ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Verscheurde Staten van Amerika verkrijgen 2 vrouwelijke presidenten!

… een witte, en eentje met kleur.
door Tsenne Kikke - zaterdag 7 november 2020 19:24

Alles kwam neer op: Trump of geen Trump. “Ik begrijp dat mensen niet enthousiast zijn over mijn man, maar we moeten Trump verslaan," zei de 69-jarige Jill Biden. Eerlijker kon het niet.

De 78-jarige Joe Biden is in wezen niet al te geliefd, heeft geen greintje charisma en ligt door zijn vrouw 'onder de sloef'. Het is dan ook Jill Biden die over de komende jaren aan zijn touwtjes zal trekken. En, natuurlijk is er nog vice-president Kamala Harris, die haar daarin tijdens de talrijke koffiekransjes zal kunnen adviseren, helpen en steunen. Och, zoals gewoonlijk zullen de eerstvolgende 4 jaren even snel voorbijgaan als de vorige.

Het voornaamste is alleszins geschied: hopelijk zijn we die Trump voor eeuwig en altijd kwijt. Besef het of niet: hij kon de huidige, meest fragiele 'wereldvrede' in een nog véél grotere gevaarzone brengen.


 
In elk geval wordt Joe Biden de 46ste president van de Verenigde Staten. Hij won in Pennsylvania met een verschil van 34.000 stemmen bij 99 procent van de stemmen geteld – een aantal dat de komende dagen nog kan aangroeien. Met zijn winst in die cruciale staat trok hij vandaag 20 kiesmannen naar zich toe en dat bracht hem boven de 270 die nodig waren voor het presidentschap.

Volgens de telling van persbureau AP heeft hij inmiddels 284 van de benodigde 270 kiesmannen binnengehaald, terwijl Trump op 214 kiesmannen staat. Biden leidt in alle staten waarvan de uitslag nog niet zeker is, behalve in North Carolina. Ook in Georgia kwam Biden vrijdag op voorsprong, maar die marge is krap: terwijl bijna alle stemmen geteld waren, lag hij zaterdagochtend 7.248 stemmen voor op Trump.

In de westelijke staat Nevada breidde Biden zijn voorsprong uit tot 22.657 stemmen, en in Arizona tot 29.861 stemmen. In North Carolina gaat Trump aan de leiding. Verwacht wordt dat de president die staat zal winnen, alsook in Alaska.

Onder de getelde stemmen in Pennsylvania zitten niet de stembiljetten die na 3 november zijn aangekomen; en die de Republikeinen via de rechter ongeldig willen laten verklaren. Deze worden gescheiden gehouden. De getelde stembiljetten zijn allemaal aangekomen vóór de verkiezingsdag.

De New York Times meldde achteraf dat Joe Biden ook in Nevada won. Niet dat Biden die nog nodig had: na winst in Pennsylvania haalde hij 273 kiesmannen, 3 meer dan nodig. Maar de winst in die staat zette zijn overwinning wel kracht bij. Met die winst erbij heeft Biden nu al 279 kiesmannen.

Trump, de duivel in het wijwatervat...

Natuurlijk legde Trump zich niet neer bij de nederlaag: "We weten allemaal waarom Joe Biden zich zo haast om zich als winnaar voor te doen en waarom zijn bondgenoten in de media hem helpen. Ze willen niet dat de waarheid aan het licht komt. Maar het simpele feit is: deze verkiezingen zijn helemaal niet voorbij."

“Joe Biden is niet gecertificeerd als de winnaar van enige staat, laat staan van de sterk gecontesteerde staten die op weg zijn naar een verplichte hertelling. Noch van staten waar onze campagne gewettigde legale uitdagingen stelde die de uiteindelijke winnaar kunnen bepalen. In Pennsylvania bijvoorbeeld kregen onze wettelijke toezichters geen toegang om het telproces te volgen. De wettige stemmen bepalen wie president is, niet die nieuwsmedia," schreef Trump.

“Vanaf maandag zal onze campagne onze zaak verderzetten voor de rechtbank om ervoor te zorgen dat de kieswetten volledig worden gevolgd en de rechtmatige winnaar wordt aangeduid. Het Amerikaanse volk heeft recht op een eerlijke verkiezing: dat betekent dat alle wettige biljetten geteld worden, en geen van de onwettige biljetten. Het is de enige manier om te verzekeren dat het volk haar volledige vertrouwen in deze verkiezing kan stellen.”

“Het blijft schokkend dat de Biden-campagne weigert om akkoord te gaan met dit basisprincipe dat stembiljetten geteld worden die frauduleus zijn, gefabriceerd of uitgebracht door ongeldige of overleden kiezers. Alleen een partij die in wangedrag betrokken is zou waarnemers uit de telbureaus houden - en daarna voor de rechtbank zorgen dat hen de toegang wordt verboden,” ging Trump verder.

“Dus wat verbergt Biden? Ik zal niet rusten vooraleer het Amerikaanse volk de eerlijke stemmentelling krijgt die het verdient en die de democratie vereist,” besloot hij.

In het licht van al het voorgaande is het wellicht weinig verrassend: volgens nieuwszender CNN heeft Donald Trump ‘geen plannen’ om Joe Biden de komende dagen op het Witte Huis uit te nodigen. De traditie wil dat ze zittende president zijn opvolger uitnodigt in het Oval Office, maar ook daarmee lijkt Trump dus te breken.

Anders gezegd: de kans is groot dat hij de komende dagen zijn ware geaardheid nog méér aan ons blootstelt. :-)

Afwachten

Nu is het ook afwachten hoe het Amerikaanse volkske op al dat nieuws zal gaan reageren. Want, wegens die nek-aan-nek race heb ik er niet al te veel vertrouwen in.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Winkeluitbater: "Kan ik u helpen."...
Bezoeker: "Nee, dank u! Ik kijk gewoonweg eventjes rond..."
Kortom: Véél te veel bezoekers, die Spiritualia niet ondersteunen...

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht