ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoed je voor Bitcoin oplichters!

Ze nemen jouw computer over en halen geld van jouw bankrekening…
door Tsenne Kikke - maandag 22 februari 2021 17:44

Een zekere Sonia L.uit Westerlo wil iedereen die gecontacteerd wordt om geld te beleggen of bitcoins te kopen waarschuwen voor oplichters. Ze is zelf slachtoffer geworden. Financiële waakhond FSMA raadt iedereen aan om eerst te controleren of de betrokken firma niet op hun zwarte lijst staat. Dat was bij Sonia het geval.

“Ik werd opgebeld door een onbekende die belde namens Profits Trade en me een voorstel deed om bitcoins te kopen. Ik moest 250 euro inschrijvings- of instapkosten betalen. Vanaf dan hebben ze je in hun macht. Ze vragen je uitdrukkelijk om er met niemand over te praten. En om alles in orde te brengen, namen ze mijn computer over. Om te zien wat er op mijn rekeningen stond, zo bleek nadien.”

Volgens Sonia deed de firma er nadien alles aan om haar te laten geloven dat ze haar centen terug ging krijgen. Maar eerst moest ze nog een storting doen. “Zo ben ik in totaal 11.680 euro kwijt”, zei ze.

“Nu nog bellen ze me af en toe. Als ik vraag wanneer ik mijn centen krijg, zeggen ze dat ik maar beter had moeten meewerken. En eisen ze nog meer geld.”

Financiële waakhond FSMA kent deze vorm van fraude en weet dat deze platformen erg agressief te werk gaan. “De oplichters proberen slachtoffers te overtuigen hun computer vanop afstand te laten ‘overnemen’ om zo bepaalde overschrijvingen te doen. De oplichters proberen slachtoffers bovendien te overtuigen om steeds grotere sommen te beleggen. Slachtoffers die hiermee instemmen, zien hun centen niet terug”, zei de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

De FSMA raadt dan ook iedereen aan om de ‘zwarte lijsten’ te consulteren om te zien of firma’s die jou contacteren niet gekend zijn als frauduleus. Profits Trade, het bedrijf dat Sonia heeft opgelicht, staat effectief op die lijst. Maar, je moet wel goed zoeken om die daarop te vinden...

Om fraude te vermijden, raadt de FSMA de beleggers aan om steeds de identiteit te controleren van de vennootschap die hen een belegging aanbiedt (handelsnaam, land van vestiging, maatschappelijke zetel, enzovoorts). “Vertrouw nooit een vennootschap die niet duidelijk kan worden geïdentificeerd”, klinkt het.

“Meer dan ooit is voorzichtigheid geboden. Aarzel niet om, bij de minste twijfel en vóór je een (bijkomende) betaling uitvoert, de FSMA rechtstreeks te contacteren via het contactformulier voor consumenten op haar website. Aarzel ook niet om de FSMA te verwittigen als je in aanraking komt met een verdachte vennootschap waarover de FSMA nog geen waarschuwing heeft gepubliceerd.”

“Als oplichters er bovendien in zouden slagen jouw computer ‘over te nemen’ en zo bepaalde overschrijvingen te doen, raden wij je aan om onmiddellijk jouw bank te contacteren.”

Dat deed Sonia... Haar rekeningen werden geblokkeerd. Maar daarmee heeft ze nog altijd haar centen niet terug.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht