ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De oorsprong van de pandemie

De oorsprong ervan is en blijft nog immer een raadsel.
door Tsenne Kikke - donderdag 8 april 2021 20:21

Dat SARS-CoV-2 via een ander dier vanuit vleermuizen in de mens is beland, is volgens een rapport in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (Engels: World Health Organization, WHO) de meeste plausibele piste. Maar hoe dat precies is gegaan, blijft nog altijd onduidelijk.

Van in het begin van de pandemie waren alle ogen gericht op de Huanan markt, waar diverse diersoorten werden verhandeld. Een deel van de eerste covid-19-patiënten in december 2019 had een link met de markt, maar andere helemaal niet. Mogelijk vond het virus op zo’n drukke plek gewoon de ideale omstandigheden om zich te verspreiden.

De wetenschappers gingen op zoek naar mogelijke eerdere gevallen van covid-19 door te kijken naar trends in het voorkomen van longaandoeningen, en opgeslagen bloedstalen van voor de eerste bekende gevallen op sporen van infectie te controleren. Dat leverde niets op. Dat er in de genomen van de virussen bij die eerste patiënten al wat variatie zat, doet de onderzoekers vermoeden dat het virus mogelijk al iets langer ongemerkt circuleerde, mogelijk al in de loop van november, en volgens sommige schattingen zelfs al sinds eind september.

Onderzoek vond op diverse plaatsen op de markt het SARS-CoV-2-virus op oppervlakken terug. Dat kan volgens het rapport zowel wijzen op introductie van het virus via besmette mensen als via dieren of producten. Alle tests bij op de markt verhandelde dieren, bleken negatief, net als de tests op kwekerijen die de markt bevoorraadden. Over de precieze rol van de markt zijn bijgevolg nog geen harde conclusies mogelijk, besloten de onderzoekers.

Het vorige SARS-virus kwam uit vleermuizen en maakte de sprong naar de mens na een tussenstop in civetkatten. Ook van SARS-CoV-2 is bekend dat de nauwst bekende verwant in vleermuizen voorkomt. Eerdere studies vonden al antilichamen tegen andere coronavirussen uit vleermuizen in het bloed van mensen die in nauw contact met de dieren leven.

Bron: EosWetenschap

Referentiekader van de wereldwijde studie naar de oorsprong van SARS-COV2

In juli 2020 stuurde de Wereldgezondheidsorganisatie een klein team naar China om een gezamenlijke studie te plannen, bestaande uit Chinese en onafhankelijke internationale wetenschappers. Er werd overeengekomen dat de WHO de internationale wetenschappers zou selecteren. De taakomschrijving voor de studie naar de oorsprong van het virus werd in de herfst van 2020 voltooid.

Het team van wetenschappers kwam uit de hele wereld: Australië, China, Denemarken, Duitsland, Japan, Kenia, Nederland, Qatar, de Russische Federatie, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten van Amerika en Vietnam.

Het gezamenlijke internationale team bestond uit 17 Chinese en 17 internationale deskundigen uit 10 andere landen, alsmede de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE), en de WHO.  

Vanaf het begin was deze studie bedoeld als een stap op weg naar een beter begrip van de oorsprong van COVID-19, waarbij rekening werd gehouden met de specifieke werkingssfeer en het mandaat zoals die door de lidstaten in de resolutie van de Wereldgezondheidsvergadering en in de overeengekomen taakomschrijving waren uiteengezet.

Tijdelijk besluit: het ontbreken van gegevens over de oorsprong van het SARS-CoV-2-virus zorgt ervoor dat alle hypothesen openblijven. Toch is het goed te weten dat men er nog immer aan werkt.

Wat als corona ons niet nu op de kop was gevallen, maar dertig jaar eerder?

Hoe zou het geweest zijn in 1991, met een medische wetenschap die nog reuzenstappen moest zetten en zo zonder internet en smartphone? “Eén ding is zeker,” zei Marc Van Ranst, “een besmetting zou toen meer een doodsvonnis hebben betekend dan nu, de druk op de klinieken zou groter zijn geweest en op een vaccin hadden we wellicht vijf jaar moeten wachten.”

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht