ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: Van kappers tot dierenparken mogen terug open…

Allemaal goed nieuws!!!
door Tsenne Kikke - vrijdag 5 februari 2021 21:18

België is nog steeds bij de beste leerlingen in de Europese klas wat de coronacijfers betreft, naar men verkeerdelijk beweert. Eigenlijk staat België - zoals ik reeds eerder vermeldde - helemaal bovenaan de Top-10.

Ook kwamen er tussen 26 januari tot 1 februari gemiddeld elke dag 2.349 bevestigde gevallen bij, zijnde: 16.443.

Van 29 januari tot 4 februari belandden er per dag gemiddeld 121 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis. Dat is wel veel minder dan maanden geleden.

In de Belgische ziekenhuizen worden momenteel 1.752 coronapatiënten verzorgd. Van hen liggen er 306 op de afdelingen intensieve zorgen - en, omdat ook dit getal lager is dan voorheen zijn er automatisch minder sterfgevallen te betreuren, zijnde de voorbije week: slechts 41 per dag.

In totaal stierven er in België 21.260 mensen aan het coronavirus. Dit klinkt als 'weinig', maar noteer wel dat er slechts 11,5 miljoen mensen wonen, waarvan er inmiddels dus 'slechts' 0.19% zijn overleden.

Neem Amerika, bijvoorbeeld, met z'n 330 miljoen inwoners. 0.19% daarvan geeft ons het cijfer 627.000... en, zoveel overlijdens werden aldaar nog niet vermeld.

Ook Portugal wordt de laatste dagen afgeschilderd als 'problematisch'. Dat land telt iets van een 10 miljoen inwoners, waarvan er sinds het begin van de coronacrisis 12.757 overleden zijn (tegenover 21.260 in België).

Ondertussen werden de Belgische aanpassingen aan de coronamaatregelen bekendgemaakt.

Op zaterdag 13 februari kunnen alle kapsalons de deuren weer openen. Er staat geen limiet op de tijd die je bij de kapper doorbrengt. Er gelden wel strenge voorwaarden, zoals: goede verluchting - strikte mondmaskerplicht - stoffen exemplaren zijn verboden - één klant per keer - tien minuten tussen twee klanten om alles rigoureus te ontsmetten - alleen op afspraak - dienstverlening aan huis blijft verboden - en, klanten moeten buiten wachten.

Schoonheidssalons en tatoeëerders mogen ook - onder dezelfde strikte voorwaarden als de kappers - hun deuren weer open doen; dit, tot 1 maart. Want, zoals steeds is alles beslist onder de opschortende voorwaarde dat de epidemie niet uitbreidt en het aantal besmettingen plots fel begint te stijgen.

Vakantieparken en campings mogen vanaf maandag 8 februari onmiddellijk opengaan. Gemeenschappelijke ruimtes, zoals zwembaden of sauna’s, blijven wel dicht.

Ook voor dierenparken haf het Overlegcomité goed nieuws. Op 13 februari mogen zij de deuren weer openen. Weliswaar - zoals steeds - met inachtname van alle regels. De aanpassing geldt alleen voor de buitengedeeltes van de dierenparken. De binnenverblijven van de dieren die in normale omstandigheden kunnen worden bezocht, blijven dicht.

Ook voor de immobiliënsector had het Overlegcomité goed nieuws. Vanaf 13 februari mogen er weer huisbezoeken worden georganiseerd zodat potentiële klanten zich een beter beeld kunnen vormen van het huis/appartement dat ze willen kopen of huren.

Nieuw is ook dat de politie automatisch op de hoogte zal worden gebracht als iemand zich niet laat testen bij een terugkeer uit het buitenland. De maatregel moet ingaan voor het begin van de paasvakantie.

Dat weten we dan ook weeral...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht