ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Neurodharma - Een wetenschappelijke benadering van de boeddhistische weg

In 'Neurodharma' verkent Rick Hanson, PhD, onder andere, de nieuwe neurowetenschap van het ontwaken.
door Tsenne Kikke - donderdag 18 februari 2021 6:33

Een boek recenseren vind ik één van de meest moeilijke opdrachten; vooral, omdat ik niet weet tot wie ik me richt. Daar bedoel ik mee, dat die lezer iemand kan zijn die al jarenlang mediteert en alles over het boeddhisme afweet - maar, het kan ook een onwetende beginneling zijn.

In elk geval is 'Neurodharma' voor elke leek een gemakkelijk te volgen routekaart voor het creëren van dagelijkse innerlijke vrede in de steeds complexer wordende wereld van vandaag.

Door de geschiedenis heen hebben mensen gezocht naar de hoogten van het menselijk potentieel om zo wijs en sterk, gelukkig en liefdevol te worden, als een mens maar ooit kan zijn. En nu onthult de wetenschap hoe deze opmerkelijke manieren van zijn gebaseerd zijn op even opmerkelijke veranderingen in ons eigen zenuwstelsel, waardoor ze haalbaarder zijn dan ooit tevoren.

In 'Neurodharma', het vervolg op zijn klassieker 'Boeddha`s brein'', verkent de New York Times bestseller auteur Rick Hanson, PhD, niet alleen de nieuwe neurowetenschap van het ontwaken, maar biedt hij ook een gedurfd maar plausibel plan aan voor het reverse-engineeren van piekervaringen, een gevoel van eenheid, en zelfs naar hij beweert: verlichting. En hij brengt dit aan door middel van een mengeling van solide wetenschap, warme aanmoedigingen, humor, toegankelijke hulpmiddelen, en talrijke persoonlijke voorbeelden.

'Neurodharma' is een praktisch boek dat zeven oefeningen deelt voor het versterken van het neurale circuit van diepe tevredenheid en innerlijke vrede; kwaliteiten, die essentiële ondersteuning bieden in het dagelijks leven terwijl ze ook de verkenning van de meest radicale uithoeken van het menselijk bewustzijn ondersteunen.

Stap voor stap legt de auteur in dit boek uit hoe je deze inzichten kunt toepassen om een onwankelbare tegenwoordigheid van geest, een moedig hart, en sereniteit in een veranderende wereld kunt cultiveren. Anders gezegd: de doorbraken van de grote leraren zijn niet enkel en allen voorbehouden aan de uitverkorenen. Dr. Hanson laat zien hoe we met stress kunnen leren omgaan, hoe oude pijn te genezen, hoe we ons bij anderen op ons gemak kunnen voelen, en hoe tot rust te komen dankzij het besef van onze aangeboren, natuurlijke goedheid.

Meer info daarover, aangevuld met een uittreksel uit het boek, vind je in onze rubriek 'Boekrecensies' - of, klik op deze link.

Tevens kun je hieronder Rick Hanson voor jezelf aanhoren...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht