ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoever staat het al in de Verdeelde Staten van Amerika?

Trump zal tot het uiterste gaan…
door Tsenne Kikke - vrijdag 6 november 2020 17:36

Voor Trump ziet het er alsmaar grimmiger uit - en, omdat hij een slechte verliezer is, zal hij niet enkel en alleen het volk blijven opruien, maar ook tot een in de puntjes voorbereide, meest vuile juridische oorlog durven overgaan. Hij zou zelfs een burgeroorlog durven ontketenen. Aanhoor zijn zoon...

Bovendien is Donald Trump een meester in het manipuleren van breinen. Zo zou hij, onder andere, kunnen zeggen: "Zoals ieder van jullie weet, hebben ze de verkiezing vervalst," en de massamens gelooft hem graag en ervan overtuigd dat hij/zij het wel degelijk wist...

"Zoals je allemaal weet..." is nu eenmaal één van zijn vele openingszinnen. Ook al vastgesteld?... Zelfs zijn zoon gebruikte in bovenstaande videoclip de woorden: "Everyone knows...".

Die nek-aan-nek race stemt tot nadenken, vind ik.  Elke mens, die over een klein beetje intelligentie en bewustzijn beschikt, zou over de laatste 4 jaar hebben moeten kunnen inzien wat voor een menstype die Donald Trump is. Om die reden zou men verwachten dat minstens 75% van het Amerikaanse volk - zonder er nog verder écht te moeten over nadenken - logischerewijze op Biden zou stemmen. Niet omdat Biden dé aangewezen persoon is om de Verenigde Staten te leiden, maar gewoonweg omdat er naast hem geen andere keuze was. Kortom: ofwel stemde men voor Pro-Trump of voor anti-Trump.

75%... Niets was minder waar! Ongeveer de helft van de bevolking zou hem nog een tweede kans geven... Jij mag er anders over denken, maar dat deel van de Amerikaanse bevolking is volgens mij compleet mesjokke. Oké, daartussen bevinden zich natuurlijk wel talrijke intelligentie mensen, maar dan wel met een bewustzijnsniveau van een schaap.

Tussen haakjes... (Ook zei de 69-jarige Jill Biden zélf: “Ik begrijp dat mensen niet enthousiast zijn over mijn man, maar we moeten Trump verslaan.")

Biden versus Trump

Nu Joe Biden hem heeft voorbijgestoken, ziet het er wel erg gunstig voor hem uit. Toch is Biden in theorie nog niet zeker en kan het nog uren- of dagenlang afwachten zijn. Wat moet er gebeuren vooraleer ‘Uncle Joe’ effectief het podium kan bestijgen voor een overwinningsspeech?

Een presidentskandidaat in de VS heeft 270 van de in totaal 538 kiesmannen nodig om zichzelf officieel uit te roepen tot winnaar. Joe Biden heeft op het moment dat ik dit publiceer (17u36) al 253 kiesmannen binnen. Ofwel, doordat in sommige staten de resultaten al definitief gekend zijn - ofwel, doordat zijn voorsprong er zo groot is dat de overwinning hem er onmogelijk nog kan ontglippen.

Eigenlijk is de situatie voor Biden op dit moment heel simpel. Als hij de belangrijkste staat binnenhaalt waar het pleit nog niet beslecht is, zijnde: Pennsylvania, dan heeft hij meteen 273 kiesmannen binnen, en kan Trump hem niet meer inhalen. In Pennsylvania ligt Biden sinds 14.45 uur zo’n 5.000 stemmen op kop, en de meeste experts geloven dat hij in de loop van de komende uren alleen nog maar verder zal uitlopen.

Verliest Biden alsnog in Pennsylvania, dan volstaat het om minstens nog twee van de drie strijdstaten binnen te halen waar hij voorlopig op kop ligt en volgens de experts een erg reële kans maakt om ook definitief te winnen: Arizona (11 kiesmannen), Georgia (16 kiesmannen) en Nevada (6 kiesmannen).

In theorie zou hij ook nog kunnen winnen in de twee andere staten die nog in het spel zijn, maar waar Trump op kop ligt: North Carolina (15 kiesmannen) en Alaska (3 kiesmannen). Maar de kans is klein (North Carolina) tot onbestaande (Alaska) dat hij daar Trump nog zal kloppen.

Alle scenario’s

Dat betekent dus, dat dit de meest realistische scenario’s zijn waarin Biden de 46ste president van de Verenigde Staten wordt:

- Bij winst in Pennsylvania, Georgia, Arizona én Nevada, 306 kiesmannen
- Bij winst in Pennsylvania, Arizona en Nevada, maar verlies in Georgia: 290 kiesmannen
- Bij winst in Georgia, Arizona en Nevada, maar verlies in Pennsylvania: 286 kiesmannen
- Bij winst in Georgia en Arizona, maar verlies in Pennsylvania en Nevada: 280 kiesmannen
- Bij winst in Georgia en Nevada, maar verlies in Pennsylvania en Arizona: 275 kiesmannen
- Wanneer hij alleen Pennsylvania binnenhaalt: 273 kiesmannen
- Bij winst in Arizona en Nevada, maar verlies in Pennsylvania en Georgia: 270 kiesmannen.

In het geval dat Biden alleen Georgia wint, en alle andere resterende staten verliest, halen zowel hij als Donald Trump 269 kiesmannen binnen. In dat geval is het aan het Huis van Afgevaardigden om de winnaar aan te duiden.

Wanneer krijgen we nu definitief duidelijkheid over winst en verlies in de cruciale strijdstaten?

In Pennsylvania denken de autoriteiten het merendeel van de 50.000 stemmen die nog te verdelen zijn vrijdagavond lokale tijd geteld te hebben. Dat betekent, dat het hier bij ons dan al zaterdagochtend is. Toch wordt vanavond rond 19 uur nog een belangrijke bulk stemmen verwacht die Biden meteen over de streep zouden kunnen trekken.

In Georgia is er nog maar een handvol stemmen te tellen, en kan de definitieve uitslag in de loop van de komende uren binnenlopen.

In Arizona verwachten we rond 18 uur de eerstvolgende resultaten. Het is niet duidelijk of dat voldoende zal zijn om duidelijkheid te scheppen over het eindresultaat

Idem in Nevada waar we eveneens omstreeks 18 uur nieuwe resultaten mogen verwachten.

Wie komt er als winnaar uit?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Winkeluitbater: "Kan ik u helpen."...
Bezoeker: "Nee, dank u! Ik kijk gewoonweg eventjes rond..."
Kortom: Véél te veel bezoekers, die Spiritualia niet ondersteunen...

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht