ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het Belgische plan van het Overlegcomité: enkele versoepelingen per maand

Wat heeft het Overlegcomité beslist?
door Tsenne Kikke - vrijdag 5 maart 2021 20:52

Het Overlegcomité heeft een plan opgemaakt met enkele versoepelingen per maand. In maart kunnen we elkaar buiten meer ontmoeten, voor april is er een heus buitenplan, en vanaf mei moet er binnen meer mogelijk zijn. Om dat in mei weer mogelijk te maken, zal er massaal ingezet worden op sneltesten. Op 26 maart zal er een nieuw Overlegcomité plaatsvinden.

Maart: buitenbubbel, erediensten en onderwijs

- De buitenbubbel wordt - zoals verwacht - vergroot. Vanaf maandag 8 maart is het toegestaan om buiten met tien personen samen te komen, waar dat tot nu – en ook dit weekend nog – vier personen waren. In die buitenbubbel moeten wel de regels van social distancing en het dragen van een mondmasker gerespecteerd worden.

- Op erediensten mogen vanaf 8 maart 50 personen aanwezig zijn. Het gaat om maximum 1 persoon per 10 vierkante meter.

- Vanaf 15 maart zijn in het lager en middelbaar onderwijs weer schooluitstappen van één dag toegelaten. Kwetsbare groepen mogen weer voltijds contactonderwijs organiseren en in het hoger onderwijs zou één dag per week contactonderwijs toegelaten worden.

Buitenplan in april

- Vanaf april geldt een 'buitenplan'. Afhankelijk van de cijfers kunnen dan weer georganiseerde buitenactiviteiten plaatsvinden met tien personen, zoals: niet-professionele sporttrainingen.

- Cultuurevenementen mogen buiten ook weer vanaf april, met maximum 50 aanwezigen.

- Pretparken kunnen opnieuw de deuren openen op 1 april.

- Leerlingen in het lager en middelbaar onderwijs kunnen na de paasvakantie elke dag naar de klas.

- Kinderen en jongeren tot 19 jaar krijgen meer vrijheid in de paasvakantie – van 5 tot 18 april – om, bijvoorbeeld, deel te nemen aan jeugdkampen. Die georganiseerde kampen en activiteiten zullen dan kunnen met maximum 25 personen.

Reisverbod en avondklok

- Het reisverbod blijft gelden tot 19 april, de dag na de paasvakantie. Er komt wel wat speelruimte: als de verschillende gewesten hun quarantainecontroles op orde hebben, zou het afschaffen van het reisverbod weer overwogen kunnen worden.

- De avondklok vanaf middernacht blijft behouden en de kotbubbel komt er voorlopig niet.

Mei: binnenactiviteiten en sneltesten

- In die maand zal er breed ingezet worden op sneltesten, en de verwachting is dat die zowel binnen als buiten meer mogelijk moeten maken. Dat geldt onder meer voor cafés en restaurants, winkels, markten, sport en jeugdwerk.

“De horeca zal op 1 mei de deuren weer kunnen openen, als alles goed gaat natuurlijk”, klonk het.

Nog iets...

Het Nationaal Crisiscentrum vraagt uit te kijken voor oplichters die met valse vaccinatie-uitnodigingen proberen om mensen geld af te troggelen. Hoe je ze kan herkennen?

In de eerste plaats is de vaccinatie gratis. Ten tweede: “Iedereen krijgt in principe altijd een uitnodiging via de post. Als jouw gegevens bekend zijn, krijg je ook een uitnodiging per sms of e-mail. Als je echter alleen een bericht krijgt via sms of e-mail, is dat verdacht. Alle uitnodigingen per mail komen ook van hetzelfde mailadres: [email protected] Controleer dus zeker de afzender van de uitnodiging per mail.”

Uitnodigingen worden verstuurd op naam en in de moedertaal. “Als je een bericht krijgt dat niet aan jou persoonlijk gericht is, moet je uitkijken. Je wordt ook altijd uitgenodigd door de Vlaamse, Brusselse of Waalse overheid en je krijgt in geen geval een uitnodiging van een van de producenten van de vaccins, zoals Pfizer, Moderna of AstraZeneca.”

Wie een vals bericht ontvangt, wordt gevraagd om dat meteen door te sturen naar [email protected] Je kan ook afbeeldingen meesturen. “Klik in geen geval op de links in die berichten en open ook geen bijlagen. Vul geen gegevens in en verwijder het bericht daarna meteen.”

"Wie toch bankgegevens heeft ingevuld, contacteert best de bank of Card Stop. Zo kunnen eventuele frauduleuze transacties vermeden worden. Wie een wachtwoord doorgaf dat hij of zij ook op een andere plaats gebruikt, past dat best ook zo snel mogelijk aan. Doe ook aangifte bij de politie," luidde het.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht