ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Staat er ons in 2021 een heftige griepepidemie te wachten?

Die covid-19 maatregelen hebben zowel en positieve als een minder positieve kant.
door Tsenne Kikke - vrijdag 13 november 2020 18:35

Bangmakerij of mogelijke, voorbarige realiteit? Wie kan het ons zeggen...?

Wetenschappers waarschuwen dat we ons moeten voorbereiden op een toename van het aantal griepgevallen nadat de huidige coronamaatregelen zijn opgeheven.

Maatregelen om het coronavirus de pas af te snijden – bijvoorbeeld door het dragen van mondkapjes en 1,5 meter afstand houden – zijn heel belangrijk willen we de pandemie een halt toe roepen. Een prettige bijkomstigheid is dat er dankzij deze maatregelen op dit moment ook veel minder mensen een verkoudheidje of de griep oplopen. Al moeten we niet te vroeg juichen. Want volgens een nieuwe studie staat ons over een paar jaar mogelijk een veel heftigere griepepidemie te wachten.

Luchtweginfecties

Onderzoekers ontdekten dat de maatregelen die bedoeld zijn om de verspreiding van COVID-19 te beperken, er ook toe hebben geleid dat de overdracht van andere luchtwegaandoeningen met minstens 20 procent is afgenomen. “Op veel plekken in de wereld is er een afname van het aantal gevallen van verschillende veelvoorkomende luchtweginfecties waargenomen,” lichtte onderzoeker Rachel Baker toe. “Hoewel deze vermindering van het aantal gevallen als positief kan worden ervaren, is de realiteit veel complexer.”

En dat is zeker het geval. Uit de bevindingen blijkt namelijk dat de bevolking op dit moment juist vatbaarder dreigt te worden voor een verkoudheid of griep. “Onze resultaten suggereren dat de gevoeligheid voor deze ziektes zou kunnen toenemen,” zei Baker. “En dat betekent dat er mogelijk grotere uitbraken in het verschiet liggen wanneer verkoudheidjes en de griep weer beginnen te circuleren.”

De gevolgen van huidige lockdowns zijn dus verstrekkend. Want, zo blijkt uit het onderzoek, zelfs wanneer een land relatief korte lockdowns of coronamaatregelen heeft toegepast, kan dit nog steeds leiden tot grotere toekomstige uitbraken van luchtweginfecties. Deze uitbraken zullen waarschijnlijk plaatsvinden nadat de betreffende coronamaatregelen zijn opgeheven. Maar naar verwachting kunnen de meeste landen in de winter van 2021 – 2022 een heftigere griepepidemie verwachten.

“Het is erg belangrijk om je voor te bereiden op dit mogelijke toekomstige scenario,” zei Baker. “We zullen aandacht moeten besteden aan het volledige scala aan infecties die worden beïnvloed door COVID-19 en de getroffen maatregelen.”

Griepepidemie

Hoe die griepepidemie zich precies gaat voltrekken, is natuurlijk koffiedik kijken. “Voor griep kunnen vaccins een groot verschil maken,” legde Baker uit. “Bovendien is de impact van de coronamaatregelen op de evolutie van influenza onduidelijk, maar potentieel heel belangrijk.”

Wat dit onderzoek wel laat zien is dat de genomen maatregelen om het coronavirus een halt toe te roepen, enorme impact hebben.

“De afname van het aantal griep- en verkoudheidsgevallen – evenals de mogelijke toekomstige toename die we nu voorzien – is misschien wel de grootste wereldwijde impact van de maatregelen op een verscheidenheid aan menselijke ziekten die we hebben gezien,” betoogde onderzoeker Bryan Grenfell. “De coronamaatregelen kunnen onbedoelde langetermijneffecten hebben op de dynamiek van andere ziekten.”

Bron: Scientias

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Winkeluitbater: "Kan ik u helpen."...
Bezoeker: "Nee, dank u! Ik kijk gewoonweg eventjes rond..."
Kortom: Véél te veel bezoekers, die Spiritualia niet ondersteunen...

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht