ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Homeopaat Piet van Herten heeft geen bewijs voor fake coronacrisis

Vaccins zijn dodelijk?…
door Tsenne Kikke - zondag 24 januari 2021 19:59

Een live-interview met een Nederlandse arts-homeopaat gaat viraal op sociale media. Hij ontkent in straffe bewoordingen de echtheid van de coronacrisis. Zo zouden artsen die de coronacrisis faken 20.000 euro krijgen per patiënt. De arts geeft nu toe dat die uitspraak gebaseerd is 'op een gevoel'.

In het korte interview zei hij onder andere: 'In maart was er corona, nu is er geen corona meer. Laat je toch niks wijsmaken. Er ligt niemand op de IC (intensive care). De artsen, die faken alles. Die krijgen voor iedere patiënt 20.000 euro.'

De video op Facebook werd al meer dan 2000 keer gedeeld en 235.000 keer bekeken. Andere versies van de video werden nog eens 96.300 keer bekeken.

De video werd opgenomen tijdens een betoging tegen de coronamaatregelen. De stad Amsterdam had een kleine demonstratie met maximaal 500 betogers toegelaten, maar er kwamen veel meer mensen op af. Ze hielden zich niet aan de opgelegde locatie en de betoging liep uit de hand, met 135 arrestaties als gevolg.

Tijdens dat protest werd de Limburgse erkende arts en homeopaat Piet van Herten (75) geïnterviewd. In België schreef 'Het Belang Van Limburg' er een artikel over met als titel 'Nederlandse arts onder vuur: "Nu is er geen corona, mijn collega's faken alles".'

Volgens die homeopaat zouden de vaccins dodelijk zijn. Hij vergelijkt de uitrol van de niet-verplichte vaccinatiecampagne tegen covid-19 in Nederland met de Tweede Wereldoorlog. Volgens hem zijn de vaccins onnodig, want is er momenteel geen corona in Nederland. Het RIVM (vergelijkbaar met Sciensano bij ons) meldt dat er in de week van 12 tot en met 19 januari in Nederland 38.776 nieuwe besmettingen met covid-19 waren, 252 nieuwe opnames op intensieve zorgen en 608 mensen overleden aan het virus.

Het interview veroorzaakte ophef in Nederland. De hoogste baas van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), Marina Eckenhausen, reageerde bij NOS: 'Ik vind het een slag in het gezicht van al die professionals die op dit moment dag en nacht bezig zijn met het bestrijden van de pandemie.' Een arts moet zich, volgens haar, aan de richtlijnen en regels van zijn beroepsgroep houden. 'Daar kan hij de discussie voeren, maar hij mag niet bijdragen aan de verspreiding van leugens.' Bij het IGJ kwamen tientallen klachten binnen over het interview.

Van Herten zelf ontving zowel doodsbedreigingen als bloemen en steunbetuigingen. In een interview aan de lokale zender L1 op 19 januari kwam hij terug op zijn omstreden uitspraken: 'Ik gaf heel gevoelsmatig mijn mening, daar was niet veel doordacht aan.'

Heeft hij bewijs voor zijn meest concrete indicatie dat artsen de coronacrisis faken, namelijk dat ze 20.000 euro zouden krijgen per patiënt?

Straffe uitspraken vragen om straffe bewijzen. Van Herten gaf een tweede interview aan L1 op 21 januari. De reporter vroeg: 'Dat klopt toch feitelijk niet?' Van Herten: 'Nou, mijn gevoel is... Het is bekend dat ze in Amerika 30.000 dollar kregen voor iedere coronadode. Dan zet ik dat over naar Europa: hier zal ook wel iets zijn. Ik heb dan een bedrag genoemd. Daar weet ik totaal niets van.'

Zijn uitspraak is dus gebaseerd op een eigen ongefundeerde aanname gebaseerd op cijfers uit de Verenigde Staten. Enig bewijs voor een dergelijke situatie in Nederland konden we niet vinden. De financiering van het zorgsysteem in Nederland is ook helemaal anders geregeld dan in de Verenigde Staten. Ook het cijfer over de VS klopt overigens niet. Er is daar geen extra vergoeding voor coronadoden, maar wel voor sommige coronapatiënten.

Amerikaanse ziekenhuizen die patiënten met covid-19 behandelen krijgen 20 procent meer vergoed voor een patiënt met covid dan voor een patiënt mer een vergelijkbare luchtwegziekte. Dit geldt echter alleen voor patiënten die zijn aangesloten bij de nationale zorgverzekering Medicare. Enig bewijs dat hiervan misbruik wordt gemaakt door covid-19-cijfers te overdrijven, is niet publiek bekend.

Medicare betaalt dus extra ziekenhuiskosten voor covid-19, maar dat is niet standaard een bedrag van 30.000 dollar. Er is niet één bedrag dat ziekenhuizen ontvangen als ze iemand met covid-19 behandelen. Het zou kunnen gaan van 13.000 tot 39.000 dollar, maar die cijfers zijn vergelijkbaar met de behandeling van patiënten met vergelijkbare aandoeningen, aldus de Amerikaanse factcheckers van Snopes.

Knack's conclusie

Voor zijn uitspraak dat 'artsen alles faken en voor iedere patiënt 20.000 euro krijgen' blijkt arts-homeopaat Piet van Herten geen bewijs te hebben. Hij baseert zich op een foutief cijfer uit de Verenigde Staten en heeft 'het gevoel' dat iets dergelijks in Nederland ook het geval zou zijn. Omdat van Herten zelf toegeeft dat hij geen bewijs heeft voor zijn aanname, beoordelen we zijn stelling als onwaar.

Bron: www.knack.be

Beseft hij voor zichzelf wel dat hij er stond te liegen?...

Liegen is een eigenaardig fenomeen, eigen aan elke mens. Gurdjieff gaf ons reeds 100 jaar geleden te kennen dat als een mens liegt hij op dat ogenblik niet anders kon dan liegen. Hetzelfde geldt voor de waarheid te vertellen. Anders gezegd: geen mens kan er in die momenten iets aan doen: het gebeurt gewoonweg.

Is het jou al eens opgevallen dat je een leugen vertelde, achteraf heel goed wetende dat er geen enkele reden voor was?... Nogmaals: toen kon je niet anders.

Hetzelfde geldt dan ook voor die Piet van Herten..., tenzij hij een pathologische leugenaar is - want, die zijn er natuurlijk ook!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht