ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Van de meer dan 30.000 betoogden vandaag slechts 50 sekswerkers in Brussel

Toegegeven: andere 'contactberoepen' berkregen versoepeling.
door Tsenne Kikke - zondag 7 maart 2021 20:29

Welk werk kost weinig tijd en verdient goed?... Voor kassierster spelen alleszins niet. Sommigen denken dan maar aan prostitutie: misschien als beroep, of als bijverdienste.

Menstypen, die daarin werkzaam zijn, worden sekswerkers, hoeren, of prostituees genoemd. Het zijn vaak vrouwen die hun diensten aan mannen en andere vrouwen aanbieden. Mannen en transgenders kunnen echter ook sekswerkers zijn en hun 'behoeftige' klanten zijn eveneens van eender welk geslacht. In elk geval is het een wereldje op zichzelf...

Oh ja: vrouwen van dat type kunnen zich natuurlijk ook via een huwelijk laten onderhouden, maar dan zitten ze meestal wel met slechts één vaste klant opgeschept. :-)

Betoging

Aan het Brusselse Noordstation heeft deze namiddag een vijftigtal sekswerkers een betoging gehouden om een aangepast exitplan en een duidelijk statuut te eisen voor hun sector.

"In België zijn er ongeveer 30.000 sekswerkers actief die begin maart 2020 hun activiteiten hebben moeten stopzetten," zei sekswerkster Judith.

"Zij zijn zonder enig inkomen gevallen en de meeste van hen konden geen beroep doen op het overbruggingsrecht of enige andere steunmaatregel, omdat ze niet het juiste statuut hadden, omdat ze niet voldoende uren konden aangeven - of, omdat ze helemaal geen statuut hadden. Velen hadden dan ook weinig andere keuze dan hun activiteiten clandestien verder te zetten, met alle gezondheids- en andere risico's van dien."

Nu er langzaamaan opnieuw enkele versoepelingen worden toegestaan, worden de sekswerkers opnieuw vergeten, klonk het: "De contactberoepen mogen heropstarten, maar wat met ons? Over ons wordt er niet gesproken, bij de laatste persconferentie van het Overlegcomité werden we zelfs niet vernoemd. Het is alsof we voor de regering niet bestaan, terwijl we wel degelijk bestaan, en net zo goed belastingen betalen."

Nota: hoeveel van die 30.000 in 't zwart werken, werd er niet bij vermeld. :-)

"Deze crisis heeft nog maar eens duidelijk gemaakt dat er een duidelijk wettelijk statuut nodig is," ging Judith verder. "Was dat er geweest, dan hadden we al deze problemen niet gekend. Dan zouden we ons beroep, want dat is het, in alle wettelijkheid en openheid kunnen uitoefenen. Dan zouden we niet moeten prutsen met statuten en zogezegd als masseur of schoonheidsspecialist werken, dan zouden banken, sociale secretariaten en verzekeringen niet moeilijk doen om ons te registreren en als klant te aanvaarden."

Rutte moest het verschil uitleggen tussen kapper en prostituee... De reporter, die de aartsdomme vraag stelde, 'excuseerde' zich door achteraf te zeggen: "Ik vraag het voor een vriend..."

"Uiteraard," antwoordde Rutte daarop, volautomatisch.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht