ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Aan allen die volmondig blijven beweren dat het virus niet bestaat…

Het werkelijke aantal besmettingen en overlijdens is waarschijnlijk nog een onderschatting.
door Tsenne Kikke - donderdag 29 april 2021 16:58

Stel je eens een wereld voor zonder virussen...

Zwaai met een toverstaf en doe de grote verdwijntruc. Weg is het rabiësvirus. En het poliovirus. Ook het dodelijke ebolavirus is verdwenen. Net als het mazelenvirus, het bofvirus en alle griepvirussen. In één keer zijn we verlost van een heleboel dood en verderf. Hiv bestaat niet meer – de hele aidsramp heeft nooit plaatsgevonden. We toveren ook het denguevirus weg, dat knokkelkoorts veroorzaakt. Niemand krijgt meer waterpokken, hepatitis, gordelroos of zelfs maar een verkoudheidje. Variola, het pokkenvirus? Dat was in 1977 al uitgebannen, maar nu zit het zelfs niet langer opgeborgen in de zwaarbeveiligde vriezers waar de laatste enge virusmonsters werden bewaard. Weg is het SARS-virus dat uitbrak in 2003 en achteraf een voorbode blijkt te zijn geweest van de huidige pandemie. En weg is ten slotte ook dat verdraaide SARS-CoV-2, de veroorzaker van COVID-19. Een hele verbetering, toch?...

Anderzijds is in India de trieste kaap van 200.000 doden overschreden aan de gevolgen van het (onbestaande) coronavirus. En, volgens experten ligt dat getal in de realiteit veel hoger.

India wordt effectief overspoeld door een tweede coronagolf, én bovendien door een Indiase variant. In de afgelopen 24 uur zag men er 360.960 nieuwe besmettingen, opnieuw een wereldwijd record, waardoor het aantal besmettingen bijna 18 miljoen bedraagt. Woensdag was ook de dodelijkste dag tot nu toe, met 3.293 dodelijke slachtoffers, waardoor de teller nu op 201.187 staat.

Ondertussen komt de vaccinatiecampagne er maar zeer moeizaam op gang. Minder dan 10 procent van de bevolking heeft een eerste prik gekregen en slechts 1,6 procent is volledig gevaccineerd. Nochtans nam de Indiase vaccinatiecampagne een vliegende start in januari, met 100 miljoen prikken in 85 dagen. Naar eigen zeggen beter dan gelijk welk ander land. Maar nu kampt het land met een nijpend tekort aan vaccindosissen. Lokale media berichten zelfs dat wie een eerste dosis kreeg wel eens een tweede dosis zou kunnen mislopen door het tekort.

Zuurstof & bedden

Al meer dan een week ziet het land dagelijks meer dan 300.000 positieve coronatests binnenkomen; besmettingen, die zich daarna vertalen in een onhoudbare druk op de gezondheidsvoorzieningen en crematoria. Naast een tekort aan vaccindoses zijn er ook veel te weinig bedden en zuurstofflessen beschikbaar in de ziekenhuizen.

Zelfs wie zwemt in het geld, en goed verbonden is, raakt maar moeilijk aan een bed. Dat schreef correspondent Jeffrey Gettleman van 'The New York Times' vanuit India. Een goede vriend van de journalist, met de nodige connecties en middelen, getuigde moedeloos: “Ik heb alles geprobeerd om mijn dierbare een bed te bezorgen, maar het lukte gewoon niet. Hij is overleden. (...) Dit is een catastrofe. Dit is moord.”

De journalist en de getuige wonen in de Indiase staat Delhi, waar volgens persagentschap Reuters elke vier minuten een dodelijk coronaslachtoffer valt. Ambulanciers zijn gedwongen om lichamen naar geïmproviseerde crematoria in parken en parkeerterreinen brengen, waar de COVID-19-slachtoffers op rijen brandstapels worden verbrand.

Het werkelijke aantal besmettingen en overlijdens is waarschijnlijk nog een onderschatting, aangezien veel personen zich niet laten testen en veel overlijdens niet worden geregistreerd.

Leg maar eens aan deze mensen uit dat de oorsprong van hun ziekte ingebeeld is... - of, in het slechtste geval: ze te lijden hebben van een tijdelijke verkoudheid.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht