ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Samenleving: Is het beroep van politieagent iets voor jou?

40 Afrikanen betrapt op Lockdownfeestje in Kuregem
door Tsenne Kikke - donderdag 24 december 2020 17:04

Over menstypen gesproken: iets totaal anders...

Politieagent kan misschien voor sommigen onder ons een tof beroep zijn, maar ik beklaag toch die agenten die in bepaalde Brusselse gewesten zijn gestationeerd.

Zo trof men vrijdagavond tijdens een politiecontrole in Anderlecht een dertig- à veertigtal personen van Afrikaanse origine aan bij een ‘lockdownfeestje’. Maar, toen de agenten de identiteit van de betrokkenen wilden controleren om over te gaan tot de vaststellingen verzette de menigte zich daartegen en sloeg de grote meerderheid ervan op de vlucht.

De twee agentes werden daarbij letterlijk onder de voet gelopen. De aanwezigen liepen hard weg richting uitgang van het pand. De twee agentes ter plaatse waren echter machteloos tegenover de grote groep mannen die hen wegduwde en het op een lopen zette. De volledige interventie werd gefilmd door een Russische cameraploeg, die mee op pad was met de politie zone Brussel -Zuid.

"Vrijdag trokken onze agenten naar Anderlecht na een klacht van geluidsoverlast. In een kelder troffen ze er een grote groep mannen aan. Toen de twee agentes de groep mannen wou controleren, werden ze aan de kant geduwd. Verschillende mannen konden ontsnappen," zei Jurgen De Landsheer, korpschef van de politiezone Brussel-Zuid. "Vijf mannen konden nog geïdentificeerd worden. Naar de anderen is een onderzoek gestart."

Op het feit dat er maar twee agentes aanwezig waren, kreeg de korpschef intussen veel kritiek. "Zo hebben we altijd al gewerkt," zei hij. "We sturen twee mensen uit om te kijken wat er aan de hand is, Indien nodig kan er versterking gevraagd worden. Dat is hier ook gebeurd, maar de mannen zijn beginnen trekken en duwen. Daar kon weinig aan gedaan worden. Daarnaast staat de veiligheid van mijn mensen voorop. Sommige van de mannen hadden geen mondmasker op. Ik wil niet dat mijn mensen ziek worden. En we moeten ook altijd opletten met geweld tegen agenten, veiligheid is in deze prioritair."

Nawoord

Ik heb niets tegen blank, rood, geel, bruin, zwart of welke huidgekleurdheid ook, inclusief albinisme, maar... (het recht op vrije meningsuiting behoort tot het verre verleden).

Laten we dan maar eindigen met: "... maar, die Afrikanen moesten wel een mondmasker dragen, vind ik."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen." Stuur wel geen eenden naar de arendenschool. :-)

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht