ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Denemarken lanceerde een kinderprogramma over man met enorm lange penis

Oppassen welke voeding je kinderen aanbiedt!
door Tsenne Kikke - zondag 10 januari 2021 19:42

Het menselijke lichaam wordt op drie manieren gevoed, zijnde: door eten en drinken, via de inademing van zuurstof - en, dankzij het opnemen en verwerken van indrukken. Het probleem is dat weinig mensen beseffen hoe belangrijk dit laatste is.

Wel beseft men dat men gif kan innemen of opdrinken, dat men giftige gassen kan inademen - maar, dat men indrukken in zich kan opnemen, die het lichaam kunnen verzieken, zijn weinigen zich van bewust. Geen erg als het om volwassenen gaat, omdat ze verantwoordelijk zijn voor hetgeen ze in hun hersenen toelaten, maar kinderen vertrouwen op de 'voeding' die ze van 'de grote mensen' verkrijgen...

De Deense nationale televisiezender heeft zaterdag een nieuw programma voor kinderen gelanceerd en het heeft nu al tot heel wat commotie geleid. In de cartoonreeks ‘John Dillermand’ zie je een man met een heel lange penis avonturen beleven. Het programma zou kinderen moeten helpen met hun seksuele opvoeding...

De Denen hebben een aparte manier om hun kinderen seksuele opvoeding bij te brengen, toch als we moeten afgaan op ‘John Dillermand’. In deze cartoonreeks maakt men dus kennis met die John Dillermand-met-de-enorm-lange-penis. En met enorm bedoelen we echt enorm. John kan met zijn geslacht een helikopter imiteren en vliegen, leeuwen temmen en BBQ verzorgen. Hij kan er muurschilderingen mee maken, een vlag mee hijsen, en er vliegensvlug een ijsje mee stelen. John Dillermand uit een nieuwe Deense animatieserie voor kinderen kan het allemaal. Maar, het gebeurt dat de penis iets doet buiten de wil van de man waardoor hij in de problemen geraakt... "Is dit echt het beeld dat we aan kinderen van 4 tot 8 jaar oud mee willen geven?", was één van de vele reacties.

“Kinderen vinden dat nu eenmaal grappig”

Het is niet verwonderlijk dat de reeks niet bij alle Deense ouders in goede aarde valt. "Het is alsof het seksistisch gedrag van mannen ermee wordt goedgepraat," was één van de vele objecties. Anderzijds waren er natuurlijk ook mensen die stelden dat de criticasters er te hard over nadachten. “De show vertelt zaken op een manier die kinderen begrijpen. Ze vinden genitaliën nu eenmaal grappig”, vertelde psycholoog Erla Heinesen Højsted aan 'The Guardian'.

De omroep DR reageerde zelf ook al op de kritiek en liet weten tevreden te zijn over de show “zolang de kinderen er zelf van genieten. We hadden evengoed een programma kunnen maken over een vrouw die haar vagina niet kan controleren”, klonk het.

De serie toont een man die impulsief is en niet altijd de touwtjes in handen heeft. Hij maakt fouten, net zoals kinderen doen, maar bovenal: hij maakt het altijd weer goed. Hij neemt de verantwoordelijkheid voor zijn daden. Als een vrouw in de show hem vertelt dat hij, bijvoorbeeld, zijn geslachtsdeel in zijn broek moet houden, luistert hij."

In elk geval: voor de omroep is het belangrijkste dat kinderen John Dillermand leuk vinden. En, om eerlijk te zijn: eigenlijk zouden mensen bewuster moeten omgaan met de 'voeding' die zijzelf dagelijks aan hun eigen brein geven. Toegegeven: anderen bekritiseren, is veel aangenamer dan in eigen hart en brein te kijken.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht