ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: leer achter maskers kijken…

Elke mens die je denkt te kennen, is meestal niet die iemand die jij kent.
door Tsenne Kikke - vrijdag 8 januari 2021 18:23

Het is niet verwonderlijk dat een man als Donald Trump bepaalde menstypen dermate kan beïnvloeden door het animale deel in hen aan te spreken, waardoor ze er zowel letterlijk als figuurlijk hun hoofd bij verliezen.

Toegegeven: tienduizenden woonden zijn speech bij, maar slechts enkele honderden Trump-aanhangers bestormden het gebouw van het Capitool. Zij slaagden erin het Congres te dwingen zijn kiescollege te stoppen met het tellen van de stemmen, en de wetgevers verstopten zich of schuilden zich op hun plaats alvorens te evacueren.

Anders gezegd: van de miljoenen, die ooit op Trump hebben gestemd, zullen er weinigen bij zijn die al hetgeen plaatsgreep, goedkeurde. Toch zijn er onder hen velen die maar niet willen toegeven dat Trump die mensenkudde aanspoorde 'om de strijd niet op te geven', en zo meer.

De schade is enorm...

Onder meer het kantoor van de democratische senator Jeff Merkley werd gevandaliseerd. Op Twitter deelde hij beelden van de schade. De deur van zijn kantoor, die niet op slot was, werd uit haar hengsels geslagen. “Ze scheurden kunst van de muur, gemaakt voor een goede vriend van mij door een  kalligrafie-artiest uit China", vertelde de man bij de beelden van zijn vernield kantoor. Tegen de muur rust een achtergebleven Trumpvlag, op een kast werd een sigaret uitgeduwd. De laptop, die op zijn bureau stond, werd gestolen. “Wat vandaag gebeurde was een aanval door binnenlandse terroristen op het Capitool, maar het was ook een aanval op onze grondwet.”

Ook het kantoor Nancy Pelosi, de voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, werd overhoop gehaald. Haar naambord op de deur werd vernietigd. Op verschillende beelden was te zien hoe een Trumpfan triomfantelijk in haar bureaustoel poseerde. Op een grote brief omslag schreef hij: ‘We will not back down’ - ‘Wij zullen niet opgeven’.

Relschoppers zetten hun vernielingstocht verder in het kantoor van de republikeinse senator Jim Inhofe, die eveneens werd geplunderd. De senator uit Oklahoma had één dag voor de bestorming aangekondigd dat hij zich niet langer zou aansluiten bij het verzet tegen de goedkeuring van de stemmen voor de democraat Joe Biden.

Op beelden gemaakt door CNN was te zien dat ook het kantoor van Elizabeth MacDonough, de belangrijkste adviseur van de Senaat, gevandaliseerd werd. Haar kantoor werd helemaal overhoop gehaald en de vloer lag bezaaid met documenten.

Eén van de vele vragen die werd gesteld was hoe het kwam dat die primitievelingen in staat waren om de politie en veiligheidsagenten te overrompelen.

Het antwoord daarop was dat de agenten wel een ‘robuust plan’ hadden om de verwachte betoging aan te pakken, maar: "Deze massale rellen waren geen betogingen, het was crimineel oproerig gedrag".

En, waarom de opkomst van de Nationale Garde zolang uitbleef, wordt nog onderzocht... Als de relschoppers zwarten waren, zou er gegarandeerd 'massaal bloedvergieten' en 'traangas' zijn geweest, beweerden diverse kranten.

Feit is dat deze 5 mensen hoogstwaarschijnlijk vandaag nog in leven zouden zijn geweest...

Nadat de wetgevers terug in het gebouw werden toegestaan, werd een gezamenlijke zitting van het Congres opnieuw bijeengeroepen en een kiescollege telling van 306 voor Biden en 232 voor Trump werd verklaard.

Ook wereldleiders reageerden gechoqueerd...

Achteraf

Biden wil Trump-kiezers graag de hand aanreiken, maar voor de Trump-fanaten toonde hij geen enkel begrip. “Ik wil hen zelfs geen demonstranten noemen. Het waren binnenlandse terroristen, een bende relschoppers die een aanval heeft uitgevoerd op onze democratie.” Hij noemde de bestorming ook “een donker moment” en een “verschrikkelijk vertoning”.

Scherper nog was hij voor Trump zelf, die in zijn ogen niet beter is dan een ordinaire dictator. “Hij heeft overheidsinstituten aangevallen, hij heeft de pers aangevallen en hij heeft gisteren zelf opgeroepen om het Congres aan te vallen,” aldus Biden. “Hij zette een bende in om de stemmen van bijna 160 miljoen stemmers ongedaan te maken.”

Biden was ook niet mals voor de ordediensten. Daarvoor haalde hij zelfs een gesprek met zijn kleindochter over de bestorming van het Capitool aan. “’Als dit Black Lives Matter-demonstranten waren geweest, waren ze veel harder aangepakt’, zei ze tegen me. En ze heeft gelijk, dat weten we allemaal. Dat is onaanvaardbaar.”

Trump draaide ondertussen met de wind. Een bocht van 180 graden heet het. Waarschijnlijk was hij zélf onder de indruk van de kracht van zijn woorden. In elk geval erkende hij dat op 20 januari een nieuwe regering aan de macht zal komen, waarmee hij voor het eerst leek toe te geven dat hij verloren heeft. "Mijn focus ligt nu op een ordelijke en vlotte overdracht van de macht. Het is nu tijd voor heling en verzoening."

Tot slot vernoemde hij de huidige coronapandemie om op te roepen om "met zijn allen, als één nationale familie, samen te werken om ze te verslaan en de grootste economie op Aarde opnieuw op te bouwen".

"Het was de eer van mijn leven om jullie als president te dienen." Hij sloot zijn toespraak af met een boodschap voor zijn aanhang. "Ik weet dat jullie ontgoocheld zijn, maar ik wil ook dat jullie weten dat onze ongelooflijke reis nog maar net begonnen is." Tevens zei hij dat hij de inauguratie van zijn opvolger Joe Biden niet zal bijwonen...

Opsporingen

Inmiddels heeft de politie van Washington DC een opsporingsbericht verspreid met daarin de foto’s van de betogers die nog niet gevat of geïdentificeerd konden worden. Daarop is onder meer Jake Angeli, de veelbesproken sjamanistische QAnon-aanhanger met de bizonmuts, te zien...

Ook andere namen zijn al bekend. Zoals de zoon van een rechter, maar ook een vrouw die met een privéjet naar Washington reisde om te rellen. Politiechef Robert Contee zei dat er tot nu toe nog maar 68 mensen zijn aangehouden.

Begrijp mensen...

Laat me het voor de 1.000ste maal op een andere manier uitleggen... Elke mens loopt met een 6 à 7-tal persoonlijkheden en 1001 ondergeschikte ikjes rond. Het menselijk lichaam wordt dus niet door één standvastige, onveranderlijke Ik geregeerd. Nu is hij deze, en binnen enkele minuten een totaal iemand anders.

Persoonlijkheid is van 'persona' afgeleid, dat in wezen 'masker' betekent. De mens, die jij als familielid, kennis of vriend kent, draagt in jouw bijzijn een masker, maar niet het masker dat hij, bijvoorbeeld, op zijn werk draagt, noch het masker dat hij opheeft als hij met zijn vrouw of maîtresse aan het knuffelen is, en zo meer.

Kortom eender welk masker is onecht en verbergt de ware geaardheid. Mensen, die aan de bestorming deelnamen, lieten toen wel degelijk hun ware aard zien. Moest je ze achteraf in het dagelijkse leven ontmoeten, kunnen ze wel als 'heel tof' overkomen...

Juist! Omdat ze aan jou een ander masker tonen. Lees eventueel het een en ander over 'onzichtbaarheid'.

Nog sterker is, dat geen mens zichzelf kent en wel om dezelfde redenen. Hij is dermate met elk ikje of persoonlijkheid vergroeid, dat hij in de zekerheid leeft dat hij in dat moment dat ikje of persoonlijkheid is. Geen wonder dus dat hij op de vraag "Wie ben ik?" geen antwoord kan vinden. Ik bedoel: indien hij eerlijk is tegenover van zichzelf...

Leer dus achter jouw eigen maskers te kijken, en doe aan Zelfkennis! Indien je je daarvoor geroepen voelt, natuurlijk. Anders blijf je er beter af. Want, het is véél beter om op de stoel te blijven zitten waarop je nu zit, dan tussen twee stoelen verzeild te geraken. smiley

Een beetje extra reclame...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

enlightened Stuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht