ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nog meer Coronanieuws…

… uit België en Nederland.
door Tsenne Kikke - vrijdag 25 september 2020 19:40

Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België is nog immer fors aan het stijgen naar gemiddeld 1.425 besmettingen per dag. Op zowel woensdag 16 als op maandag 21 september werden er bijna 2.000 nieuwe gevallen opgetekend.

Gemiddeld zijn er 62 ziekenhuisopnames per dag. In totaal liggen er nu 602 patiënten in de Belgische ziekenhuizen, waarvan 104 op intensieve zorgen. Maar, op een bevolking van 11,5 miljoen vallen die cijfers misschien nog wel mee. :-)

Veel hangt af van hoe men de dingen bekijkt. Zo heb je mensen die alsmaar beweren dat het glas half vol is, daar waar anderen over een half leeg glas spreken, niet beseffende dat een glas nooit leeg of half vol kan zijn, omdat het altijd met lucht is gevuld. Oké, die lucht kan je niet opdrinken. :-)

Anderzijds zijn er in totaal al 106.887 besmettingen geteld. Hoeveel daarvan nog écht last ervan hebben, weten we natuurlijk niet. Het zou de bestaande angsten kunnen reduceren. Wel is het een feit dat vanwege de genomen maatregelen de Belgische economie er duchtig onder lijdt.

Bovendien hoor je de experts en politici er amper over praten, maar de tweede golf van corona rolt in België al weken lang voornamelijk over de armste gemeenten en buurten. Zowel in Gent, Antwerpen, Brussel als Luik zien ziekenhuizen, huisartsen en testcentra meer patiënten binnenstromen uit achtergestelde wijken. “Er is altijd gezegd dat corona geen onderscheid maakt tussen arm en rijk, maar dat klopt niet,” luidde het. Bijvoorbeeld: zo zien vele artsen de situatie in de arme buurten van Schaarbeek van kwaad naar erger evolueren.

De cijfers van de overlijdens blijven vrij stabiel. Het gaat nu gemiddeld om 3,7 overlijdens per dag. Op het laatste dagcijfer, 20 september, vielen er 3 overlijdens te betreuren. Een dag eerder waren dat er 8, een uitschieter.

Er zijn in België 9.959 overlijdens geteld door het coronavirus, en het griepseizoen staat voor de deur.

Wat Nederland betreft...

Het aantal bevestigde coronabesmettingen in Nederland is gestegen met 2.777. In de afgelopen zeven dagen zijn er al bijna 16.000 mensen positief getest op het coronavirus.

Het aantal geregistreerde ziekenhuisopnames steeg in het afgelopen etmaal met 36, het hoogste aantal sinds 13 mei. Het aantal sterfgevallen steeg met 16.

Sinds het begin van de uitbraak is het coronavirus vastgesteld bij 105.918 mensen in Nederland. In de afgelopen maand zijn meer dan 38.000 mensen positief getest. Het werkelijke aantal patiënten ligt waarschijnlijk hoger, want in de eerste maanden van de uitbraak kon niet iedereen worden getest. Door capaciteitsproblemen bij laboratoria is het de laatste weken ook moeilijker om een afspraak te maken. Het aantal ziekenhuisopnames is opgelopen tot 12.560. Van 6.328 mensen is bekend dat ze aan de gevolgen van de coronabesmetting zijn overleden.

133.000 teruggekeerd uit rode zones, 75 boetes voor niet invullen PLF

Sinds 1 augustus heeft de Belgische politie 75 boetes uitgeschreven voor het niet invullen van het PLF, het zogenaamde 'Passenger Locator Form' dat ingevuld moeten worden na een verblijf in het buitenland van meer dan 48 uur. In totaal kwamen de voorbije maanden al 133.764 Belgen terug van een reis uit een rode zone.

Aan de hand van de PLF's kan er in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus worden nagegaan of iemand uit een 'rode' zone komt. Het invullen van het formulier is verplicht sinds 1 augustus. Sindsdien hebben 1.775.163 mensen zo'n formulier ingevuld, 133.764 daarvan kwamen uit een rode zone, 675.764 uit oranje gebied. Zowel de wegpolitie, de spoorwegpolitie als de luchtvaartpolitie controleert terugkerende reizigers steekproefgewijs bij terugkeer.

Wie uit een rode zone terugkeert, moet verplicht een test laten uitvoeren en in quarantaine gaan. De reizigers ontvangen dan een sms met QR-code en info om zich naar een testcentrum te begeven. Voor reizigers uit oranje gebied wordt enkel een test en thuisisolatie aangeraden.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht