ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Belgisch Eurosong lied The Wrong Place: Sierlijk? Gracieus? Of, een langgerekt gezaag?

Hoe zal het ‘The Wrong Place’ vergaan?.
door Tsenne Kikke - vrijdag 5 maart 2021 19:15

Sinds 1956 deed België al 61 maal mee aan het Eurovisiesongfestival en ging éénmaal met de eerste plaats lopen. Dat gebeurde in 1986 toe Sandra Kim het meest vreugdevolle lied 'J'aime La Vie' vertolkte. Een prachtig voorbeeld, dat tot op heden nooit meer werd nagevolgd, noch geëvenaard. In de plaats ervan krijgen we dit jaar ‘The Wrong Place’, waarvan de naam op voorhand al duidelijk zegt dat het er niet op z'n plaats is... En, niet welkom, misschien, omdat de naam Alex Callier opnieuw opduikt?

‘The Wrong Place’: zo heet het nummer waarmee Hooverphonic dit jaar naar het songfestival trekt. Het gaat over een one night stand die verkeerd afliep, en over een wakker worden in ‘de verkeerde plaats’. Maar, dat lied waarmee ze den Belgique in Rotterdam zullen vertegenwoordigen wordt niet door iedereen op eenzelfde enthousiaste manier onthaald.

Net als 'Release Me', dat velen een saai nummer vonden, is ook de nieuwe inzending voor het Eurovisiesongfestival een typisch Hooverphonicnummer. Maar ditmaal is de 41-jarige Geike Arnaert opnieuw de frontvrouw, in plaats van de 20-jarige Luka Cruysberghs. Toegegeven: ‘The Wrong Place' heeft een volwassenere stem nodig.

Maar zal Hooverphonic de prijs betalen voor de streek die frontman Alex Callier vorig jaar uitstak?....

Even terugblikken

Het 65ste Eurovisiesongfestival ging niet door. Hooverphonic zou met 'Release Me' hebben deelgenomen. Hierna werd besloten dat Hooverphonic België zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2021, zij het met een nieuw nummer.

Door de coronacrisis moest men vorig jaar dus op zoek gaan naar een alternatief en dat werd een show waarin alle liedjes kort aan bod kwamen en er teruggeblikt werd op 65 jaar Eurovisie Songfestival.

In die show zongen alle deelnemende artiesten van dat jaar samen 'Love Shine A Light' van Katrina & The Wave: een lied dat mensen en landen samenbrengt. Of toch bijna alle deelnemende landen - want, België was er niet bij. Alex Callier wilde niet meezingen. “Ik vind dat gewoon een kutnummer. Is dat nu zo belangrijk dat België ontbreekt?”, zei hij eerder al op ‘Gert Late Night’.

“België schitterde door zijn afwezigheid in de video van Love Shine a Light, met dank aan de arrogantie van Meneer Carlier. Graag een andere kandidaat voor volgend jaar. Ik heb niet graag dat we in het buitenland overkomen als een land van arrogante kwallen", was de reactie van Christophe Pickaert.

Don't you ever dare to wear my Johnny Cash t-shirt

Alex Callier over de song: “Tijdens een schrijfsessie met Charlotte Foret hoorden we Johnny Cash op de radio. Al lachend gaven we onszelf de uitdaging om in de song een stukje tekst over Johnny Cash te zetten. Dat resulteerde in ‘Don’t you ever dare to wear my Johnny Cash T-shirt’. De rest van de song is rond die lyric geschreven.”

Maar, op welke manier krijgt het einde van de ietwat lugubere videoclip navolging op het podium? Afwachten dus...

België neemt met deze 'The wrong place' deel aan de eerste halve finale van het Songfestival, op dinsdag 18 mei. Volgens mij komt het véél sterker over dan 'Release Me'; vooral, indien je er enkele keren naar luistert.

En, Jeangu Macrooy, die in Suriname is geboren, zal Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2021 met het lied 'Birth Of A New Age'.

Zijn stijl doet me een beetje denken aan die van Toni Childs...

... maar ook aan die van Harry Belafonte.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht