ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Update Coronanieuwsjes

Het goede nieuws is dat het aantal geregistreerde nieuwe besmettingen blijft dalen.
door Tsenne Kikke - vrijdag 13 november 2020 18:20

Je las het misschien al...: we zijn aan het uitbollen.Om die reden publiceer ik tegenwoordig - als 'bladvulling' - graag allerlei zaken over de 'coronapandemie', terwijl wijzelf hier ondertussen aan het overwegen zijn of we deze website op 31 december wel of niet definitief offline zullen halen. De jaarlijkse kosten beginnen namelijk véél te hoog te worden, en sponsors ontbreken.

Nota #1: de rubrieken Eclecticus - Zoek&Vind en de website van DIMschool blijven wél bestaan.
Nota #2: Onderwijl hebben reeds enkele lezers een bijdrage geleverd - dank u!

Ter zake...

Naar het schijnt evolueren cijfers in positieve zin - want, het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames vertragen. In de zeven dagen vanaf 6 tot en met 12 november waren er dagelijks gemiddeld 497 ziekenhuisopnames. Anders gezegd: 'slechts' 3.479 in één week tijd.

Het totale aantal opgenomen patiënten is wel weer boven 7.000 gestegen, omdat minder mensen het ziekenhuis mochten verlaten. Het waren er donderdag 7.010, tegen 6.876 op woensdag.

Van hen liggen 1.452 patiënten op Intensieve Zorgen. Het aantal patiënten op intensieve daalt zo voor de derde dag op rij sinds september, al is de daling klein. Op woensdag 11 november ging het om 1.463 patiënten, op dinsdag 10 november om 1.470 patiënten, en op maandag 9 november om 1.474.

Die daling zal misschien ook iets te maken hebben met de toename van de overlijdens. Gemiddeld sterven er in België dagelijks 196 mensen aan de gevolgen van covid-19. Dat is een stijging van 20,6 procent ten opzichte van een week eerder.

Besmettingen dalen

Het aantal geregistreerde nieuwe besmettingen blijft dalen. Dagelijks kwamen er in de week van 3 tot en met 9 november gemiddeld 6.877 gevallen bij. Dat is bijna een halvering ten opzichte van de zeven voorgaande dagen.

Sinds het begin van de coronacrisis zijn er in België 520.393 besmettingen geregistreerd. Het dodental bedraagt 13.891.

België staat daarmee nu op de zesde plaats in de Europese lijst met het meeste besmettingen per 100.000 inwoners, tussen Frankrijk en Oostenrijk. Dat is goed nieuws, want recent stond België nog pal bovenaan. "Als de cijfers in dit tempo blijven evolueren, is het mogelijk dat we begin december aan minder dan 1.000 besmettingen per dag zitten," aldus Van Gucht.

Extra nieuwsjes

- Kinderen zijn vatbaarder voor het coronavirus dan we tot nu toe aannamen. Uit het onderzoek bleek dat de meeste besmettingen via een nauw contact met een besmette volwassene gebeurden. Scholen lijken geen belangrijke rol te hebben gespeeld bij de verspreiding in de eerste golf, luidde het. Het is echter ook niet uit te sluiten dat er aldaar besmettingen geweest zijn. Hier is afwachten geboden - want de twee weken herfstvakantie zijn voorbij: maandag gaan de scholen dus terug open.

- Intersoc, de vakantiedienst van de Christelijke Mutualiteit, heeft beslist om alle sneeuwklassen en individuele vakanties tot 6 februari 2021 te annuleren als gevolg van de coronacrisis. Deze beslissing betekent, dat 4.000 sneeuwklaskinderen en 2.000 familiegasten niet naar Zwitserland kunnen. De beslissing om vanaf 6 februari de hotels al dan niet weer op te starten wordt genomen rond half januari.

- Restaurants, cafés, fitnesscentra en andere sportomgevingen zijn broeihaarden van coronabesmettingen, zo blijkt uit een onderzoek in de Verenigde Staten van de universiteit van Stanford. "Dat gaat ook op voor ons land," zei Geert Molenberghs, biostatisticus  aan de UHasselt en de KU Leuven. Hoelang de Belgische horeca de deuren nog moet dichthouden, is nog onduidelijk. “We moeten eerst in die veilige zone geraken”, reageerde viroloog Steven Van Gucht.

- "Je mag ervan uitgaan dat kerst en nieuw in kleine kring gevierd zal worden. Dat is het meest verstandige en het meest veilige. Een risico zal er altijd zijn. Het is niet alleen een zaak van in kleine kring vieren, maar ook van de opeenvolging van feestdagen. Het is niet zo veilig om meerdere feesten in kleine kring kort na elkaar te organiseren. Misschien kunnen we buiten het gezin van 1 naar 2 knuffelcontacten..."

"Gemiddeld is de incubatietijd van het virus 6 dagen. Als we met Kerstmis met onze kleine kring samenzitten en het virus gaat rond, dan zijn die personen besmettelijk gemiddeld 6 dagen later, dus met Oudjaar. Als we dan nog eens gaan samenzitten met een kleine groep, en zeker als het dan een andere groep is, dan kan het virus zich heel gemakkelijk verspreiden. Dat gaan we 1 of 2 weken na Nieuwjaar bekopen," klonk het.

"We moeten dus heel voorzichtig zijn. Hou je kring klein en hou je kring ook dezelfde. De feestdagen van dit jaar zullen uniek en eenmalig zijn. Als alles goed gaat, zal er in het voorjaar een goed werkend vaccin zijn en zal de controle een stuk makkelijker worden. Blijf volhouden, want dit gaat voorbij."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Winkeluitbater: "Kan ik u helpen."...
Bezoeker: "Nee, dank u! Ik kijk gewoonweg eventjes rond..."
Kortom: Véél te veel bezoekers, die Spiritualia niet ondersteunen...

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht