenden mensen troepten samen in Ter Kamerenbos, oproerpolitie zette waterkanon in.
door Tsenne Kikke - donderdag 1 april 2021 19:22

Het verzonnen festival ‘La Boum’ - met acht podia, honderd dj’s en nul coronaregels in het Brusselse Ter Kamerenbos - barstte helemaal los. Het grapje liep compleet uit de hand. Maar liefst tweeduizend mensen - voornamelijk tieners en twintigers - zakten ernaar af uit protest tegen de coronamaatregelen. Met andere woorden: praktisch iedereen was er zich ervan bewust dat het om een aprilgrap ging.

Die duizenden dansten op muziek afkomstig uit boxen die ze zelf hadden meegebracht, pintjes vlogen in het rond over de hoofden van de aanwezigen. Van afstand houden was geen sprake, en velen droegen geen mondmasker. Groepen jongeren daagden de politie uit met gezangen als “Police, police, on t’encule” - en: “Waar is dat feestje, hier is dat feestje”.

De politie gebruikte het waterkanon en pepperspray. Er werden ook paarden, drones en helikopters ingezet. De aanwezigen, die met flessen naar de politie wierpen, weigerden de plek te verlaten. Een agent, die een projectiel tegen het hoofd heeft gekregen, werd gewond.

De gezichten achter La Boum zijn mensen die in de evenementensector werken. “We hebben toch niets verkeerd gedaan? Als we nu echt een festival op poten hadden gezet, of een feest, dan wel. Maar dit is niet meer en niet minder dan een aprilgrap.”

Een groot stuk van het park was tegen 18.30 uur al ontruimd, maar sommigen bleven een kat-en-muisspel spelen met de politie. Het was vooral de harde kern die dat deed. De rest stond veelal langs de kant te kijken. Voor hen was het een vorm van entertainment.

Nu maar hopen dat er geen besmette individuen tussen zaten die anderen bezoedelden. Laten we de Brusselse coronacijfers in het oog houden...

Er vielen tientallen gewonden, 22 mensen werden opgepakt, en 7 politiepaarden raakten gewond. Bij de deelnemers waren er 8 gewonden. Van hen werden er 6 ter plaatse verzorgd en 2 meegenomen naar het ziekenhuis. Zij waren lichtgekwetst. Achteraf was er wel veel discussie over de aanpak van een agent te paard. Zo werd een topless manifestante, die waarschijnlijk van plan was zich nog verder te ontbloten, ruwweg omvergelopen. Ze zag dus de paarden niet aankomen, en kwam daardoor zwaar ten val.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht