ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

15 overlijdens na coronavaccin, maar de prik is op zichzelf niet de oorzaak…

15 meldingen van overlijdens na coronavaccin.
door Tsenne Kikke - maandag 8 februari 2021 18:50

Er zijn tot nu toe vijftien meldingen van overlijden na vaccinatie met coronavaccins. Dat meldde het Bijwerkingencentrum Lareb. Volgens de organisatie gaat het daarbij om kwetsbare ouderen met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen.

"Deze gezondheidsproblemen zijn de meest voor de hand liggende verklaring voor het overlijden. Ongeveer de helft van hen kreeg in de dagen na vaccinatie klachten, die bekend zijn als 'bijwerkingen', zoals: koorts, misselijkheid en algemeen niet lekker voelen", aldus Lareb. Deze klachten zijn volgens het centrum op zichzelf niet de oorzaak van overlijden, maar kunnen bij kwetsbare ouderen mogelijk wel bijgedragen hebben aan verslechtering van hun al fragiele gezondheidstoestand.

Volgens Lareb zijn er tot nu toe 2.812 meldingen van bijwerkingen binnengekomen. Daarvan kwamen 2.661 meldingen na inenting met het vaccin Pfizer/BioNTech. Daarnaast ontving het centrum 113 meldingen over bijwerkingen van het vaccin van Moderna. In 38 meldingen was het type vaccin niet ingevuld.

"De meest gemelde bijwerkingen zijn spierpijn, hoofdpijn en reacties op de prikplek, zoals: pijn, zwelling en warmte. Ook klachten zoals vermoeidheid, rillingen, misselijkheid en koorts zijn vaak gemeld. Dit zijn bekende klachten bij alle vaccins. Deze klachten passen ook bij de werking van de coronavaccins. De vaccins stimuleren in het lichaam de afweer tegen het coronavirus. Bij de meeste mensen verlopen de klachten mild en gaan ze na een paar dagen over", aldus Lareb.

Bron: ANP

Word alles gerapporteerd?... Natuurlijk niet! Mensen, die op de hoogte zijn van de bijwerkingen, maken zich er meestal niet al te druk over. Waarom zouden ze?

Maar, ik schreef het reeds eerder... indien ik mocht kiezen tussen het AstraZeneca-vaccin en dat van Pfizer/BioNTech, dan koos ik voor het laatste. Maar ja: nu dat al die vaccins zijn aangekocht, moeten ze worden verwerkt. Het gaat om 443.000 doses...

In elk geval is het nu al geweten dat het AstraZeneca-vaccin momenteel niet geschikt is voor 55-plussers. Bovendien ligt de werkzaamheid van AstraZeneca bij de volwassenen tot 55 jaar volgens het Europees geneesmiddelenagentschap EMA rond de zestig procent. Dat is véél lager dan dat van Pfizer/BioNTech of Moderna, die een andere techniek gebruiken en een werkzaamheidsgraad boven de negentig procent hebben.

Ook Zuid-Afrika schortte haar vaccinatiecampagne op nu bleek dat het AstraZeneca-vaccin maar een beperkte bescherming biedt tegen de Zuid-Afrikaanse coronavariant...

Kortom: wat ik over het AstraZeneca-vaccin denk te weten, zou ook bij virologen moeten bekend zijn.

Nog een ander vaccin op komst...

Ook het coronavaccin van Johnson & Johnson met 66 procent werkzaamheid, waarvan één dosis volstaat, scoort een pak minder goed dan de vaccins die nu al in België worden toegediend. Maar het houdt - naar men beweert - wel stand tegen de virulentste mutant. Het Amerikaanse farmaconcern maakte zich sterk dat het dit jaar 1 miljard doses kan produceren. België heeft tot nu toe 5 miljoen vaccins gereserveerd.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht