ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Roddel: Woody Allen spreekt zich uit over beschuldigingen van dochter Dylan Farrow

En? Geloof je Dylan en Mia Farrow - of, Woody Allen?
door Tsenne Kikke - maandag 29 maart 2021 17:31

Dankzij de vierdelige serie, getiteld ‘Allen v. Farrow’ van de Amerikaanse zender HBO lag 85-jarige regisseur Woody Allen vorige maand voor de zoveelste maal onder vuur. Alles wat Woody Allen ook maar enigszins zou kunnen vrijpleiten, werd erin stelselmatig opzijgeschoven. Toch doet de partijdige documentaire over de zaak rond de van misbruik beschuldigde regisseur het voorkomen dat het oordeel uiteindelijk aan de kijker is: geloof je Dylan en Mia - of, geloof je Woody?

In elk geval: na het uitzitten van die partijdige vier uur 'Allen v. Farrow', blijft het níét weten als een groot vraagteken in de lucht hangen. Kortom: je hebt er niets aan, tenzij roddel jou aanspreekt. Op IDMb verkreeg het een 6,2...

De beschuldigingen van seksueel misbruik stapelden zich op nadat naast zijn eigen dochter Dylan Farrow ook model Christina Engelhardt beweerde dat Allen seks met haar had toen ze amper 17 was. En dan is er nog zijn vrouw Soon-Yi, de adoptiedochter van zijn ex Mia Farrow. “Een relatie beginnen met één van je kinderen - bloed of geen bloed - is incestueus,” klonk het.

Maar, Woody Allen bleef gisteren tijdens een interview met CBS Sunday Morning ontkennen dat hij zijn dochter seksueel misbruikt had: “Ik geloof dat zij het gelooft.”

Zijn 35-jarige adoptiedochter Dylan Farrow maakte in het verleden bekend dat hij haar reeds op 7-jarige leeftijd seksueel misbruikt zou hebben. Als gevolg van haar beschuldigingen werd ze op drie maanden tijd tot wel negen keer ondervraagd. Na maandenlang onderzoek constateerden de Yale New Haven-kliniek voor kindermisbruik en de New Yorkse jeugdzorg in de jaren negentig dat er geen sprake was geweest van seksueel misbruik. Ook zou de getuigenis van Dylan ‘tegenstrijdigheden’ bevatten, die mogelijk wezen op coaching.

In de reeks ‘Allen v. Farrow’ vertelde Dylan Farrow dat ze soms het gevoel kreeg dat ze aan het liegen was, omdat ze haar ervaringen continu moest verdedigen. “Als ik een woord veranderde, dan was ik inconsequent. Als ik exact dezelfde woorden gebruikte, dan kreeg ik te horen dat het ingestudeerd was.”

Allen zelf werd indertijd dus niet aangeklaagd, maar volgens kenners waren er wel genoeg bewijzen om een rechtszaak tegen hem aan te spannen. Al was er volgens Woody Allen zelf geen enkele reden om een onderzoek op te starten. “Het is gewoon zo belachelijk, maar toch blijven mensen denken dat ik Dylan misbruikt hebt. Niets dat ik met haar gedaan heb, valt onder die categorie”, vertelde hij.

Hij voegde eraan toe: "Op het eerste gezicht was er geen logica in te ontdekken. Waarom zou een man, die 57 jaar oud is en nog nooit van iets in zijn leven werd beschuldigd, plotseling midden in een omstreden voogdijgevecht in Mia's buitenhuis opduiken met een 7-jarig meisje? Op het eerste gezicht dacht ik niet dat er een onderzoek nodig was."

Ook zei hij dat hij graag met Dylan Farrow zou willen praten, maar dat hij haar al vele jaren niet meer gesproken heeft.

Bovendien beweerde Allen dat hij niet gelooft dat zijn dochter aan het liegen is. “Ik geloof dat zij het denkt. Ze was een braaf kind. Ik geloof niet dat ze het aan het verzinnen is. Ik geloof niet dat zij aan het liegen is. Ik geloof dat zij het gelooft.”

Daarnaast had hij het ook nog over het feit dat sommige acteurs en actrices nog weigeren om met hem samen te werken. Het gaat bijvoorbeeld om Kate Winslet, Colin Firth en regisseur Grete Gerwig. “Ze bedoelen het goed, maar ze gedragen zich dwaas. Zij maken deze leugen mogelijk.”

Woody Allen en Soon-Yi Previn, nu 50, zijn al 23 jaar getrouwd en hebben twee geadopteerde dochters die tegenwoordig op de universiteit zitten.

Bron: www.hln.be

Geloven is geen écht weten

Waar rook is, kan vuur zijn. Maar, feit is ook dat als een mens een leugen meermaals herhaalt het zijn eigen waarheid kan worden. Zo lopen er, onder andere, mensen rond die echt geloven dat ze door aliens werden ontvoerd. Om Allen's woorden te herhalen: "“Ik geloof dat zij dat denken. Het zijn doodbrave mensen. Ik geloof niet dat ze het aan het verzinnen zijn. Ik geloof niet dat zij aan het liegen zijn. Ik geloof dat zij het geloven.”

Tussen haakjes: geloof jij in het bestaan van een god, of meerdere godheden?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht