ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Spreekt dr. Li-Meng Yan, de Chinese klokkenluidster, de waarheid?

Li-Meng Yan beweert dat coronavirus in lab is ontstaan.
door Tsenne Kikke - vrijdag 25 september 2020 18:20

Op 14 september publiceerde de Chinese viroloog Li-Meng Yan een paper (zonder peer-reviews) waarin ze naar eigen zeggen bewijst dat het coronavirus in een labo is ontstaan. Haar werk werd meteen overladen met bakken kritiek. Bovendien is de paper van Yan nog een tikkeltje verdachter geworden nu blijkt dat de viroloog en de rest van haar onderzoeksteam werkten voor organisaties die werden geleid door Steve Bannon, de voormalige adviseur van Donald Trump.

Li-Meng Yan - die vroeger postdoctoraal onderzoeker was aan de Hong Kong University, maar naar de Verenigde Staten vluchtte - sprak tijdens een interview de volgende woorden uit: “Het virus is niet van natuurlijke origine.” In werkelijkheid zou het virus in een lab zijn ontstaan dat “gecontroleerd wordt door de Chinese overheid. De dierenmarkt in Wuhan is slechts een rookgordijn;” zei ze nog. Om haar stelling te bewijzen, publiceerde ze dat (wetenschappelijke) paper. Alleen staan daar volgens Amerikaanse topvirologen behoorlijk wat hiaten in.

“Enkele mensen vroegen me wat ik van deze ‘preprint’ vind”, zo schreef viroloog Angela Rasmussen op Twitter. “Raad eens wat ik vind van een politiek gemotiveerde conclusie, die niet wordt ondersteund door data, van een instituut dat werd geleid door Steve Bannon? Ik voel het niet”, besloot ze met een sarcastische ondertoon.

‘Verdacht’

Heel wat andere wetenschappers traden Rasmussen bij. Ze bestempelden de stelling van Yan als 'verdacht'. Bovendien heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al meerdere keren gezegd dat er geen enkel bewijs is dat het virus in een laboratorium zou zijn ontstaan. De volgens Yan ‘verdachte’ genetische eigenschappen van het coronavirus SARS-CoV-2 zijn volgens andere wetenschappers simpelweg het resultaat zijn van een recombinatie met andere coronavirussen.

Link met Steve Bannon

Dat Yan en haar collega’s voor een non-profitorganisatie van Bannon werkten, is wél degelijk verdacht. Bannon was tot zijn ontslag in augustus de adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump. En die beweerde eerder al eens dat het virus het werk van de Chinese overheid zou zijn. Er heersen al enige tijd handelsspanningen tussen de VS en China wat velen doet vermoeden dat de beschuldiging van viroloog Yan wel eens politieke doeleinden zou kunnen hebben.

In elk geval beweerde Li-Meng Yan dat ze binnenkort het bewijs zal leveren...

Bron: De Morgen

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht