ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: Tien keer meer coronabesmettingen in België dan vastgesteld

De Australische onderzoekers werkten met de zogenaamde ‘backcasting’-methode.
door Tsenne Kikke - zaterdag 21 november 2020 0:30

We wisten al dat er wereldwijd een onderrapportage is van het aantal reële besmettingen met Covid-19, omdat simpelweg niet iedereen wordt getest. In een nieuwe studie bengelt België samen met Italië, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk ergens onderaan, met een detectie van nog geen 10 procent van het werkelijke aantal infecties. In Italië zijn er naar schatting zelfs 17,5 keer meer gevallen dan de bevestigde.

Australische wetenschappers onderzochten de gegevens van elf Europese landen en van Australië, Canada, Zuid-Korea en de VS om een schatting te kunnen maken van het reële aantal coronabesmettingen van in totaal meer dan 800 miljoen inwoners. Uit hun analyse blijkt dat tussen maart en augustus de besmettingsgraad in die vijftien landen gemiddeld 6,2 keer hoger lag dan de bevestigde gevallen: 49,7 miljoen gevallen ten opzichte van 8 miljoen. “Dit heeft belangrijke implicaties voor de controle van en de kans op besmetting”, zegt professor Quentin Grafton van de Australian National University. Slechtste leerlingen van de klas zijn België, Frankrijk, Engeland en Italië, waar nog geen tien procent van het reële aantal infecties werd gedetecteerd.

Aan de andere zijde staan Zuid-Korea en Australië, dat eind april het dichtst bij het aantal werkelijke gevallen kwam in de rapportage, maar eind augustus toch nog altijd een infectiegraad had die vijf keer hoger geschat wordt dan wat officieel gerapporteerd werd. In Australië kon 0,48 procent van de bevolking, of 130.000 mensen, besmet zijn, terwijl de bevestigde gevallen uitkwamen op 0,10 procent van de bevolking. Zuid-Korea had naar schatting 2,6 keer meer Covid-19-infecties dan de bevestigde gevallen.

De onderzoekers gebruikten de zogenaamde ‘backcasting’-methode.

“Simpel gezegd, analyseerden we statistieken over hoeveel mensen in een bepaald land waren overleden aan Covid-19, en werkten vervolgens achterwaarts om te zien hoeveel mensen besmet zouden moeten zijn geweest om tot dat aantal sterfgevallen te komen”, legt Steven Phipps van Ikigai Research uit.

Overlijdens aan Covid-19 werden vergeleken met de tijdspanne tussen besmetting en symptomen en tussen symptomen en het overlijden. “Onze methode is een nieuwe en gebruiksvriendelijke manier om het werkelijke aantal besmettingen te schatten, als er maar betrouwbare gegevens zijn over het aantal dodelijke slachtoffers dat aan Covid-19 kan worden toegeschreven.” Volgens de wetenschappers geeft dit een betrouwbaarheidsinterval van 95 procent voor de geschatte reële besmettingsgraad bij de bevolking.

Backcasting wordt ook in de bedrijfswereld aangewend, en het duurt slechts 44 seconden om het uit te leggen...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Winkeluitbater: "Kan ik u helpen."...
Bezoeker: "Nee, dank u! Ik kijk gewoonweg eventjes rond..."
Kortom: Véél te veel bezoekers, die Spiritualia niet ondersteunen...

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht