ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: ziekenhuisopnames dalen, maar sterfgevallen stijgen

En, Pfizer bracht naar het schijnt zeer goed nieuws.
door Tsenne Kikke - maandag 9 november 2020 15:53

Je las het misschien al...: we zijn aan het uitbollen.Om die reden publiceer ik tegenwoordig - als 'bladvulling' - graag allerlei zaken over de 'coronapandemie', terwijl wijzelf hier ondertussen aan het overwegen zijn of we deze website op 31 december wel of niet definitief offline zullen halen. De jaarlijkse kosten beginnen namelijk véél te hoog te worden, en sponsors ontbreken.

Nota #1: de rubrieken Eclecticus - Zoek&Vind en de website van DIMschool blijven wél bestaan.
Nota #2: Onderwijl hebben reeds enkele lezers een bijdrage geleverd - dank u!

Ter zake..

België telt momenteel al meer dan een half miljoen positief geteste inwoners. Ook maakte het (volgens sommigen onbestaande) virus ook meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. Het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is wel onder de 600 gezakt. Joepie!??? Want, dat zijn er nog altijd iets van een 4.200 per week...

Het aantal ziekenhuisopnames geldt als de belangrijkste graadmeter om de uitbraak van het virus te meten. Hoe meer dagelijkse opnames, hoe zwaarder de epidemie toeslaat. Maar ook het aantal besmettingen per dag blijft belangrijk, om op korte termijn schommelingen te kunnen waarnemen.

Tussen 30 oktober en 5 november werden er gemiddeld 597 nieuwe hospitalisaties genoteerd. Tijdens de piek een week geleden ging het nog om 697 opnames per dag.

In totaal liggen er momenteel 6.948 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis, een lichte stijging tegenover een dag eerder. 1.469 patiënten liggen op de afdelingen intensieve zorg, ook een lichte stijging, maar dat cijfer lijkt ondertussen wel te stabiliseren, klinkt het. Vooral, indien je rekening houdt met het feit dat 1 op 4 het niet zal overleven, waardoor dat cijfer automatisch zal dalen.

Gemiddeld sterven er elke dag dan ook 179 personen door toedoen van het virus. Dat is een stijging van maar liefst 55,1 procent tegenover een week eerder. Op 2 november overleden er op die dag zelfs meer dan 200 mensen. Een absoluut record is dat niet. Dat viel tijdens de eerste coronagolf, met 321 doden op 8 april. Hopelijk wordt dat record nooit verbroken.

Intussen heeft het virus sinds de start van de epidemie in maart nu al in den Belgique 13.055 dodelijke slachtoffers gemaakt.

En, van de mensen die twee of meer maanden geleden geïnfecteerd raakten, vertoont 22,4% nog steeds symptomen. Dat blijkt uit de resultaten van de Grote Coronastudie van de Universiteit Antwerpen. Algemene vermoeidheid werd het vaakst gesignaleerd. Daarnaast ging het om symptomen, zoals kortademigheid, spierpijnen en concentratiestoornissen.

De coronacijfers lijken opnieuw de goede richting uit te gaan. “Maar als we echt in een veilige haven willen terechtkomen, moet de circulatie van het virus minstens 10 keer lager liggen”, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. En, gelijk heeft hij.

Vaccinatie

Intussen hebben de farmabedrijven Pfizer en BioNTech hoopvolle resultaten bekendgemaakt over het kandidaat-vaccin dat ze aan het uittesten zijn. Voor de aanmaak van dat vaccin wordt gebruik gemaakt van de hypermoderne mRNA-techniek. Daarbij wordt op basis van genen van het Covid-19-virus een stukje genetisch materiaal gemaakt en ingespoten. Dat vaccin moet extreem koud worden bewaard, zijnde: op temperaturen tot min 80 graden. Dat maakt de distributie veel complexer. Pfizer, dat samenwerkt met de Duitse farmaceut BioNTech, hoopt de aankomende twee weken de aanvullende resultaten te kunnen publiceren.

De bereidheid om zich te laten vaccineren stijgt opnieuw licht. 65-plussers zijn nog steeds het meest geneigd zich te laten vaccineren. Bij jongere mensen tussen 18 en 65 jaar zien de wetenschappers een iets grotere bereidheid tot vaccinatie wanneer de deelnemers iemand kennen die ernstig ziek geweest is, of aan covid-19 is overleden.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Winkeluitbater: "Kan ik u helpen."...
Bezoeker: "Nee, dank u! Ik kijk gewoonweg eventjes rond..."
Kortom: Véél te veel bezoekers, die Spiritualia niet ondersteunen...

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht