ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe een monoliet de (verbeeldings)wereld 14 dagen lang in de ban hield…

… vanwege een metaalachtig 'kunstwerk'.
door Tsenne Kikke - zondag 29 november 2020 19:25

De 'Utah Department of Public Safety' ontdekte op 18 november - terwijl men per helikopter dikhoornschapen wilde spotten - een gigantische metalen obelisk middenin de woestijn.

De beelden van die vreemde metalen obelisk van iets meer dan een drietal meter hoog gingen viraal de wereld rond. En, zoals verwacht doken er verschillende theorieën op die het bestaan van de zuil moeten verklaren. Zou het een kunstwerk zijn van een overleden beeldhouwer? Ligt het coronavaccin daarin verstopt? Of, werd die monoliet daar gewoon neergepoot door een fan van de sciencefictionfilm ‘2001: A Space Odyssey’? Eventjes afdwalen...

2001: A Space Odyssey
De monoliet, de symbolische 'goddelijke vinger' afkomstig van de Zon, gaf dat apenras 'bewustzijn', waardoor het zich ontpopte tot heerser over de andere dieren en apensoorten. Zelden wordt er in films gewag gemaakt van beelden, gecombineerd met passende muziek.
'Also sprach Zarathustra, Opus 30', is een symfonisch gedicht uit 1896 van de Duitse componist Richard Strauss, geïnspireerd door de filosofische roman 'Also sprach Zarathustra' uit 1883–85 van Friedrich Nietzsche. Stanley Kubrick gebruikte het inleidende thema in 1968 in zijn film als begeleiding bij beelden van een buitenaardse zonsopgang. Deze scène maakte de muziek wereldberoemd. De drie hemellichamen en de drie tonen symboliseren de drievuldigheid van Es, Ich en Übermensch die een hoofdthema zijn bij zowel Nietzsche als Kubrick.
Hieronder wordt een aap zich bewust van buitenaf inkomende 'goddelijke inspiratie' - met als gevolg, dat hij tot het besef kwam dat een gewoon been als dodelijk wapen kan worden aangewend, hetgeen hem een onoverwinnelijk gevoel gaf...

... met als gevolg, dat hij en zijn stamgenoten...

Genoeg afgedwaald.

Amper 48 uur na de ontdekking waren de eerste avonturiers er reeds in geslaagd om het te vinden en te bezoeken. De aantrekkingskracht was hoogstwaarschijnlijk te groot. De locatie was nochtans bewust geheim gehouden. Maar, door een combinatie van de gps-gegevens van de helikopter en een zoektocht op satellietbeelden van Google Maps was de zuil snel gevonden.

Ex-soldaat David Surber was de eerste die ter plaatse kwam. Hij moest ruim 6 uur alleen door de woestijn rijden, maar had er geen seconde spijt van. "Het was goed om eens weg te zijn van de negativiteit die we dit jaar al ervaren hebben," zei hij. Niet lang daarna kreeg hij vrij snel gezelschap van andere avonturiers.

Via het internet deelde hij zijn video's. Zo merkte hij op dat de zuil niet magnetisch is en hol. "Het klinkt een beetje als een kartonnen doos," zei hij nadat hij op een wand klopte. "De zuil is gemaakt uit drie aan elkaar bevestigde panelen."

Het blijft intussen een mysterie wie de monoliet precies gebouwd heeft en waarom. Uit satellietbeelden blijkt dat het object er tussen de zomer van 2015 en het najaar van 2016 is geplaatst. Het werk is té groot om door iemand alleen te zijn gebouwd, dus er waren hoe dan ook meerdere mensen bij betrokken.

Volgens sommige Amerikaanse media worden de verlaten, Marsachtige landschappen soms gebruikt voor film- en tv-opnames. Dus zou de zuil een achtergelaten decorstuk kunnen zijn. Anderen vermoeden dat het mogelijk om een kunstwerk gaat, maar naar de identiteit van de mogelijke artiest blijft het voorlopig gissen.

Het agentschap, dat bevoegd is voor het beheer van het woestijngebied, reageerde daarop met: "We hebben meerdere geloofwaardige meldingen binnengekregen dat de illegaal geplaatste monoliet, weggenomen is door een onbekende partij. Ons agentschap heeft het niet weggehaald, de monoliet werd beschouwd als privébezit. Misdaden tegenover privébezit worden behandeld door de lokale politiediensten."

Ondertussen zij we enkele dagen later en kwam men tot de vaststelling dat de 'monoliet' sinds vrijdagnacht plots verdwenen was en vervangen door een stapel rotsblokken, hetgeen een duidelijk bewijs is dat aliens - vanwege al die menselijke nieuwsgierigheid - hun spionagemateriaal hadden teruggenomen. :-)

“Laat geen afval achter”

Er doken vier mannen op, die meteen richting monoliet stapten en er een stevige duw tegen gaven. Op dat moment helde de monoliet al richting een kant. “Dit is waarom je geen afval achterlaat in de woestijn,” verklaarden ze. Amper 8 minuten later was de monoliet volledig uit elkaar gehaald en afgevoerd met een kruiwagen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen." Stuur wel geen eenden naar de arendenschool. :-)

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht