ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Update Coronacijfers

Mondmasker dragen, is en blijft een aanrader…
door Tsenne Kikke - woensdag 16 december 2020 17:50

Het aantal Covidpatiënten dat op intensieve zorg ligt in de Belgische ziekenhuizen is voor het eerst in bijna twee maanden gedaald onder de 600. Logisch, indien je weet dat de meeste sterfgevallen in ziekenhuizen plaatsgrijpen. Het aantal overlijdens lijkt daardoor dan ook stilaan te stabiliseren met rond iets meer dan 90 per dag.

De stijging van het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus blijft echter toenemen, nu tot 2.343, zijnde: 16.401 de voorbije 7 dagen. Maar in Nederland waren dat er 58.412, waarvan er 1.480 in een ziekenhuis werden opgenomen, en 222 op de Intensive Care afdelingen terechtkwamen.

Op 15 december lagen er in totaal 2.770 patiënten in de Belgische ziekenhuizen, en 593 personen lagen gisteren op de afdelingen intensieve zorg. De laatste keer dat het aantal onder de 600 lag, was op 22 oktober.

De grootste stijging wordt opgetekend in West-Vlaanderen, waar er nu elke dag gemiddeld 336 besmettingen bijkomen tegenover 288 een week geleden, een stijging van 16,7 procent. Ook Oost-Vlaanderen kent nu een stijging van meer dan 15 procent en gaat van 327 tot 379 besmettingen per dag. In Limburg komen er elke dag 160 besmettingen bij, een stijging van meer dan 14,5 procent. Ook in Antwerpen blijven de cijfers de hoogte ingaan met bijna 15 procent, nu tot 387 besmettingen per dag. In Vlaams-Brabant komen er elke dag 177 besmettingen bij, tegenover 186 een week geleden. Het is de enige Vlaamse provincie die een daling noteert (min 5,13 procent).

In totaal stierven nu al 18.178 mensen met Covid-19 in België - in Nederland: 10.168.

Nota: De Wereldgezondheidsorganisatie raadde aan om ook tijdens de familiefeesten in de eindejaarsperiode een mondmasker te dragen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen." Stuur wel geen eenden naar de arendenschool. :-)

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht