ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tommy Cooper stierf op zijn slagveld

Tommy Cooper was een Britse komiek en illusionist, die meestal een vuurrode fez droeg, en er een kunst van maakte om zijn goocheltrucs op onnavolgbare wijze te laten mislukken.
door Tsenne Kikke - zaterdag 1 februari 2020 23:40

Tommy Cooper (1921 - 1984) was een Britse komiek en illusionist, die er een kunst van maakte om zijn goocheltrucs op onnavolgbare wijze te laten mislukken. Zijn handelsmerk was meestal de vuurrode fez die hij tijdens zijn optredens droeg.

Tijdens die optredens maakte hij in razendsnel tempo tal van korte grappen die hij zelf zó grappig vond dat hij er zelf om moest lachen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

- Ik vroeg een keer aan de dokter: 'Ik heb de afgelopen tijd veel pijn op diverse plekken, wat kan ik daaraan doen?' Dokter: 'Ga niet naar die plekken toe.'

- Ik ging naar de dokter. Hij zei: 'Wat mankeert u?' Ik zeg: 'Ik heb elke nacht dezelfde droom, elke nacht komen prachtige jonge vrouwen op mij af rennen en ik duw ze steeds weg.' Hij zegt: 'Hoe kan ik u helpen?' Ik zeg: 'Breek mijn armen.'

- Ik was laatst weer bij de dokter. Ik til mijn arm op en ik zeg: 'Dokter, ik heb een verschrikkelijke pijn als ik dit doe.' Waarop hij zegt: 'Nou, doe dat dan niet.'

- Ik ging een keer naar de dokter. Hij zei: 'gaat u maar even op de bank liggen', waarop ik vroeg: 'waarom'? Hij zei: 'Ik moet nog vegen.'

- Mijn hond beet vorige week een stuk uit mijn knie. De dokter vroeg: "Heb je er iets op gedaan?" Ik zei: "Nee, hij vond het zo lekker genoeg."

- "Ik was laatst de zolder aan het opruimen met mijn vrouw. Smerig, onder het spinrag, maar ze is goed voor de kinderen."

- "Mijn hond zit in de kleedkamer. Hij is nogal éénkennig: bijt alleen mij."

Tommy Cooper had een drankprobleem en was een ware workaholic: 52 weken per jaar trad hij ergens op.

Hij overleed aan een hartaanval tijdens een live optreden op ITV in het programma "Live from Her Majesty's". Midden op het podium zakte hij voor het oog van duizenden kijkers in elkaar - en viel, via de gordijnen, de coulissen in.

Het publiek dacht aanvankelijk dat het bij de show hoorde, waarna ze vrolijk doorgingen met lachen. Alleen zijn zoon begreep direct dat dit geen onderdeel van de show was. Cooper werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht, maar bleek bij aankomst te zijn overleden.

Tommy Cooper stierf op zijn eigen slagveld: het podium.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht