ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe hoog is het niveau van bewustzijn van de mensen die jou omringen?

Test jouw eigen Niveau van Bewust Zijn eventjes uit…
door Tsenne Kikke - zondag 21 februari 2021 19:57

En de Ziener zei:

"Mensen zijn het product van Moeder Natuur. In die organische film, die de Aarde bedekt, maken ze net als planten en dieren deel uit van alles wat leven in zichzelf meedraagt.

Een eik groeit uit tot een eik, een varen tot een varen, een olifant tot een olifant, maar mensen groeien zelden of nooit uit tot zichZelf. Velen zijn geroepen, maar weinigen zijn uitverkoren, omdat zelden iemand zichzelf uitverkiest om aan de innerlijke roeping te voldoen. Niet te verwonderen dus, dat een mens de vraag "Wie of Wat Ben Ik?" onmogelijk kan beantwoorden, tenzij men tevreden is met het opnoemen van de naam, het geslacht, de functie in de maatschappij, de woonplaats, de schoenmaat, en zo meer. Stoffelijke zaken, die niets te maken hebben met iemands innerlijke Zijn.

Mensen kunnen bovendien over vier niveaus van bewustzijnstoestanden beschikken. Geen enkel dier beschikt over de twee hogere, geen één. Maar, ook het merendeel van de mensheid verblijft het gehele leven lang in de twee onderste, zijnde: de slaap en het zogenaamde waakbewustzijn, waarbij de tweede het verlengde is van de eerste. Test het maar eens voor jezelf uit!"

- De Ziener -


 
Leugens om bestwil

Als ik tegenwoordig met mensen uit de zogenaamde 'alternatieve wereld' praat, lieg ik veel. 'k Moet wel wanneer ik naar hun mond praat teneinde hen niet te kwetsen.

Als je hen hoort praten, weten ze alles af over thema's, zoals: aura's, chakra's, reïncarnatie, leven na dit leven, bijna-dood ervaringen, zelfkennis, en zo meer. Het goede nieuws is, dat ik nog zelden met mensen praat die ik niet ken, waardoor ik véél minder leugens uit.

Deze blog gaat voornamelijk over de thema's 'Bewust zijn' en 'Bewustzijn'. Afhankelijk van in welke mate een mens ja dan neen bewust door het leven gaat, kan men de graad, of niveau van bewustzijn bepalen. Test de jouwe misschien eens eenmaal uit.

Mijn huisarts, bijvoorbeeld, is een meest intelligente mens, en weet heel veel af over geneeskunde en medicijnen, maar zijn bewustzijnsniveau is even hoog als die mijn buurman: een 54-jarige herschoolde ex-dokwerker, een bullebak van een vent, en een iemand die je best kunt mijden. Eigenlijk is het een oneerlijk voorbeeld, gewoonweg omdat 99,99% van de mensheid onbewust het leven beleeft. Oké, beste lezer, jij bent daarop waarschijnlijk de énige uitzondering.

Toch mag je hiervan geen enkel woord klakkeloos geloven, tenzij je het voor jezelf hebt uitgetest. Zo kan iemands bewustzijnsniveau heel gemakkelijk worden getest, en dan nog wel met de 'Meest Gemakkelijke Test ter Wereld'.

Vergelijk het zo'n beetje met aan een examen deel te nemen, waarbij je naast de vragen ook de antwoorden verkrijgt. Zo gemakkelijk is die Test - en, om het nog verder te simplificeren, ken ik - indien jij die test voor jezelf aflegt - de uitslag reeds op voorhand. Kan het nog véél gemakkelijker?

Waaruit bestaat die Test? Wel..., ik maakte er reeds eerder melding van.

Om het niveau van iemands bewustzijn aan de weet te komen, is zo'n eenvoudige test nu eenmaal het meeste aangewezen - want, als het iets té moeilijk wordt, beginnen velen er niet aan. Men zal jou daarbij 1001 drogredenen kunnen opgeven, maar de ware reden ervan beseffen ze niet eens - zó onbewust is de mens. :-)

De Test, waarover ik het nu heb, loopt over een periode van 1 maand, en elke dag kan de mens zich er meermaals voor voorbereiden. Ik bedoel: vooraleer hij/zij eraan begint. Er zijn dus geen verrassingen mee gemoeid.

Hoe hoog is het niveau van bewustzijn van mensen die jou omringen?

Uit de resultaten van slechts één testpersoon mag je geen conclusies trekken. Daarom kan je best aan 10 mensen, die je persoonlijk kent, vragen of ze bereid zijn om die test te willen afleggen. Jijzelf mag er natuurlijk ook aan meedoen, indien je het bewijs van hetgeen ik schreef zélf ten lijve wenst te ervaren.

Weet nu al, dat omdat zeer veel mensen op de 'automatische piloot' zijn afgesteld, ze niet kunnen snappen dat ze op geen enkel moment op een bewuste manier door het leven gaan..., al denken ze van wél: zo diep bevinden ze zich in datgene wat 'slaap' kan worden genoemd. Na het afleggen van deze test kunnen ze achteraf aan zichzelf - op een schaal van 0 tot 100 - een waarde toekennen.

Hieronder vind je de bewoordingen die je aan de deelnemers (én aan jezelf?) kunt meegeven...

De Opdracht

Tracht verschillende malen per dag eventjes bewust te zijn door heel bewust een maaltijd te verorberen, beginnende bij het ontbijt. Je zou het als een soort van ritueel kunnen opvatten, waarbij je te allen tijde voor 100% bewust bent van al jouw handelingen, van het feit dat je op een stoel aan een tafel zit, dat je aan het kauwen bent, ademhaalt, van een drankje geniet, dat je het voedsel voelt binnenglippen, dat je de onnodige spanningen in jouw kuiten of schouders gewaarwordt, enzovoorts.

Zolang de maaltijd duurt, hoe kort ook, blijf je dus zowel bewust van jouw aanwezigheid op die stoel, van de omgeving waarin je je bevindt, van al jouw handelingen, et cetera. Laat je vooral niet door jouw gedachten afdwalen - want, dan heb je een nul op tien behaald. En, van zodra je de maaltijd heel bewust hebt verorberd, zonder dat je werd afgeleid, en zonder een woord te hebben geuit, omdat je jezelf voor 100% enkel en alleen op het benutten van de maaltijd hebt geconcentreerd, mag je jezelf terug op de dagdagelijkse automatische piloot afstellen. Tot aan de eerstvolgende maaltijd - want, dan ben je opnieuw een heel korte tijd voor 100% bewust.

Punten

Indien je elke dag van 3 maaltijden geniet, kan je dus 3 'goede punten' aan jezelf toekennen - of, drie nullen. Na dertig dagen waren er 90 punten te verdelen. Voeg er nog enkele dagen aan toe, opdat je die 100 bereikt. Op de laatste dag tel je de punten, die je behaald hebt, op.

Nota: iemand die de Test aanvaardt, maar er niet aan begint, mag je dus gerust een 0 op 100 geven. :-)

'k Schreef toch al dat het om de 'Meest Gemakkelijke Test ter Wereld' ging - en, op voorhand de uitslagen bepalen, is even gemakkelijk. :-)

Doe gewoonweg de Test, maak voor jezelf uit hoe bewust jij door het leven gaat, als was het maar tijdens een maaltijd, en begrijp de woorden: "Vergeef hen - want, ze weten echt niet wat ze doen..."

Kortom: ben je in staat om 90 op 100 te halen? 50 op 100, misschien? Maar, zoals ik reeds eerder vermeldde, ken ik reeds de uitslag.

Indien je elke dag van 3 maaltijden geniet... 30 dagen lang?

Toegegeven: het is een oneerlijk voorstel. Geen mens slaagt daarin. Zelfs niet bij één ontbijt! Oké, ik verbeter mezelf: misschien 30 seconden, of één minuut. Veel langer kan een mens niet bewust zijn: er zijn krachten die hem automatisch terug in 'slaap' brengen. Het is enkel wanneer je aan Zelf-Kennis doet dat je ermee in contact kunt komen. Maar, zoals je reeds weet, voelen weinigen zich 'daartoe geroepen'..., net zoals aan die Test te beginnen.

Dit doet me tevens denken aan de woorden van Georges Ivanovitch Gurdjieff, daterend uit 1924.

Zelf-observatie is zeer moeilijk. Hoe meer je probeert, hoe duidelijker je dit zult inzien.

Op dit ogenblik zou je het moeten beoefenen; niet voor de resultaten, maar om te begrijpen dat je jezelf niet kunt observeren. In het verleden verbeeldde je jezelf dat je jezelf kon zien, en dat je jezelf kende.

Ik spreek over objectieve zelf-observatie. Je kunt jezelf niet op een objectieve manier zien, zelfs niet voor één minuut, omdat het een andere functie is. Het is de functie van de meester.

Als het er op lijkt dat je jezelf voor een vijftal minuten kunt observeren, dan ben je verkeerd: twintig minuten zelf-observatie, of één minuut, hierin ben je ook verkeerd. Als je gewoonweg tot de vaststelling komt dat je niet aan zelf-observatie kunt doen, dan ben je juist. Het is jouw doel om tot dit besluit zélf te komen.

Om dit doel te bereiken, moet je proberen, en proberen.

Als je probeert, zal het resultaat, in de ware zin van het woord, geen zelf-observatie zijn. Maar het proberen zal jouw aandacht versterken; je leert jezelf beter concentreren. Dit alles zal later nuttig voor je zijn. Dan pas kan je beginnen jezelf trachten te herinneren.

Als je nauwgezet werkt, zal je jezelf niet méér, maar minder herinneren, omdat zelf-herinnering vele dingen vergt. Het is niet zo gemakkelijk. Het kost een hoop.

De zelf-observatie-oefening zal jou enkele jaren bezighouden. Tracht niet iets anders te doen. Als je nauwgezet werkt, zal je zien wat je nodig hebt.

Op dit ogenblik heb je maar één vorm van aandacht: ofwel in het lichaam, ofwel in het gevoel.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht