ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Trump over het virus: “Corona zal op een dag miraculeus verdwijnen,” weet je nog?

Donald Trump's Tijdlijn…
door Tsenne Kikke - vrijdag 12 februari 2021 17:28

Aartsleugenaar Donald Trump werd met het virus besmet; een virus, dat hij zelf maandenlang minimaliseerde. Hieronder een tijdlijn met zijn meest enkele opmerkelijke uitspraken, gevolgd door het laatste nieuws daarover...

22 januari aan CNBC: “We hebben het volledig onder controle. Het gaat om één persoon die vanuit China ons land binnengekomen is. Geen probleem dus.”

24 januari in een tweet: “China werkt heel hard om het coronavirus in bedwang te houden. De Verenigde Staten appreciëren hun inspanningen. Ik wil in het bijzonder president Xi bedanken voor de duidelijkheid die hij verschaft. Het komt allemaal goed.”

23 februari aan journalisten: “We zitten er bovenop. We hebben alles onder controle in dit land.”

27 februari in het Witte Huis: “Op een dag zal het coronavirus miraculeus verdwijnen.”

10 maart na een ontmoeting met Republikeinse senatoren: “Dit kwam onverwacht. De hele wereld is getroffen, maar we gaan er goed mee om. Blijf gewoon kalm, het zal verdwijnen.”

15 maart tijdens een persbriefing in het Witte Huis: “Dit is een heel besmettelijk virus, maar we hebben het perfect onder controle.”

18 maart in een tweet: “Ik heb het Chinese virus altijd heel ernstig genomen. Ik heb de grenzen met China heel vroeg gesloten, tegen de zin van bijna iedereen.”

3 april tijdens een persbriefing van het Witte Huis: “Iedereen mag zelf beslissen of hij een mondmasker draagt. Ik kies ervoor om het niet te doen. Als ik presidenten, premiers, dictators of koningen moet groeten, wordt dat een vreemd zicht. Als mensen een sjaal willen gebruiken, mogen ze dat natuurlijk ook. Die stof is in veel gevallen zelfs dikker.”

23 april tijdens een persbriefing van het Witte Huis: “Ontsmettingsmiddel schakelt het virus in één minuut uit. Bestaat er misschien een manier waarop we zoiets zouden kunnen doen door het te injecteren? Een soort van reiniging? Het zou interessant zijn om dat te controleren.” De president benadrukte nadien dat zijn opmerkingen “sarcastisch” bedoeld waren.

19 mei: “Veel mensen die in de frontlinie werken, slikken (het malariamedicijn) hydroxychloroquine.”

21 mei tijdens een bezoek aan een Ford-fabriek: “Ik droeg stiekem een masker, maar wilde niet dat de pers dat zag. Dat plezier wilde ik hen niet gunnen.”

22 mei: “We zullen de brandjes blussen, maar we gaan het land niet op slot doen.”

5 juli: “Nu hebben we bijna 40 miljoen mensen getest. Daardoor zien we dat het virus in 99 procent van de gevallen ongevaarlijk is.”

12 juli, de dag waarop hij voor het eerst in het openbaar een mondmasker droeg: “In een ziekenhuis is het geen slecht idee om een mondmasker te dragen. Zeker als je met soldaten praat die nog maar net een operatie achter de rug hebben.”

21 juli tijdens een persbriefing van het Witte Huis: “We vragen om mondmaskers te dragen als de sociale afstand niet gegarandeerd kan worden. Ze hebben een effect en alle kleine beetjes helpen. Ik zal er met plezier zelf één dragen.”

29 september: Trump reist naar Cleveland voor het presidentiële debat, samen met onder meer zijn adviseur Hope Hicks. Hij en rivaal Joe Biden worden vooraf getest en houden de nodige afstand van elkaar. De kinderen van Trump en zijn stafleden zitten zonder mondmasker in de zaal.

29 september tijdens het presidentiële debat: “Ik draag een mondmasker als het nodig is, maar ik overdrijf niet zoals Joe Biden. Telkens als je hem ziet, draagt hij er één. Zelfs als hij op zestig meter afstand staat, zou hij een kolossaal exemplaar gebruiken.”

29 september tijdens het presidentiële debat: “Tot nu toe hebben mijn verkiezingsrally’s geen probleem opgeleverd. Ze gaan meestal buiten door, volgens experts maakt dat een groot verschil.”

30 september: Trump reist naar Minnesota om geld in te zamelen voor zijn campagne en een verkiezingsrally te houden. Opnieuw vergezelt Hicks hem, ze stappen samen in een helikopter. Tijdens een vlucht met de Air Force One voelt ze zich niet lekker en zondert ze zich af.

1 oktober: Hicks test positief op het coronavirus. Trump vliegt naar zijn buitenverblijf in New Jersey voor een nieuwe geldinzameling. ‘s Avonds geeft hij op Fox News mee dat hij en Melania zullen getest worden.

2 oktober: Trump laat in een tweet weten dat hij en de first lady effectief besmet zijn. Ze gaan samen in quarantaine in het Witte Huis.

"Waarom loog je?"...

12/2/2021: Nu lezen we dat hij veel zieker was dan hij en zijn team lieten uitschijnen. Dat meldde de 'New York Times' op basis van vier bronnen die op de hoogte waren van zijn medische toestand.

De situatie werd destijds - midden in de campagne voor de verkiezingen in november - heel geheimzinnig behandeld. Blijkt nu dat het team van de president de zaken probeerde te minimaliseren. Zo was het zuurstofniveau in zijn bloed gezakt tot waarden in de 80, terwijl de ziekte al vanaf 90 als erg gevaarlijk wordt beschouwd. Op foto’s zouden er plekjes in zijn longen zijn waargenomen waar vocht en bacteriën zich ophoopten, wat dan weer moet wijzen op een longontsteking die ook door corona kan veroorzaakt worden.

Hoewel hij niet naar het ziekenhuis wou overgebracht worden en er vanuit zijn kabinet vooral geruststellende taal kwam, werd hij toch opgenomen in het Walter Reed Hospital en kreeg hij ook verschillende behandelingen die normaal enkel zwaar zieke patiënten zouden krijgen. Zo kreeg hij een experimentele mix van antilichamen - die na zijn ziekte een tijdelijke noodvergunning zou krijgen - en werd hij ook behandeld met remdesivir, een middel waarover nog steeds onduidelijkheid heerst of het effectief is tegen het coronavirus.

Ook nadat hij werd opgenomen in het ziekenhuis, bleef het goed nieuws regenen. Zo lieten z’n dokters weten dat het goed met hem ging, terwijl dat niet écht het geval was. Dat zou een arts ook later toegeven.

In elk geval zijn we van die man tijdelijk verlost, en hopelijk kan hij nog lange tijd nagenieten van zijn onbestaande coronaziekte. Zijn echte aandoening tref je nochtans bij enorm veel mensen aan: hij liegt of verzwijgt, omdat zijn aangeboren geaardheid hem dwingt nooit de waarheid te kunnen of willen vertellen. Ken jij ook zulke menstypen.?...

Hoor Donald bezig tijdens een interview in augustus 2020...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht