ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De capsules van zowel Japanners als Chinezen belandden veilig op Aarde

Chinese maanlander landde met twee kilogram maanstenen op aarde en de Japanse Hayabusa 2 met misschien 1 gram stof.
door Tsenne Kikke - donderdag 17 december 2020 23:49

De mens zou naar het schijnt naar het beeld en gelijkenis van het goddelijke zijn geschapen. Maar, over welke 'mens' hebben we het dan wel? Over mijn buurman, die te lui is om te gaan werken, en elke avond enkele flesjes bier leegzuipt terwijl hij languit tracht te begrijpen wat er zich op het tv scherm zoal afspeelt?

Feit is, dat 1% van de mensheid alle dingen creëert; dingen, die mensen achteraf kunnen aankopen om ervan te genieten. Daarbij vraag ik mij af welk percentage van de overblijvende 99% bij al het 'wonderbaarlijke ingenieuze' blijft stilstaan. Zoals het verkennen van de ruimte, bijvoorbeeld.

Voor mijn buurman is de intelligentie van een aap al meer dan voldoende om zich doorheen de dag te slepen, maar om  de maanlander Chang'e 5 de ruimte in te sturen, een opdracht te laten uitvoeren, om die dan terug op aarde te laten landen, is er véél meer nodig.

Oké, we kunnen niet allemaal bij de NASA gaan werken, maar eventjes blijven stilstaan bij de wonderbaarlijke eigenschappen die aan de mens gegeven zijn, is hopelijk niet teveel gevraagd...

Zo landde vandaag Chang'e 5 in China. Het vaartuig was eerder deze maand op de maan geland en nam twee kilogram stenen en gruis van het maanoppervlak. De 300kg wegende capsule werd naar Beijing veroerd en de inhoud ervan zal in de komende maanden in laboratoria worden geanalyseerd.

Wat de Japanners betreft...

Na een reis van ruim 5 miljard kilometer door de ruimte landde de Japanse capsule, die door de ruimtesonde Hayabusa 2 naar de aarde werd gestuurd, op 6 december in de woestijn in de buurt van Woomera, een dorpje in het zuiden van Australië.

De capsule, die amper 40 centimeter groot is, bevatte gas en 4,6 miljard jaar oude stalen die op Ryugu genomen werden, een ruimtesteen van zo’n kilometer diameter en één van de vele ruimtekeien die rondzweven in ons zonnestelsel.

De missie startte in december 2014 met de lancering van Hayabusa 2 vanuit Japan. Die ruimtesonde is nu op weg naar 1998 KY26, een andere asteroïde: een reis die 11 jaar in beslag zal nemen.

Op 14 december werd de capsule voor het eerst geopend om het gas te kunnen analyseren. Tevens verwachtte men slechts ongeveer 0,1 gram stoffelijk materiaal van de asteroïde. Hopelijk was het iets meer. Wetenschappers zullen nu jaren lang de stalen bestuderen; dit, in de hoop om meer aan de weet te komen over de oorsprong van Ryugu en het ontstaan van het leven op aarde. Want, de monsters kunnen helpen uitleggen hoe de aarde eertijds met water bedekt is geraakt.

Ongeveer 10% van het materiaal zal in december 2021 naar de NASA worden gestuurd in ruil voor monsters van de asteroïde Bennu, die het ruimteschip OSIRIS-REx in oktober heeft verzameld en eind 2023 op aarde zou moeten aankomen. Nog eens 15% zal ter beschikking worden gesteld aan internationale onderzoekers, en ongeveer 40% zal worden opgeslagen voor toekomstige wetenschappers om te onderzoeken.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen." Stuur wel geen eenden naar de arendenschool. :-)

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht