ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Begrijpelijke beslissing om 65-plussers niet met AstraZeneca te vaccineren

… beweerde Pierre Van Damme.
door Tsenne Kikke - vrijdag 29 januari 2021 5:55

De Duitse vaccincommissie adviseert om 65-plussers niet te vaccineren met het coronavaccin van Oxford/AstraZeneca. "Een begrijpelijke beslissing," zei Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie.

Het vaccincomité van het gerenommeerde 'Robert Koch Intituut' (RKI) adviseerde de Duitse regering om 65-plussers voorlopig niet met het vaccin van Oxford/AstraZeneca in te enten.

Als motivering voor die aanbeveling verwijst het RKI naar een gebrek aan data. "Het covid-19-vaccin van AstraZeneca wordt op basis van de beschikbare gegevens enkel voor personen tussen 18 en 64 jaar aanbevolen."

In de leeftijdscategorie kregen slechts 341 mensen een vaccin toegediend, de controlegroep bestond uit 319 personen. In beide groepen testte één iemand vervolgens positief. 'Dat resulteert in een statistisch niet-significante vaccineffectiviteit van 6,3 procent', stond er te lezen.

Knack kon het - nog niet gepubliceerde - document bemachtigen en legde dat voor aan epidemioloog Pierre Van Damme. "Er zijn relatief weinig 65-plussers getest," concludeerde hij. "Eigenlijk kunnen we gewoon geen uitspraak doen over de werkzaamheid van het vaccin in die leeftijdscategorie."

Wat met de aanbeveling van het RKI om het vaccin niet aan 65-plussers toe te dienen? "Heel begrijpelijk. We hebben echt meer gegevens nodig, die - liefst van al - meer verfijnde leeftijdscategorieën weergeven," aldus Van Damme.

Gisterenavond kwam de taskforce vaccinatie bij elkaar. Het Europees Medicijnenagentschap (EMA) beslist vandaag over een voorwaardelijke toelating van AstraZeneca-vaccin op de Europese markt. De taskforce wacht de data en het dossier van het EMA verder af om een verder advies uit te brengen.

Bron: Knack

Ter herhaling:

De vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna zijn RNA-vaccins. Die bevatten stukjes genetische code van het sars-CoV-2-virus. Het gaat om de stukjes code voor de typische ‘stekel’-eiwitten van sars-CoV-2. AstraZeneca is een vectorvaccin!!! En de werkzaamheid ervan wordt  op 60 procent geschat. Op dit moment lopen grootschalige studies met senioren in Peru, Chili en de VS die de werkzaamheid moeten uitklaren. De resultaten worden ten laatste eind april verwacht.

RNA ribonucleic acid -vaccin

Het RNA ribonucleic acid  in RNA-vaccins bevat de code voor een eiwit dat kenmerkend is voor een ziekmaker, bijvoorbeeld het 'spike'-eiwit van het coronavirus. Na de inenting met het RNA-vaccin lezen lichaamscellen bij de prikplek de code af en bouwen het eiwit, de werkzame stof van de vaccinatie.

Omdat dit eiwit vreemd is voor het lichaam wordt het opgemerkt door cellen van het immuunsysteem, waarna een immuunreactie op gang komt. In die immuunreactie bouwen cellen van het aangeleerde immuunsysteem, met instructies van cellen van het aangeboren immuunsysteem, een specifieke verdediging op. Dit ‘aanleren’ kost tijd, van een paar dagen tot zo’n twee weken. Het resultaat is dat er antistoffen worden gemaakt die een ziekmaker aan zijn eiwitjasje kunnen vastgrijpen, en ook zogenaamde cellulaire immuniteit om infecties te klaren.

Belangrijk is dat er daarnaast aangeleerde geheugencellen worden gevormd. Als deze geheugencellen het eiwit later opnieuw herkennen, zoals tijdens een besmetting met het echte virus, komen ze versneld en ‘slim’ in actie. Ze hebben immers al ‘geleerd’. Je wordt dan niet of minder ziek.

RNA moleculen zijn erg instabiel. RNA-vaccins hebben daarom een beschermend vetbolletje om hun RNA. Eenmaal in de lichaamscellen wordt het RNA gebruikt bij het maken van ‘spike’-eiwit. Daarna wordt het, net als het lichaamseigen RNA, binnen enkele dagen door de cel afgebroken.

Belangrijk is te weten dat RNA geen wijzigingen aan onze DNA kan aanbrengen.

Vectorvaccins

Onderzoekers kunnen bestaande virussen aanpassen zodat ze als vaccin werken. Dan zijn het geen virussen meer, maar vectoren. De virussen zijn zo aangepast dat ze zich maar weinig als virus gedragen. Het verschil met de echte virussen is dat vectorvirussen:

- niet meer iemand ziek kunnen maken;
- (vaak) zichzelf niet kunnen vermeerderen, en;
- behalve RNA ribonucleic acid  of DNA deoxyribonucleic acid  van zichzelf ook een stuk RNA of DNA van een ander virus bij zich hebben. Alle stukken RNA of DNA kunnen werken als antigeen, zodat de cellen uit ons afweersysteem reageren op het vectorvirus én op een onderdeel van het vaccinvirus. Zo ontstaat immuniteit.

Virussen die vaak worden aangepast tot een vector zijn de adenovirussen. Adenovirussen zijn een groep virussen waar mensen vaak aan blootgesteld worden, maar die geen of alleen maar milde ziekte veroorzaken. Adenovirussen komen veel voor. Daardoor weet ons afweersysteem goed hoe het een adenovirusinfectie moet aanpakken.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht