ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dalende coronacijfers kunnen sommige mensen ietwat losbandiger maken

De cijfers dalen, maar ze zijn er nog altijd.
door Tsenne Kikke - zondag 22 november 2020 19:16

We zijn aan het uitbollen, en overwegen of we deze website op 31 december wel of niet definitief offline zullen halen. De jaarlijkse kosten beginnen namelijk véél te hoog te worden - en, sponsors ontbreken.

Nota #1: de rubrieken Eclecticus - Zoek&Vind en de website van DIMschool blijven wél bestaan.
Nota #2: Onderwijl hebben reeds enkele lezers een bijdrage geleverd - dank u!

----------------------------------------------------------------------------------------

Ter zake...

Tussen 12 en 18 november raakten in ons land elke dag gemiddeld 4.166 mensen besmet met het coronavirus. Dat is een daling met 21 procent en dus een tragere verspreiding dan de voorbije dagen. Enerzijds klinkt dit geruststellend, maar anderzijds zijn het nog immer 29.162 per week.

Volgens de laatste beschikbare dagcijfers raakten op woensdag 18 november 3.515 mensen besmet. De dag ervoor, op dinsdag 17 november, ging het nog om 4.666 besmettingen. Op maandag 16 november waren het er nog 5.671.

De incidentie, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in de laatste twee weken, ligt momenteel op 574,5. In totaal testten 556.904 mensen positief op het virus.

In diezelfde periode stierven elke dag gemiddeld 172 mensen, 16,2 procent minder in vergelijking met de periode daarvoor. Dat er de voorbije week 1.204 mensen aan covid-19 gestorven klinkt anders. Sinds de uitbraak van de pandemie bezweken in België 15.522 patiënten aan covid-19.

Tussen 15 en 21 november waren er elke dag gemiddeld 316 nieuwe ziekenhuisopnames. 'Slechts' 2.212 in één week tijd, is een daling met 34 procent ten opzichte van de zeven dagen ervoor.

Er liggen momenteel, volgens de meest recente cijfers, 5.017 mensen in het ziekenhuis, onder wie 1.201 op intensieve zorg. Ook die cijfers gaan in dalende lijn. Joepie!? Natuurlijk zorgen een deel van de overlijdens ervoor dat die iz-cijfers dalen.

Gedurende de periode van 12 tot 18 november werden 202.469 testen uitgevoerd, ofwel een dagelijks gemiddelde van 28.924 testen. De positiviteitsratio, het aantal mensen dat positief test in verhouding tot het totale aantal uitgevoerde tests, zakt naar 16,4 procent. Weeral 'goed nieuws'!

Tussen begin maart en 21 november is het aantal uitgevoerde testen door de laboratoria opgelopen tot 4.610.858. Sinds 10 april zijn er 1.057.255 testen uitgevoerd door het nationaal testing platform voor de woonzorgcentra, andere residentiële collectiviteiten en triagecentra.

Maandag gaat er een nieuwe teststrategie in. Dan worden weer alle asymptomatische hoogrisicocontacten getest via PCR op dag 7 ,gerekend vanaf het hoogrisicocontact. Door de nieuwe teststrategie kunnen de cijfers weer wat hoger komen te liggen.

Wat de knuffelbeperking betreft...

Naar het schijnt schenken kartonnen displays de nodige compensatie. Grootouders, bijvoorbeeld, kunnen daardoor knuffelen zonder wetten te overtreden. En, omdat ze tot de risicogroep behoren, is er minder kans om een besmetting op te lopen, nietwaar?

Wijsheid komt misschien vanzelf met de jaren, maar bewustzijn moet tijdens het leven zélf verworven én daarbij nog dagelijks onderhouden worden.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Winkeluitbater: "Kan ik u helpen."...
Bezoeker: "Nee, dank u! Ik kijk gewoonweg eventjes rond..."
Kortom: Véél te veel bezoekers, die Spiritualia niet ondersteunen...

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht